Македонија пат,секоја зима ги изненадува снегот,мислам дека во зима треба да е 40 степени за да не се изненадат.
Додека бегаш од сопствените проблеми, бавно пропаѓаш во длабок амбис. Се додека се соочуваме со нив, ќе поседуваме крилја со кои постојано ќе се воздигнуваме и одржуваме на побвршината. Се надевам дека и понатаму ќе се извлекувам од моите амбиси и нема да го допрам дното. Се надевам и вие.
Ама оној блогерски чепт'лк кога со тазе изманикирното раче (едно) кај Ратка во Благодарево отвараат некакви пакетчиња или подароци, не можам да не ја осетам сељандурската арома на неизживеаност....
На вакви 'налудничави' приказни, денес се прават најголеми пари од книги и филмови! Не чекај! Разработи го во книга... И тргни го од тука, да не ти ја дрпни некој идејата
Она кога после 1 година ке решиш да јадеш од Мекдоналдс, порачуваш два McDouble и помфрит, си одиш дома, отвараш, сендвичите без плескавици внатре, И ДВАТА. Барем помфрит ставиле и 3 пакетчиња бафало сос.
Pretpostavuvam deka aziati rabotele. Aj sega ti kazi koj e poblisku do tocniot odgovr I dodeli ni po edno kompirce kako nagrada.
Се разбудив како нова личност. Повеќе не дозволувам никој да ме гази, да си игра со мене и да ме користи. Сега извинете, одам да ја прегрнам мајка ми.
Сењак си е сељак ако сака и на крајот на светот нека иде. Па нели зошто он да биде ко секој нормален човек кој што почитува правила и основен бон тон во јавност. Секој доволно свесен ќе си купи слушалки и ќе слуша музика за себе. Ама сељакот секоја прилика ја користи да пушти гласна музика без да му е гајле за околината околу себе. Сељаци овде кај мене што почесто ги забележувам дали во маало, дали на работа , дали во трамвај, воз ,метро, некое од јавните превозни средства е претежно турчин , арап и балканец. Еве бев сабајлево до Лидл и погодете кој ја руши тишината во овој студен ден и рока музика од кола на паркингот ? Та да да даааам - Балкански сењак Со музика од овој сељачки калибар Морав пример да посочам оти не ги можам
Се замолуваат службите на град Скопје, да им го очистат снегот од колите на своите граѓани. Ги мрзи да го избуткаат снегот на кола,па возат како забегани.
СДК,мислам мора оти ќе прснам од смеа. Мачорот ми мој мил, вчера почна да бега од мене и да ме гризе,бев толку нервозна,на добиено,плус тоа прв ден ми беше...мислам дека секој пат кога ќе ми се приближев ми бегаше и нокти ми пушташе....Како животниве сеќаваат значи..
Зашто секогаш добрите луѓе најлошо поминуваат? Зашто секогаш чувствата на добрите луѓе не се сфаќаат толку сериозно, и кога се повредени се гледа со потсмев? Па јас да ви го правам тоа што вие ми го правите мене очи нема да сакате да ми видите!!!