Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.982
    Кога човечното во тебе ќе го изгазат и сомелат, па, не преостанува ништо друго освен да бидеш нечовек, да станеш карпа, да бидеш чудовиште. Монструм. Штета што одредени настани во живеачката ми ја намалуваат довербата во луѓето се' повеќе и повеќе со секој изминат ден, и се фаќам како гледам на одредени фаци како бедни, невредни, незаслужни за било што повеќе од твоето потсмешливо пф. :^)

:)

Бидејќи времето е избројано, додуша, и саатите се делумно избројани, мене ми преостанува само да седам, се релаксирам што е можно повеќе и да гледам сеир. Годинава на никого не нагласив дека е време да се видиме затоа што заминувам - сите знаат. Тие што сакаа да ме видат, а морам да признаам и тие што јас сакав да ги видам :D , зачудувачки, ама сите до еден се јавија и ме удостоија со нешто. Моментот кога некој ќе ме сретне на улица и така со преправен жален глас, ами тогаш ли тргаш, ами јас не знаев, епа ај здравје во септември, ми е искрено толку беден и лицемерен - јасно ни е на сите дека студентите не одат на летна работа во јули. :D

Сега гледам наоколу и сфаќам колку ќе зажалев ако не аплицирав за да одам некаде. Во средина на најголема анксиозност, јас, се пријавив, со сиот разум и со сета храброст :D , да одам на другата страна на светот. Како да знаев дека, ете, настаните така ќе се развијат. Најдобрата работа и најголемата услуга што можев да си ја направам на самата себе. И на сите им трубам и ќе им трубам - никој, ни најдобриот дечко ни најдобрите другарки ни најдобрата шанса за што било, ништо најдобро не е вредно за ти да ги ставиш своите соништа настрана. Гледам денеска на фб едно сликиче, вика не ми е мака за тоа што сум правела, мака ми е за тоа што сум правела за погрешните луѓе. За жал, гледам дека луѓето во кои сум им дала најголема доверба, најмногу ја оплескале. За уште поголема жал, веќе не ни верувам на никого.

А, да... збогувањето.
    Најлесно му е на оној што нема што да изгуби. Така и мене. :D

Додека сите околу мене хаотично трчаат и гледаат да го пополнат секој час од преостанатото време, јас решив дека завршив со тоа траќање. Доста беше лани. Било и никогаш да не се повтори. Си седнав на мојата тераса со најубав поглед, си ставив сладолед и цреши, а само што ми се досимна и еден филм. Да пушев, веројатно ќе си запалев и едно цигарче. Ми фали и некој пијалок, за да наздравам - за тоа што било, за тоа што е и за она најдоброто, што тек допрва ќе дојде.

Само добро здравје и мирен дух, другото е исклучително минлива работа.
    :hai:

На Giovanna, senza.parole, Libera и 23 други им се допаѓа ова.
  2. troublesome

troublesome Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2014
    Пораки:
    114
    Допаѓања:
    152
    И не му се допаѓа она во кое што го оформиле. Не му се допаѓаат, некому домот, некому околината. Ти не се прави паметна, не знаеш да препознаеш прашална реченица дури ни кога соодветниот интерпункциски знак е употребен.

На zalosna му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    ^ Мислев прашањето ти е реторско зашо се засили нешто да се тепаш, па не знаев дека не си ми го сфатила постот и ме прашуваш. Кое ти е тоа посочување дека јас наводно сум со проста глава ако ме прашуваш? Нема везе, ево викаш си прашувала , па извини. Еве ќе ти одговорам: Колку и да не му се допаѓаат, тие ја изградиле неговата личност. А ако не му се допаѓа како го направиле тоа, тогаш нека си ја бара промената во себе. Карактерот се гради до одредена возраст, па кога се соочуваш со него и веќе си зрел, способен лик, онда превземи нешто со себе. Работи, вложувај во себе и осамостој се, надвор од државата и/или домот. Не секогаш друг е крив, ама така најлесно е да се каже и да се мрчи спиејќи на тоа уво.

4. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.242
    Дефинитивно ми недостигаат старите времиња. Ништо не е како што беше. Си леам солзи за минатото... Зошто мораше толку да се измени животов мој? Како се случи ова? Ми недостига тоа лето, тоа детство. Но, го нема. Најверојатно нема ни да го има повторно. Зошто среќата не останува? Постојано си оди... Не знам дали ќе се врати еден ден во мојот живот... Најверојатно не... Знам, треба да се помирам со тоа и да направам нешто за да се врати. Но, не можам на сила да ја враќам.

На ColoursOfTheRainbow и SnowWhite8 им се допаѓа ова.
  5. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.753
    Кошулата испеглана, панталоните исто така , кондурите на свое место , ташната наполнета и све е спремно за мојата нова работна недела .
    Сега дда си легнам и да се одморам.
    Добра ноќ и имајте убава и среќна недела

6. imelda

imelda Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    1.623
    Допаѓања:
    10.360
    Додека ги соблекував патиките и чорапите ми помина за секунда мисла во глава, жено што работиш? Ама ја растерав мислата и зачекорив во водата на вештачкото езерце. Сонце пука, топло е, а водата моментално ми ги парализира стапалата, морници нагоре, и неколку уф уф студена ееее, студена ееее. Додека не отрпнав и се шлапкав како мало дете пола саат. Убавини! Треба да го пуштам детево во мене да излегува почесто. И да настинам сега не ми е криво :!:

На Elennaa, Barbie20, bittersweet и 6 други им се допаѓа ова.
  7. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Ок, шо претераа ученициве со паника за екстерното, претераа, ама на сестра ми и стига порака на Фејзбук од наставничката македонски, да и каже кои одговори ги заокружила. Добро бе со кој памет, оценувајте реално, никој не бара од вас да сте даровити во оценките, леееееееелеееееееее :x

На QueenElena, Waka-waka и eliesaab им се допаѓа ова.
  8. RockNroLLGirL

RockNroLLGirL Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2014
    Пораки:
    1.598
    Допаѓања:
    5.755
    ништоо не знаааам ќе го паднам тестот ич не ми се учии

9. kristince51

kristince51 Популарен член

Се зачлени на:
    9 јануари 2012
    Пораки:
    787
    Допаѓања:
    1.021
    пак ке оформи карактер кој ке е поврзан со тие клучни влијателни вредности ( а тој карактер може да е во согласнот со тие вредности или да не е во согласност со нив но сепак тие најмногу влијаат) во право е девојчето :!: :)

10. gingerchild

gingerchild Популарен член

Се зачлени на:
    19 август 2011
    Пораки:
    1.495
    Допаѓања:
    4.994
    Мразам да се пакувам! :devil:

11. Madam-A

Madam-A Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2013
    Пораки:
    1.603
    Допаѓања:
    8.007
    -Ако си таква личност, во 19 век. Инаку ќе биде.
    -Ако си роден во друга фамилија со иста „судбина“ , поинаку ќе те воспитаат. Ќе имаш различни размислувања од овие сега и нема да си таа истата личност.
    -Ако нешто државава ти е крива и слично, ќе беше завиден бизнисмен од Њу Јорк, и пак немаше да си овој Ти.
    Во кој и да е случај каде има разлики во овие фактори (кои се најбитни за градење карактер) ќе се изгравира друга форма на личност. И тогаш Тој, нема да е тој туку ќе е некоја Друг, со различни ставови и размислувања. А тоа е тоа што ги прави луѓето различни еден од друг.
    Човековата психа, личност, свест, потсвест, темперамент...е толку компексна што не може да се објасне на лесен начин, особено ако некој не сака да го прошири хоризонтот и да проба да ја разбере. Може секој да си мисли „ех што ќе беше ако беше“, ама никој не се раѓа со одредена приказна од Дедо Боже, туку сплетот на околности му ја дава празна книгата, а патот кој го оди му ги врти страниците за тој сам да си ги испише.

12. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    Оф бре Гордеееее :rofl: , па убаво си кажа, ко не се разбира шала, то е... јас па дури и смајлиња ставив во моето мислење, ама ниту тоа не асоцирало на шала. :D
    Бандерас не е убав, ко некој сељак е :puke: :D

13. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Па знам дека се зезаш, што испаничи, нели гледаш смајли ставив? А добро де ако не ти е убав Бандерас :) ако ти е сељак ко што кажа, твое си е :)

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.392
    Допаѓања:
    17.613
    ^^ И сега испаѓа работава и ти се шалеше, и јас се шалев и ти се шалеше дека јас не се шалев и јас се шалев дека двете се шалевме... :wasntme: Поеба нас смајли значи. :rofl:
    Не дека и Мелани е лепотица, ама Бандерас е ко бандера бе, ама сељачка бандера, гарант ја опил Мелани и сам и тетовирал срце со неговото име :D
    p.s. кога паничам за нешто одбирам друго смајли а не такво што се тркала од смеење :rofl:

15. Gordana10

Gordana10 Форумски идол

Се зачлени на:
    7 декември 2009
    Пораки:
    6.898
    Допаѓања:
    9.193

Добро човек може и без смајли да се смее :D мислам на форумов.Види, што им биднало на двајцата не знам, ако не па прашај ги зашо биле заедно.

16. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Што ти се вика кога ќе си подраниш....ко на пример да станеш у 3.38...мераци. |-)

17. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    јееј,завршија пеколните денови,од денес заочнува летото за мене ^_^
    Сега 3 месеци ќе летам во воздух.Утре во школо,униформи ќе пробуваме :P Уште тоа остана 8) А денес е полуматурата на сестра мииии,уф конечно дојде,хах,ја сум повозбудена од неа :D

18. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2013
    Пораки:
    1.048
    Допаѓања:
    8.016
    Добар ви ден на сите :inlove: Се фарбав 8) Позз до сите плавуши на форумов :lol:

19. ADOKI

ADOKI Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2014
    Пораки:
    1.696
    Допаѓања:
    2.712
    Би сакал да ја видам новата плавуша :P :hai:

20. Adina

Adina Популарен член

Се зачлени на: