Во земја, во која, нема човек кој не фатил врски за нешто, или не му скинале казна, или не познава некој кој тоа го направил... ми зборуваат некои за 'морал' и за разни ср*ња! Прво опулете си го дворот, после 'дрндајте', за 'моралот'. ... до 101 и назад.. ако сакате толку!
Не се однесува за тебе, моментално ми пројде кроз глава СДК , нема една асална година да помине брз да не ме фатат крајници. Сериозно ќе ја погледнам опцијата за вадење крајници, крајно време е да се отарасам од нив еднаш засекогаш
Вчера беше денот кога бевме целосно изгазени и уништени од светот, а предадени од сопствениот народ. Предадени од луѓето кои беа во позиција да се борат за нашите права и да го зачуваат нашиот идентитет и националност. Но се отиде по ѓаволите. Моќта и парите се чудесна работа. Ти ги замачкуваат очите, ти ја зачепуваат устата и наместо борба за нешто што со векови наназад се градело и чувало од нашите предци (по цена на живот) бевме сведоци на продажба на сето тоа, без ни малку совест, без ни малку грижа за образот, честа и почитта кон овој народ, кој макотрпно се борел низ вековите. Се се случи за само 30 минути пред очите на овој народ. Ех моја татковино после толку борби и победи, на крајот предадена си од сопствениот народ. И не се најде човек кој достоинствено и понизно ќе владее со оваа земја. Политиката ја заврши својата работа. Политиката уништи се, ништо не остана од демократијата. Се е однапред договорено, испланирано и скроено. Криминалците што со години ја ограбуваа Македонија, на крај прогласија амнестија и помогнаа во продавањето на државата. Тажно, меланхолично, срцепарателно.
СДК 1 Едно е да познаваш некој кој прекршува општествено прифатени правила за кои и самиот знае дека треба да ги почитува, но сепак избира да ги прекрши, а сосема друго е кога и ти си дел од таквата претстава. И да, не е фино кога знаеш некој кој фатил врски за нешто за кое некој друг го постигнал со труд, но никој нема живот цел за да си го посвети на исправањето на туѓи грешки, но доволно е да не си дел од истите. СДК 2 Правење нешто кое му штети на еден цел систем и правење нешто со кое се повредува само едно човечко битие - не е исто. Додека од првото малку повеќе доминира остварувањето на сопствен бенефит од ситуацијата, од ова второво малку повеќе доминира негрижата за некој друг односно недостатокот на емпатија. СДК 3 Имам нов критериум за проценување на кои луѓе си ги сакам во животот. Луѓе кои имаат висок степен на емпатија
Изгледа всаден корен ми е тоа "се при срце..." Цела ноќ ја поминав во гуглање за помош на мојот телефон. Мора да оди на лекар,добро е има лек,можам да се опуштам.
Поболно е тоа ласерското од срцевото отстранување а и поскапо е или? СКД многу луѓе се заморуваат околу формата а воопшто околу содржината. Да се биде по форма или содржина? Прашање со важност како прашање за смрт или слобода. Спојлер (духовна)
Среќа е кога се будиш со некаква убава мелодија во глава, и никако не дозволуваш да те изнервира фактот што не знаеш ни кај си ја слушнала, ни кој ја пее. Уште нерасонета пушташ телевизор и во истата секунда на програмата почнува песната што ти се вртка низ глава Фино лепо си пушташ максимално звук, си правите мал концерт со пудлицата на дечко ти, скокање, пеење, урлање уште од сабајле Камо среќа вака сите утра да ми почнуваат Цел ден сум расположена што дури решив и сникерс да пробам да направам
Lana Del Rey fans, where you at? Hope is a dangerous thing For a woman like me to have Hope is a dangerous thing For a woman like me to have But I have it Yeah, I have it Yeah, I have it I have...
Од вчера натаму ништо нема да биде исто. Сѐ се промени. И денес, цел ден не е исти. Никогаш веќе нема да биде исто како порано. Вчера направивме еден чекор. Спојлер купивме папагал. Ова е Đole. Екстремно интелигентно суштество. Јас го бирав, мора да е. Одма научи кај му е вратата и сега е во поход да бега. Весел е, игрив и многу љубопитен. Не се плаши воопшто. Омилена песна му е Cheap Thrills од Sia. Тоа е ново кај мене, а кај вас?
порано се плашеа барем. народот кога реагираше менуваа . Сега колку народот повеќе се буни тие повеќе сила покажуваат. мора вакцини. Нема школо. кривична ќе има. уше бесилка да речат и таман ќе е.