Живејки така во надеж за подобра иднина тука на северот,ни помина животот,народ се сели за подобар живот,затоа што животот тука не доаѓа,па мора ние да одиме,и така време си минува немилосрдно а ние останаме мизерни,не превземајки ништо,чекаме сами од себе работите да се средат,или од господ да ни паднат,е затоа сме тука каде што сме.
....Искуството е збир на погрешни одлуки..Успехот се стекнува со искуство.. Па зошто тогаш да имаме страв од донесување погрешни одлуки и изговорот ,,ќе видиме'' ...
Муабет на денот: „Пиххх, универзитетски професор, а патува со градски автобус... “ Тоа е тоа... задоцнети честитки за првото место како најзагаден град во светот. А и да, снобовските „норми“ во умот не се секогаш поврзани со материјалниот и општествен статус...
Убавите вести ни ја покажуваат смислата на живеењето. Токму една таква вест ми го обои денешниов сив и депресивен ден. Пресреќна сум луѓее
Велики Брат позива Херера у исповеданицу. Брате брука, бев до Аптека да и земам на сестра ми апчиња што ги пие во текот на бременоста ( ми пишала да и донесам во Мк )и ми вели аптекарката: Честито ,сигурно ќе бидеш добра мајка. Срце ме стегна Абе јас уште дечко немам и велам за сестра ми се, не сум бремена Во меѓувреме се консултирам со дотичникот од форум дали да земам кондоми, вели НЕ требаат, а не е свесен дека сум во плодни денови. Брате, ако ме видиш следен месец да почнам да коментирам во темите за бремени жени и мајки да ме банираш Уште нешто: абе ти имам ли кажано дека хрватите се бааги атрактивен народ и мажи и жени Поздрав до сите, ќе ви пишам после 1 месец откако ќе завршам со одморот во Македонија. Време е да се пакувам, ахххх јако ќе биде, Боже колку сум само напалена, си признавам Ајде нека се угоде, поминати се 20 години од песнава .....Марија Магдалена, ааааааааааа
Ја мислев кондоми против Сида се користат, а тоа анти деци да ти биле... Апче за ден потоа, и за абортус сум чула, али апче против Сида ќе да нема. Немој после по тие теми да пишуете, па пола форум да треба да иде да се проверува, пу пу скраја да е... Џизс.
Уште од сабајле се спремам да напишам дека не се гради среќа врз туѓа несреќа се заборавам, дури сега му дојде времето, а тоа времето понекогаш колку бавно поминува.
Излегувам да прошетам ама си ги оставив наочарите дома. На враќање гледам еден дечко што ми заличува на еден познаник од маало, ама дека ем без наочари, ем темно, не можам да видам јасно дали е стварно тој. Како што продолжувам, пробувам да видам јасно дали е тој и дечково приметува дека го зјапам. Се доближувам доволно, погледнав уште еднаш, сфаќам дека дечкото не е тој што мислам и си ја свртев главата и си продолжив по пат онака малце засрамено. Го изназјапав
Последниов период,почна да ми се одмилува форумов,нит желба имам да пишувам,а ниту да го отварам.Изгледа доаѓа време на одјава во неповрат,јбг се си има почеток и крај.
Сдк сестрите на детска клиника приемно циркулираат низ цела установа јер нели.. За време на епидемија е дозволено да се работи на сто места зашто фали персонал а државата нема никаков план направено околу тоа. Ако дете со леукемија фати морбили од некоја сестра јас му давам 24 часа живот.. Кој ќе е крив тогаш!?
Најтапа статус на фб ми е: Дај предложете серија. Дај предложете филм.. Брате, мене коа ми се гледа филм отворам IMBD, Јутуб, гледам трејлер и ај чао. Period.
Многу "паметни" луѓе имало наоколу дури ете не ми се верува дека " знаат " повеќе за мене одколку јас за самата себе
Додека општеството не масира/се измачуваме себе си кои по ред ќе бидеме на листата на идна невеста/идна мажачка и модната индустрија и списанија ни го перат мозокот со тоа што е сезонски хит а ние, жениве се поведуваме и веруваме во се ова тука умира она најважното. Тое е најважното според кое треба сами себе да се вреднуваме првенствено а потоа сите останати, тоа за што сме страсно посветени и предодредени да го работиме и го правиме сето тоа независно од сите препреки и предрасуди кои ќе ни се наметнат или чуеме во текот на пронаоѓањето на тоа поради кое срцето ни затреперува, особено оние изјави-женско е нека не се мачи многу со учење, студирање треба побрзо да се мажи, да раѓа Предрасуда од највисоко ниво на непотребно оптеретување на женската психа.
Се мачи снегов,повеке ми е како дожд да врне,ок нема врска и онака ни снег ни дожд сакам,пролет и лето фејворит годишни времиња.