Форумџика на годината

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Emma2

Emma2 Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2018
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    5.771
    Фала ти Господе и мајко Богородичке !!! Да се свети името ваше!!! Се е во ред и пресреќна сум, фала ви што се грижите за моите бебушки.
    Амин!

На mira.mira, carangigia, "Zoki" и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    СДК денес една бабичка ми го разубави денов. По слатка и мила бабичка не сум видела до сеа. Се понудив да и отстапам место у градски автобус, толку беше среќна и задоволна, само ми рече ... ти благодарам девојче, многу сакам така убави и воспитани млади луѓе како тебе и жената си седна и продолжи да си се смешка онака. Не знам многу позитивно влијаеше на мене. :)

На smooch, WORRIED.BT, DEJAN.SKROMEN и 8 други им се допаѓа ова.
  3. Tatjana95

Tatjana95 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2014
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.115
    Од се, само диетата ми оди.
    Знаете зошто?
    Оти немам апетит од проблеми.
    Супер.

На christinnn, WORRIED.BT, DEJAN.SKROMEN и 3 други им се допаѓа ова.
  4. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    Same shit different day...

На kolovoz, SwanMay, WildMk и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    7.560
    Ne mozam da sfatam kolku narodot se mrazi megju sebe. Ne e bitno dali se poznavaat ili ne, vazno se vregjaat, se mrazat , Ne biraat zborovi, sekoj vtor zbor e politichki prepukuvanja. Gledam Na fb I namesto zabava ja osekam celata negativna energija megju lugjeto. Nema nitu eden zbor na tolerancija , ljubov, pripadnost na eden narod, empatija, pomaganje. Ne e do siromastijata, do chipot vo mozokot e. Od kade tolku zloba vo shaka narod? Nikoj Ne se trudi da se podobri nesto von kukniot prag.

На Salome, hermosa, WORRIED.BT и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.333
    Зависи каков круг на пријатели на ФБ имаш.
    Сите сме во Баблс... Ние си ја правиме 'реалноста'

7. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    7.560
    Pravev chistka Na fb prijateli so politichki komentari. 90% Od lugjeto gi poznavam, no vtoriot krug Na nivni prijateli I komentari , no Na dushmanin da Ne mu GI posakas.

На M&M и WildMk им се допаѓа ова.
  8. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.639
    Денес на работа една женичка чистачка во местото каде што работам ми го разубави денот. Премногу се критикувам и карам самата себе, за разлика од другите. Сум била успешна без да знам. Најверојатно баш поради успешноста колегите ме гледаа намќор и имаа скиселени насмевки пред неколку месеци кога ми го продолжија договорот. Не ни треба признание од оние со кои работиме (тие секако не се радуваат на успехот на некој тазе нов), туку од оние на кои работиме и за кои постои нашата професија. Тие и онака се огорчени од староста, го продолжуваат работниот однос наместо да одат под пензија внуци да гледаат и да им отстапат местото на малдите. Божем се радуваат кога ќе се вработат млади, со насмевки раскажуваат насекаде како им се подмладил колективот, а во очоте им се гледаат сопките кои им ги смислуваат на младите, нови колеги. Себични старки. Квачки!

9. worrieddd

worrieddd Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    3.605
    СДК - има позитивно да си мислам па шо сака нека биде :rofl: :muscle:

На Summer16, Tatjana95, Ygritte и 2 други им се допаѓа ова.
  10. blueberry23

blueberry23 Активен член

Се зачлени на:
    24 септември 2018
    Пораки:
    96
    Допаѓања:
    100
    Само сакам оваа недела да заврши што е можно побрзо. Многу стрес, чекање...се надевам дека татко ми ќе помине добро на операцијата и дека се ќе биде ок...

На smooch, Summer16, Miss666 и 6 други им се допаѓа ова.
  11. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    183.843
    Сакам да кажам дека некои несвесни работи кои ги правиме се смешни. Зборуваат татко ми и мајка ми, за непријатна случка, болест, на познаник. Јас си читам книга ама нели, во соба сум не можам да игнорирам. И кажва мајка ми нешто, чука на вратата. Татко ми се помрднува на столот. Па тој кажва нешто, па чука на биро, три пати, се подразбира то. Па мајка ми се помрдва до масата да тропни три пати. И така неколку пати и не издржав се изнасмеав. Интересно е дека не сетиле. Исто како шо мајка ми немаше сетено дека кога кива клоца со едната нога. Или пак јас кога барам нешто си ги држам цицките, небаре кузнај колкај имам.

На smooch, christinnn, Amellie13 и 14 други им се допаѓа ова.
  12. mira.mira

mira.mira Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2016
    Пораки:
    1.156
    Допаѓања:
    7.560
    Nekogas I negde I ti ke bides za nekomu sebicna starka , kvachka.
    Od postarite koleshki\kolegi mozes samo da naucis nesto. Seznajkovcite znaat se.

13. SlAtKi4ka.SlAtKi4ka

SlAtKi4ka.SlAtKi4ka Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    247
    Допаѓања:
    313
    Сакам да кажам, студирање во странство и врска на далечина не одат лесно. Во петок ми е краен рок за да ги прикачам есејот, 70% ми е готов, но самата помисла дека си одам во среда дома е огромна дистракција. Доаѓам до раб да бидам разочарана сама од себе иако знам дека се ќе биде океј. Треба си ги средам мислите да го ставам телефонот на страна за кратко.

На TutiFuti му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.984
    Допаѓања:
    34.606
    Сдк во Новата Година сакам да бидам понаспана:yawn:

СДК кога јас бев студентка со колегите си пуштавме сигнали .Ако ти врати те мисли,ако не нема кредит:DТака комунициравме скапо беше да се јавиш .Ах малдост убавина , слобода и пак ненаспаност од скитање :lol:

На Summer16, M&M, hermosa и 8 други им се допаѓа ова.
  15. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.940
    Допаѓања:
    183.843
    Сакам да кажам утре полагам и моментот кога го сфатив тоа ме фрли од колосек зошто сега не можам да учам.

На TutiFuti и Purplelilac им се допаѓа ова.
  16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Се зачлени на:
    6 февруари 2018
    Пораки:
    1.576
    Допаѓања:
    10.984
    Потоа ме прашувате зошто не верувам на луѓето? А како да им веруваш? Како да знаеш на кого да му веруваш? Ќе му се довериш на некого за работи кои не си ги кажал никому и тој подоцна ќе ги искористи за да те повреди. Сите тие на почеток ти велат дека сакаат да ти помогнат. Со помош на убавите зборови се трудат да допрат до твоето срце, за подоцна да го откорнат и да го згмечат во нивните раце. Подоцна не им е гајле дали ти се повредени чувствата, те оставаат во локва крв и ти се обидуваш да ја потполниш празнината која настанала во твоите гради.

СДК : Со среќа и со лесно @worrieddd се надевам дека се ќе помине во најдобар ред. :)

На Summer16, cresa-jagoda, worrieddd и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    14.157
    Допаѓања:
    83.050
    Мудар човек, колку повеќе знае и учи, толку помала потреба има за тоа што го знае да зборува.

На 8463., Summer16, worrieddd и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.434
    Не знам дали премногу очекувам од општеството, бидејќи се забележувам себеси само како во таа топла луѓе со уште еден-двајца, мрчам за истите работи. Или пак само ме нервира неправдата и се борам да не биде така. Ама како да не постигнувам ништо.

Ме нервира тоа што некој не знае уште есеј да напише, а за некој месец ќе заврши средно.
    Ме нервира што и домашно не знаат да си напишат, чекаат на друг.
    Ме нервираат групни проекти у кој другите освен јас не работат ништо.
    Ме нервира попуштањето на крај од 2ки на 5ки, само дека крај на година, а јас од октомври, па до мај сум имала 5ка, па на крај со таква особа да ме стават на исто ниво и просек.
    Ме нервира и тоа што професорите се абе малце помагајте си, праќајте си домашно, нема он со една 2ка, 3ка, да ти ја земе 5ката.
    Ме нервира класната што дава идеи да ние што читаме го прочитаме делото, а на другите да им прераскажеме, бар 2ка да немале.
    И на крај кога ќе се побуниш за истото, сите викаат дека ти си себичниот, требало само за себе да гледаш, што имало врска за другиот.

Е не, не сум јас себична. Ни па се споредувам со некој. Знам дека средното ќе помине уште за некој месец. Ама знам дека истите тие и на факултет така ќе прават. Па и на работа. А кога ќе дојде време за работа истите ќе се упикаат први и ќе ги земат работните места. А тоа е и реалноста на општеството. За што учиме толку време, ако секој може да земе диплома, да е на исто ниво со тие што стварно за време на образовниот процес учат и се образовуваат, додека другите се влечат на ниво на истите. Зошто и тие да не ги прочитаат безвременските класици, да не го збогатат речникот, зошто да не се помачат да направат нешто? И не е дека се преценувам себеси туку сум свесна за се како е наоколу. И додека сите дозволуваме вака некои личности да завршуваат образование, е до тогаш наоколу ќе имаме тотално неписмен кадар.

Успат, видов една “смешка“ на инстаграм, па и кога ќе видиш дека стварно ќе испадне вака, ти иде да се отруеш со цијанид. Ако сами не смениме нешто во општеството, само ќе се жалиме, а се наоколу ќе тоне како порано, па и бетер.
    Screenshot_1.png

На blackstyle, smooch, CameliaMiller и 5 други им се допаѓа ова.
  19. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    923
    Допаѓања:
    1.858
    Сите се толку негативни дома што мислам дека некој ѓавол е влезен,уствари кога ќе помислам скоро цело време било така,моиве се комплетно различни само негативноста им е заедничка,така не се растат и воспитуваат среќни деца и после никогаш они не се виновни,децата се такви по карактер немало врска воспитувањето нивно,цццц

20. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.165
    Допаѓања:
    177.128
    Сакам да кажам нешто ама не знам како да го сврзам зборот, да ја склопам реченицата, за прв пат ми се блокира вака главата и преносот на информациите до мозок мој е во некој прекин на пола пат.
    И така ќе ми дојде да пишам нешто и оп блокада.

Пред некој ден со колегите од работа имавме дешавка за јадење Имено колегата отишол да купи за јадење ама мене не ме прашаа. Кога другата колешка праша а за Буби одговорот го даде друг веднаш не јаде таа.
    WTF?
    И ќе отворам уста и после јас сум виновната што сум арогантна.
    Велам - Друг пат ќе прашаш, не сум гостинка и јас работам тука, ако треба секој пат ќе ме прашаш. -
    И почнаа да си редат збор по збор, се тргнав на страна и помалиот колега почна да ме моли да сум го зела неговото јадење.
    - Не, благодарам велам ете уште малку и ќе си одам. -

Добро бре, убаво ви е да двоите, а не ви убаво кога ќе ви пецнам на душа и после јас сум виновна, јас сум се лутела.

Не им е прв пат, првиот пат колегијално се договорија да одат на концерт и една колешка купила карти за сите, мене пак не ме прашаа ниту ми кажаа. Кога се фалеше наоколу со картите, двете други и се испулија, како демек Буби е тука ќе види.
    Штама, после 1час колешката ме тапша по рамо ( колку е дволично тоа ) и ми вели па оди купи си ти карта сама, 400 денари се.
    И јас и велам - Аха, важи. -

Нит ќе одам, нит ништо.
    Нема потреба да глумиме уау пријатели.

На Amellie13, "Zoki", cresa-jagoda и 2 други им се допаѓа ова.