Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Сите оние што мислите дека како мајки имате ексклузивно право да коментирате во секаква тема за мајчинство, повелете префрлете се во една од купот верзии на Женски домаќински муабети, исклучете си кирилица да не ви арчи екстра струја ко што се мајтапеше Турунџиева, и терајте во друштвото на mamicki.
    Е, таму може да ве тапшаат по рамо дека сите интелигентни и еманципирани жени кои си го знаат правото да коментираат без разлика на возраст, кои ќе ви укажат околу небулози за бајачки, магии, колку вакцините не чинат, лош правопис и општа култура - ви се исмеваат непотребно и имаат предрасуди. Па и ќе ви ги банираат таквите, да не ви ја рушат идилата со интелектуални „тупења“.
    А ова тука е форум, за дискусија меѓу луѓе од сите возрасти, на кој уште владее здрав разум и аргументи.
    #ФМП

2. WildMk

WildMk Форумски идол

Замислете го капацитетот на човечки мозок 'надграден' со квантен процесор и РАМ од неколку терабајти?
    Делата на Артур Ц Кларк и Исак Асимов, се за 20тиот век, она што тие на Жил Верн биле во 19тиот.
    Не научна фантастика, туку 'визија за иднината'.

Колку ми е криво што нема да видам се' што ќе има да се види за 200-500-1000 години.
    Се разбира, ако не се самоуништиме во меѓувреме :D

Herrera, Madam-A, Briar Rose and 10 others like this.
  3. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Правам свирепа селекција во дружба со луѓе. Па ме квалификуваат како антисоцијална нешто.

Простете не ги гледав вчерашните вести, собирам информации за светот во кој живеам од порелевантини извори на посовремен начин. Не читам жолта штампа и гајле ми е дали носела гаќи Рада на последниот настап. Немам време да дремам по фб групите кои се содржински натрупани со булшит постови од рандом луѓе моја возраст и оние кои така се чувствуваат.

Мудо молчам, не затоа што арогантно се гледам во нагорна линија над вас, туку затоа што вашето секојдневие е една таква рамна линија. Без прескокнувања, динамична и идентична. Од денес за утре агендата е иста. Истата турска серија во истиот термин. Истиот ноќен клуб, истите сељанудури внатре ќе се тепаат пијани а ти ќе ги анимираш отсутните од настанот со снимка од истиот.

Досадно е. Идентично. Немате желба да го прошетате светот ? Или барем околината ? Потреба од било каков адреналински налив ? Зошто ви е сеедно што водите таков живот, а располагате со барем вроден интелект кој би ве алармирал за едноличноста ?

Секое отскокнување од шемата е вешто регистрирано и строго осудено.

Имам одредени очекувања за ова време поминато овде на земјата.

Немаме заеднички интереси. Молкот е воздржаност, не срамежливот. Свесно се дистанцирам.

4. esperansa777

esperansa777 Популарен член

Го презирам нашиот менталитен на пикање нос во туѓи животи и приватности,се надевам еден ден ќе се исселам од државава тоа ми е најголема желба ама по можност на место без балканци,барем не со таков карактер.

5. simonka93

simonka93 Форумски идол

Overthinking, преемотивност и пмс се најрасплакана комбинација

Purplelilac, Harper, smooch and 6 others like this.
  6. macka91

macka91 Форумски идол

Срцево колку ми е исполнето, не постојат зборови да се искажам. После година дена конечно со најмилите мои. :inlove:

Fillia, Harper, smooch and 26 others like this.
  7. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

сдк уште не ми се верува дека кога една врата ќе се отвори уште 10 се отвараат. Па оди одлучи се.

flower30, zuto, cresa-jagoda and 6 others like this.
  8. referentka

referentka Moderator Staff Member

Ако си неможел да ги победиш, да си им се придружел|(
    Зарем со противниците можеш да се здужиш ?:tmi:

9. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Фала ти Господе,за моите молитви што ги послуша,и што се сите здрави и живи :bow:

flower30, Ygritte, hermosa and 3 others like this.
  10. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Многу луѓе и покрај тоа што е многу очигледно што им била намерата никогаш на крајот нема да ви ја кажат вистината. Зошто? Најверојатно бидејќи и самите веруваат во лагата која ви ја кажуваат или пак не сакаат да признаат дека ве излажале. (fingers)

11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Не се секирај.
    Технологијата оди напред. Можеби ако поживееме доволно долго ќе најдат начин да ни ги балсамираат и вакумираат телата во вечните почивалишта, за кога ќе дојде судниот ден, и техонолошки напреднеме, да продолжиме со животот. :inlove:

А кога сме веќе тука, јас на пример имам една желба.. кога ќе умрaм сакам на плоштад до Ацета да ме стационираат. По можност под неговите зрели бакарни јајца, за да се чувствувам гордо, патриотски и македонско.

Last edited: Dec 27, 2018
    Herrera, WildMk and Afrodite¥ like this.
  12. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

На прашањето 'Што е моќ?', мојот одговор е - парите.

Парите ми даваат чувство на моќ, слобода, сигурност.

Кога имам пари можам да си купам скап парфем. Можам да отидам на патување. А можам да купам и стан, и кола. Се додека ме држи снагата и не ме издаде паметот, јас ке можам да спечалам пари, денес за мене, а утре, здравје, за нив.

13. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@Rebecca_R Способноста на личноста да изнајде начин да заработи пари е моќ. Парите имаат моќ , ама таа моќ е ограничена до моментот кога ќе останеш без нив. Затоа способноста да заработиш пари претставува поголема моќ. Ќе ти даде некој пари и ти ќе ги потрошиш и каде е тогаш твојата моќ, ако немаш способност да ги заработиш одново? :!: (fingers)

Ygritte, buba4e89 and Amellie13 like this.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Рефко ништо не те разбрав...:?:

Alisa22, Someonespecial and Rebecca_R like this.
  15. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

@RAF Camora немаме иста дефиниција за моќ.

Ако можеш сам да станеш од кревет наутро, сам да го измиеш лицето и да појадуваш, ти имаш моќ. Здрав, прав - што повеќе ти треба?

Не знам зошто има потреба да споменеш давање или подарување пари кога јас конретно пишав дека јас самата печалам пари.

crimson, Alisa22 and DAngel like this.
  16. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

@John Snow ако си способен да изнајдеш начин да заработиш пари тоа е поголема моќ од тоа што во моментот имаш пари. Но што правиме кога ќе ги потрошиш, а не си способен повторно да ги заработиш? Што има поголема моќ според тебе?

Се согласувам со тебе. Јас само се надоврзав на твоето мислење. Инаку го наведов како пример за полесно да ја доловам поентата, не се однесуваше лично на тебе.

17. John Snow

John Snow Форумски идол

И пак не те разбирам што ме прашуваш

Rebecca_R likes this.
  18. RAF Camora

RAF Camora Истакнат член

Епа батали кога ќе разбереш ќе правиме муабет. Не знам на кој начин да ти објаснам. Значи секој човек има некакви способности така? Дел од нашите способности ни помагаат во тоа да се истакнеме во општеството и да бидеме подобри од другите. Компаниите на пример тоа го прават преку воведување на иновации се со цел да бидат поконкурентни на пазарот. Луѓето тоа го прават со помош на своите идеји . Способност да направиш пари е всушност збир на повеќе сегменти .

eli25 and buba4e89 like this.
  19. LunaGrey

LunaGrey Популарен член

последнава година немам време ни една епизода од серија да изгледам.
    порано знаев и цел ден да се исклучам и серии да гледам ,аххх тхе гуд олд дејс

20. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Од срцеви удари денеска, ми падна телефонот во wc на 1см до отворот и секунда фалеше да пропадне, да не беа моиве извонредни рефлекси. Сето ова само заради тоа што прв пат заборавив дека сум го ставила во задниот џеб од фармерките. :shake:

Ми се потскрати животот. Ме лазат морници уште кога ќе се сетам. :tmi: