Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. crimson

crimson Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2011
    Пораки:
    4.052
    Допаѓања:
    52.538
    Ај ќе слушам all about that bass наместо да ослабам.

На Avery, macka91, Doozy и 7 други им се допаѓа ова.
  2. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.329
    Лелеее!!! Мислев само јас имам 'трауми' од то :rofl::rofl::rofl:

На Rama, zuto, marlonbrando69 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.687
    СДК, денешниов ден ко година. Едвај чекам да му дојде крајот.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  4. zhap4e

zhap4e Форумски идол

Се зачлени на:
    27 март 2011
    Пораки:
    7.113
    Допаѓања:
    107.131
    Денес ни раскажуваа приказна за некоја организација основана од бла бла црква, чија мисија и визија била нешто во стилот на: 'ние веруваме во живот пред смртта'. Најс. И ние така.:bug:

На Bender Rodriguez, Rama, TashSefton и 2 други им се допаѓа ова.
  5. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Кога уживаш во убавините на природата. Оддалечен од мобилни, компјутери, коли, загаден воздух, гмо производи и сл.
    Дете за пример. :l:

На petunija77, Dust, Salome и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    Секогаш слушајте го и мислењето на малцинството затоа што огромен дел од мнозинството немаат свое мислење.

На Summer16, Rama, KateKane и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Skyfall

Skyfall Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    691
    Допаѓања:
    2.160
    СДК, најголема инспирација за кои книги следно да ги прочитам црпам од форумов.... 8)

На smooch, macka91, rolulika и 5 други им се допаѓа ова.
  8. moon1

moon1 Популарен член

Се зачлени на:
    4 јануари 2015
    Пораки:
    656
    Допаѓања:
    2.639
    Се сонував трудна. Со мало меше ама па ми тежело многу.
    Денес на работа добив еден проект што треба да биде готов утре. Од 11 до сега го работев. Конечно го завршив. Пукнав 10 саати. Главата ме здоболе. А бев закажана на доктор да одам. И нр отидов. Не можев, немав време морав да работам на проектот. И сарми дека ќе направам му имав ветено на баба му на мм. Ништо и од нив. На име требаше да одам. И таму не отидов. Го пуштив мм да оди сам како абдал. А сега треба да се капам. Колку само ме мрзи. И порано треба да си легнам оти сум од сабајле на работа. Кој ќе станува рано....
    Наводно трудна жена на сон значело тешкотии, тежина. Можеби ова со проектот беше значењето на сонот. Па и утте треба да го презентирам, трема ме фаќа, битни луѓе ќе бидат присутни, а јас кутрата уморна, ненаспана, а и како што ме мрзи може да им одам и некапена.

На Dust, buba4e89, Summer16 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. smb asr

smb asr Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2016
    Пораки:
    776
    Допаѓања:
    9.578
    Ти не си ти кога си гладен. Се препукав од благо и после цмиздам се лигушам како сум дебела (facepalm) Ама не, јас не сум дебела,јас сум само елегантно потполнета, и одам у правец да станам крава:x Уште само да се има придобивки од мене и топ ќе биде :D

На Pcelka1315, Nine25, Summer16 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. LittleChili

LittleChili Популарен член

Се зачлени на:
    29 мај 2013
    Пораки:
    509
    Допаѓања:
    2.229
    Денеска 19-ти декември е посебен ден, ден во кој е роден еден човек. Човек кој оставил голема трага и влијание во македонската книжевност, јазик и граматика. Тој бил прв претседател на Македонската академија на науките и уметностите, поет, академик, филозоф, филолог, прозаист, преведувач...
    Дел од неговите стихови низ поезијата, кои ми оставиле впечаток, иако ги има повеќе:
    „Шепоти: сам си, сам.
    А јас се спремам назад,
    нозеве пак да газат
    патишта што се мразат –
    до денот, што го знам.“

-
    „Што тажно да заспиваш сам
    По ноќ на желби и трескот.
    Јас таа тага ја знам.“
    -
    „До кај што сум ја пренесол својата љубов,
    дотаму е мојата татковина.“
    -
    „Можеби малцина, а можеби и никој
    Не се измислил така себеси
    Како што сме се измислиле ние двајцата.“
    -
    „Урнат е нашиот привид.
    Доцна
    да се измислуваме наново.“

Жално е, што толку малку внимание му се посветува на вакви луѓе, наместо да даваат негова емисија, тие некакви балкански шоуа. Малку е ова.
    Блаже:bow:

На Herrera, Lella, Д.Чобанова и 16 други им се допаѓа ова.
  11. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2013
    Пораки:
    474
    Допаѓања:
    5.519
    СДК некој ми бриши мислења од форумов. Со кое право бе? Ако не ти се допаѓа мое мислење, игнорирај го. Се бришат ли членови од датабазата со шифт и делет? :puke:

На buba4e89 и Feminka22 им се допаѓа ова.
  12. mazikeen

mazikeen Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.423
    СДК дека сум МНОГУ разочарана од однесувањето на некои луѓе. Значи дрскост има и кај младиве и кај стариве.. (facepalm)(facepalm)

Имено, се возам во полн автобус, и едно момче влегува и седнува на столче, кренал нозе, направил некоја тотално безвезна поза (позади седна и не видов баш убаво, незгодно ми беше да се вртам). И еден постар човек, му вели, најдобронамерно, дека не му доликува така, не е убаво, утре повторно ќе седне тука. И момчаков, ни 2 ни 3, почнува да се придерува, да се однесува ко неандерталец., велејќи ќе правел што сакал, и стариов да си гледал своја работа. И човеков си премолче, најверојатно сфати дека залудно е ако продолжи.. И никој од страна не изреагира! Сега кога размислувам, може требаше да кажам нешто, но со оглед на тоа дека не ја видов убаво целата ситуација, не знаев колку е добро да се вмешам, да не направам полошо.. :?:

А еве и случка од другата страна.. Се возам, исто во полн автобус, и седам на едно од тие 4 столчиња што се свртени едни спроти други.. Седевме вкупно 3ца, значи имаше 1 празно. До тоа празно седеше една девојка. Една постара жена доаѓа и целата надразнета, се развикува и ја бутка девојката за рака велејќи и (цитирам): Дај бре помести се натака да седнам. Девојчето се помести, и и вели дека немало потреба од ароганција, секако дека ќе се поместела, само не ја забележала баш во тој момент. И старава почнува да збори која била девојкава да и возвраќа, како младинава не чинела..и ред други работи кои не ги ни дослушав, се симнав за брзо.. (facepalm)

Овие случки ќе ги препишам на тоа дека луѓето имале лош ден, па на првиот му ја “истуриле“ нервозата. Иако тоа не е оправдание.. Затоа ве молам, бидете фини, секогаш. Дури и кога спрема вас не се, дури и кога сте го имале најлошиот ден. На крајот на краиштата, секој “истура“ од тоа што го носи во себе, ама некој го прави тоа без размислување :!:

На smooch, LittleChili, Dust и 18 други им се допаѓа ова.
  13. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.779
    Секогаш кога читам во На срце ми лежи се потсетувам зошто многумина се однесувале со посебно внимание и разбирање кон мене во деновите кога сум се распаѓала одвнатре. И јас го правам истото.
    Затоа што колку и да одиш исправено, болката натежнува во погледот, па си редиме насмевки со стаклени очи од кои би истекла цела река ако само за миг некој реши да си ја испреплете сопствената болка со доза на ароганција.

Ниту нашето е најтешко, ниту пак е полесно од она што е болка за другиот.
    Најмалку што може да направиме е да бидеме достојни за улогата која сме ја добиле со самото раѓање.
    Да сме Човек.

:f:

На smooch, LittleChili, WildMk и 24 други им се допаѓа ова.
  14. ivi1987

ivi1987 Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    4.114
    Допаѓања:
    77.332
    Многу е убаво кога човек ќе научи да излезе од дискусија со напорен, нервозен и човек што мисли дека секогаш е во право и знае се. Не дека нема што да врати и каже, туку затоа што нема потреба да се спушти на негово ниво.
    Игнор на таквите луѓе е секогаш добра опција и гаранција за поубав ден.

СДК, деновиве емоции до плафон. Традиционално плачам на секоја нова реклама со Дедо Мраз од Кока Кола :D

На LittleChili, Purplelilac, macka91 и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.566
    Допаѓања:
    55.473
    Значи цел живот погрешно ја толкував изрекава?:o
    Нејсе,така знаев од мала,не знам некако си поврзав демек се раѓаш без ксмет(без среќа,и притоа си грд)па затоа те фрлаат на буниште:rofl::rofl::rofl::devil:
    Ама човек учи додека е жив:$

На LittleChili, Purplelilac, zuto и 19 други им се допаѓа ова.
  16. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.797
    Допаѓања:
    323.777
    СДК дека кога ќе ги чујам зборовите :
    - ме мрзи,
    - мразам,
    - несакам,
    - неможам,и тоа повеќе пати изговорени од исти човек, вртам глава и заминувам.

Едвај научив дека не е во ред да се впива туѓа негатива и дека емотивните вампири кои вечно се жалаат и вечно се незадоволни имаат потреба само од нечие сочуство.

Врз мене имаат моќ да ме ,,исцицаат,, за 5 минути:(
    Кога е човек дарежлив незначи дека треба да биде и искористен.

На Dadusicka, Dust, Mr. Right и 9 други им се допаѓа ова.
  17. Shery

Shery Популарен член

Се зачлени на:
    15 декември 2010
    Пораки:
    2.103
    Допаѓања:
    5.204
    Самопофалбата не е начин за успех и да се презентираш пред други.
    Но што правиме кога никој не ти го забележува потенцијалот?

На Purplelilac, Dust, cresa-jagoda и 4 други им се допаѓа ова.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.417
    Допаѓања:
    133.846
    Сакам да `и кажам на госпоѓата која можеби е членка на форумов или ако има некој нејзин од фамилија член на форумов,која лошо ми ја згази десната чизма во автобус 5 пред 35 минути во Карпош кон Центар,дека ми должи нови чизми и пари за на лекар бидејќи поради неа ме боли десното стапало и поради неа уште повеќе ми се криви ногата и чизмите ми се оштетија,а нови ми се,ги купив пред 2 дена.Да си знае дека ќе барам од ЈСП да ми ја покажат снимката од камерата и дека ќе ја тужам ако не ме обесштети. :@

На WildMk, smb asr и Heartagram им се допаѓа ова.
  19. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.783
    ...Ако дождот е причина за твоето будење, тогаш продолжи да спиеш со отворени очи.

На smb asr, Peperutce1115 и Summer16 им се допаѓа ова.
  20. Summer16

Summer16 Истакнат член

Се зачлени на:
    11 декември 2018
    Пораки:
    575
    Допаѓања:
    1.360
    СДК дека во 2019та на сите им посакувам да имаат здравје, среќа, многу љубов и сите да го добијат она за кое долго време мечтаеле.:angel:

На smooch, Rama, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.