Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Пијте многу вечер! И јадете. И уживајте. Бидете среќни и не мислете на се она што 2018 ви го одзема или не ви го ни даде.

Се читаме наредната година, а до тогаш, ве сакам.

2. WildMk

WildMk Форумски идол

а да пушиме можи? :)

3. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

Само она без никотин ;)

4. WildMk

WildMk Форумски идол

то со ТХЦ? :rofl:

5. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Нема веќе атмосфера на радост, еуфорија и надеж на нова успешна и убава година,народов е како зомби,од толку весела нација,станавме,беда,сиромаштија,луѓе без чувства и насмевка.Преживување од ден за ден,има разлика од живеење,и преживување.

Збогум 2018 година

Last edited: Dec 31, 2018
  6. Afrodite¥

Afrodite¥ Популарен член

И тоа со с..... :D

7. hermosa

hermosa Популарен член

точно така веќе ништо не е како порано :|.Како и да е ви посакувам во Новата 2019,повеќе радост,насмевки,и секој ден да ви е исполнет со љубов :*:inlove::party::hug:

8. Lilit

Lilit Форумски идол

Колку треба да не го сакаш муж ти и да го натераш да се облече у џемпер со џиновска снегулка...
    А со фамилијарнивте портрети по дома...
    Мислам дека треба да олабавите со Кардашјанс...
    И зошто побогу би славеле НГ у Солун и бикоз уај нат не е одговор.

LunaGrey, lost123, Chantal and 8 others like this.
  9. Rama

Rama Форумски идол

Кога бев мала најмногу се радував на Новогодишната реклама со Дедо Мраз за Кока Кола,се топев кога ќе го видев тој камионот украсен како вози по снег,а наоколу се свети и е преубаво украсено.
    Убаво ми беше за око,ама никогаш не верував дека Дедо Мраз постои навистина,секогаш тоа го сфаќав како да му е работа,како да е обичен лик од цртаните и филмовите што ги гледав постојано8)
    Нејсе.Да скратам приказна,никогаш не верував во стариот бел дедо кој им носи поклончиња само на добрите деца,ама затоа верував дека штркот ги носи малите бебиња,ги остава на покрив и родителите си ги земаат:$и тоа сериозно верував во тоа докај 9-10 годишна возраст:lol:
    Кратка приказна|(

Мразам говори,овај честитки,ама ќе ви посакам на сите во Новата година да сте здрави,среќни и сакани,секој момент да го поминете во хармонија со вашите најсакани,само убавини да ве следат:d:

10. WildMk

WildMk Форумски идол

А колку 'улав' маж треба да имаш и да ти вели: Многу сакам една Нова година, да си купиме сите тројца такви Крисмас џемпери и да се сликаме |(

Не ми иди ич да му ја исполнам желбата :rofl:

11. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Screenshot_20181231_174316.jpg

Нема више морал, нема више срам, нема више жал... Кој ве врти сите... Тек сеа ќе видите со кого краставици сте земале да садите.

До сеа бев кучка оти зборев, а шо ќе бидам сеа од коа ќе почнам да делувам, допрва ќе видите...

Знаете шо добив од шо глеам за други, и шо сакам фер да испаднам, само у рок од неколку месеци? Би рекла ку*, али ни тоа не добив... Само да јадат и пијат на моја сметка, да кријат дека идат една е*ана лична карта да вадат, и фамозното цитирам ,, дај пи*ка да земеш стан ,,...

Кој ве е*е, и несреќна нова година.

smooch, x.Daisy.x, JollyGirl and 23 others like this.
  12. ♡BuBaLe♡

♡BuBaLe♡ Форумски идол

Денешниов ден е посветен на ретроспектива на годинава која не напушта и насекаде фрчат честитки и желби по повод "најлудата ноќ". Одсекогаш ми боди сетила она "најлудата" :^)
    Во мојата ретроспектива се забележани неколку "најлуди" ноќи за годинава.
    Ноќта по добивањето отказ, првата како разведена жена, првата без трите деца, ноќта после операцијата, ноќта во која се напив, па и денешнава која ќе ја преспијам.
    Небитно е каде и како и со кого ќе ја дочекаш новата година туку каде и како и со кого ќе ги живееш 365-те дена од истата.
    И ништо нема да се смени кога ќе се сменат бројките на саатот и календарот ама надежта е таа која ја прави сета таа магија за феноменот "нов лист".
    Нека магијата ве буди секое утро и нека идните ретроспективи за најлуди ноќи ви се исполнети со позитива.
    Од желби - нека се исполни само онаа за здравјето па другото ќе си го оатваруваме сами!

Last edited: Dec 31, 2018
  13. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

За разлика од 2017, 2018 се покажа многу подобра. Се случија повеќе добри работи меѓу кои и онаа за којашто имав изгубено секаква надеж. Исто така, во неа ми се исполни и најголемата желба, а тоа беше да се иселам од Мк.

И за крај, се простувам со старата година со една важна животна лекција, а тоа е дека секогаш на прво место треба да се ставиш самиот себе, твоите чувства и твоите потреби затоа што колку и да се трудиш да им погодиш на другите околу тебе тоа нема да ти биде ценето.

Понекогаш грижејќи се за тоа како другите се чувствуваат забораваме на нашите чувства. И за жал од сето тоа само се губиме себеси од што после разочарани тешко може да се опоравиме и вратиме назад.

Мојата порака до вас за почеток на новата година е:

14. kolumnistot

kolumnistot Популарен член

2018та година собра се што можеше од мене ...
    Ги зеде двајцата мажи за кои буквално дишев...
    Едниот се предаде измори од борбата со болеста и замина без да се заврти
    А другиот ... Него се уморив јас да го чекам и да се надевам...
    Ги закопав и преживеав....
    Преживеав и станав камен....

Затоа во 2019та ви посакувам да бидете како река, чија вода не минува никогаш два пати на истото место и да уживате максимално во секој миг ....
    Живејте и давајте се себе сакајте до болка и смејте се до солзи, оти само така ќе пораснете и ќе се развиете во најдобрата верзија од себе си ...
    Сонувајте и борете се за себе оти на крајот на секој ден се имате само себе!

СРЕЌНА НОВА ГОДИНА!

FB_IMG_1546280043328.jpg

Rama, smooch, carangigia and 13 others like this.
  15. Lilit

Lilit Форумски идол

Среќна Нова година на сите освен на луѓе кои со своите деца намерно им создаваат јад на луѓе кои се борат да имаат деца.
    Зошто сте мизерни да ве прашам вака?!
    Ебате ретардираните.

Rama, Girly90, WildMk and 7 others like this.
  16. Natali.3

Natali.3 Форумски идол

Луѓе само сакам да ви ја честитам новата 2019 година и само убавини да ве следат! :l::party:

Rama, Ginger^, Harper and 11 others like this.
  17. vitamina

vitamina Форумски идол

Годинава .. сме јас, фотељата, парното, телефонот и цигарата у рака преку прозор, од позадина огномети и петарди.
    Годинава .. сум толку многу опуштена, мирна, спокојна, хармонична, меланхолична, среќна..
    Да, ми годи тишината после секој бурен ден, ми годи да отидам во спална са ги видам гушнати како спијат и да ги покријам, ми годи и проклетава цигара што ја пушам, фала на свеки што ме частеше една штека.
    Е не ми годат петардите, бука ми створаат.
    Ама нема врска.
    На крај краева они се тие што ме прават среќна, ги видов гушнати и спијат, на крајот ми годи ненормално тишинава и цигарава за опуштање на душава..
    Толку едноставен дочек немав проживеано, ама ете..
    Дочекав и убаво ми е душава.

Немам навика да мислам многу, ама сега ме потикнаа неолку постови за размислување, па си мислам во оваа старава сеуште колку само пати се селевме, од-до.
    Од 3000 удолу на 1500 угоре.
    Јас одморена, спремна за борба за која што на крај извојував победа, да се снајдам меѓу толпа странци, непознати, да успеам сама да се спровнам низ град ..низ место во кое што никогаш не бев дошла..
    Благодарение на јазикот и гугл мапс.
    За крај можам да кажам дека успеав, а тек си посакувам само здравје и малку среќичка да не огрее за да продолжиме сите тројца во битките... и никогаш да не ги напуштаме загубени..

Тек кога ќе се сетам дека во старава затворив поглавје, оставив дел од мојот живот, нашиот живот, оставивме премногу важни ствари зад нас ме тера на меланхолија ..
    Живот.

Среќна сум за новите битки, да градам нови спомени и стории зад нас..

Посакувам на сите здравје, слога, мир, љубов.. нешто што не се купува со пари а со него се стекнуваат пари и да, убав спокоен нормален складен живот.
    Тоа и за нас си го посакувам.

Сега се сеќавам каде бев лани ова време а каде сум сега :inlove:
    Живот.
    Пишува романи, нешто што не си можел нит да го замислиш нит да го посакаш .. ама ти било у срце па еве тука си.

Среќна нова на сите.
    Да шараме убавини низ странициве.:l:

Rama, LejlaD, Ivan4e04 and 15 others like this.
  18. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Среќна Нова Година,дечки ! :party::pizza::^::d::dance::)

19. zalosna

zalosna Форумски идол

Среќна Нова Година :d:

Rama, Natali.3, Milobebence and 6 others like this.
  20. hermosa

hermosa Популарен член

Среќна Нова 2019 Година,да биде за сите подобра и посреќна :party::hug:

Rama, Natali.3, Milobebence and 6 others like this.