Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. irrelevant

irrelevant Популарен член

Пред да кажеш не сакам ваков, онаков, да не е слаб, да не е низок, да не е молер, да е прогамер, да има кола, сини очи, прво прашај се што нудиш ти за да бараш такви особини? Дали поседуваш совршенство па да имаш право да имаш услови?

Еве пример колешка моја има две ќерки по 30 години ќе наполнат, со нив живеат, до 3 попладне спијат, секој ден по 10 пати и се јавуваат мамо како ова како она, еднаш и се јави едната за ринглата како да ја уклучела пошто мајка и сабајле не и сварила кафе и нервозна ептен.. Дома да не знам рингла да си уклучам... Мама еднаш не ни дојде на раб зошто ќе одела ќерка и на лекар па со маж и ја носеле едвај ја разбудиле се карале.. Ја зеде едната еднаш со нас на ескурзија и се налути на мајка и зошто со салама и го направила сендвичот не со кулен ко што и рекла 100 пати. Жими се заплаче, солзи во очите за куленот. Дете. Од 30 години.

Е сега муабетот ми беше имаше еден дечко ја свиѓаше еднава од ќерките и дозна мајкава ама дечково немал кола, со точак одел на раб и вика а не ќерките мои не ги давам за сиромаси, башка и не сакаат таму дечкото да им работи (фабрика пола град што е запослен во неа) срамота е, и башка грдичок е малце.
    Мори мајко златна што нудат тие твои грациели разгалени и распрдени што не знаат ни кафе да сварат? Со кој образ ти ми бираш машки за нив кога самите се неспособни и зависат од тебе за се? Некоја ќе се најде да го сака онаков како што е, ама гарантирам дека никогаш никој и никаде нема да ги земе тие двете мамини мази и среќна да бидеш ако некој се заинтересира, тоа сигурно ќе биде најмногу што ќе добијат од маж.

smooch, Dust, 1209 and 29 others like this.
  2. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Нели се даваше подарок од срце, од душа, без да се очекува нешто за возврат?

И онака не сакам никакви празници ама после ,,Не ми даде, не давам ни јас.", уште повеќе не ги сакам.

Јас кога давам, давам затоа што сакам да дадам. Не очекувам ништо за возврат па ако сака и 18ти март нека е.

3. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Најтешкиот товар кој може да лежи на детските раменици е неизживеаниот живот на нивните родители.

4. macencef

macencef Популарен член

Срцка после државно тоа е најдобро. Инаку се слагам, ама амбициозен салатер уште не сум запознала.....

5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Може има амбиција за кувар салатерот...

6. macencef

macencef Популарен член

Секој со своето мислење

Малку ја изврти работата. Не ми беше тоа поентата.....

7. DAngel

DAngel Форумски идол

Еве дечко ми :D што има и салатер и на скара во фаст фуд работено. Да врти ќебапчиња, знаеш. Роднини мои што имаат тостови правено во сендвичара, едниот шеф на луксузен хотел, другиот со сопствен ресторан. Ова ти се тројца веќе. Други што почнале од ништо па се туркале од една позиција во друга. Татко ми што чистеше канали прв работен ден, во фирмата во која на крај стана шеф и напушти работа за подобра. Никој не се раѓа со убавата работа, тоа децата на политичарите само. Сѐ останато е борба.

Last edited: Mar 11, 2019
    smooch, Dust, CameliaMiller and 20 others like this.
  8. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Не сум знаел дека работа на државно е врвно достигнување за еден амбициозен човек. Дури и поголемо од тоа да биде програмер. :D

Програмер на државно е ваљда светиот грал у земјава, ако идеме по оваа логика.

Човек учи додека е жив - или активен на Фемина. :D

9. macencef

macencef Популарен член

Епа види вака, велиш почнале....ама сигурно до кај 40ка до некаде стигнале, ме сфаќаш? Неамбициозни 40 и нешто годишни не признавам. Јас сум 33, не 15 пада не гледам така. И можам да рѓбам на секакви работи и да ќутам, може и тој. Нема пардон, ако не знае да работи ајт гитла

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Аууу, јас утринско не сум прочитала дека тој на државно од амбициозните бил. :rofl:

11. macencef

macencef Популарен член

Светиот грал е очигледно. А сигурноста дека нема утре компанијата во која работиш да пропадни е само во државно. Се изнасмеа ама уште не сватив зошто хехе сериозно? На целото мое мислење ова е интересното? Хехе немам коментар

12. DAngel

DAngel Форумски идол

Па нели не сакаше ти некој што 'рмба на секакви работи, туку само на одбрани?

LiliBoz likes this.
  13. DAngel

DAngel Форумски идол

Затоа на државно молат за програмери, затоа што врв на амбициозност за програмер е да работиш за 30000.

14. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Работам државно и не се осеќам ко да ми нема крај таму. Не мора да пропадне, може да те избркаат. Само тој што не работи државно не е свесен дека се лета од работа многу лесно ако не си син на некој у влада.

15. ray-man

ray-man Истакнат член

IMG_20190311_174738.jpg

Купив чипс, две благи и пакетче колачи, вредеа 80 денари.

Ѝ дадов 500 денари на бабата, последните...

Гледам 50 метални у кусур, 40 книжни и уште четрсто денари :) ете толку ми вратила сирота, а јас ќе се вратам да платам :)

Last edited: Mar 11, 2019
  16. waterland

waterland Активен член

Мислам дека понекогаш премногу зборувам кога не треба . Бев со двајца колеги на кафе и уз муабет зборевме за еден друг колега за кој преку една моја колешка дознав дека имал женска а идел и со др колешка од факс истовремено. И ми се испушти пред двајцава колеги тоа, дека тој идел со две но не кажав дека знам од колешкава, кажав дека еднаш ги видов накај вц заедно. И едниов колега уствари да си имал некои рчки со тој и почна да вика еј како бе сериозно ова она мора да дознаам. Мислсм можеби не требаше да го кажам ова, и не сакам да ми се налути другаркава иако не спомнав дека знам од неа.

17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

СДК 1-Навистина, од кога почнав да не им пишувам прва на одредени особи, ги нема да пишат.
    СДК 2 - Откако се преселив во СК, загубив пријатели од родниот град , нигде ги нема, ни да пишат, ни да се јават. Ама пак, за сметка на тоа, добив добри пријатели тука, кафе-муабет, се гледаме еднаш до два пати неделно, некогаш дури се случува и по месец дена да се видиме. Се знае, обврски- сите сме на работа, дома да се среди, да си направиш за јадење, да исчистиш ( тоа сме ние, немажените од 28-29 години).
    Кога ќе се вратам назад, да одморам во градот мој најубав, најмногу ја сакам слободата и близината на се околу мене, тишината, малиот сообраќај, ќе се напијам кафе, ќе се видам со некои луѓе, ќе се видам со фамилијата. Priceless.
    Од друга страна, не ми се враќа ни една секунда. Зошто?
    Ме нервираат озборувањата, ме нервира да слушам муабети од типот- " Ех, тебе лесно ти е во СК, па што, работиш, излегуваш".
    " Уште ли не најде дечко, ајде треба да се мажиш, што чекаш? Ќе правиш 30"
    Што да им кажам, да ете им воочам некои работи, јас се се занесувам за нив и глумам. Почнав и да ги игнорирам озборувањата и доста пати не реагирам на некои глупави муабети.
    Многу сум се променила,велат.
    Да,сум и допрва ќе се менувам. Не живеам во шаблони, не живеам во СК за комшијата, тука се облекувам како сакам, излегувам каде сакам и ако треба и сама излегувам и одам до парк.
    Тоа е тоа.
    Поздрав и убава вечер.

18. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Од целото твое мислење, ова не е најинтересното, туку најконтрадикторното. Велиш, сакаш амбициозен човек, а потоа викаш дека нема подобро нешто од државна работа. Секоја чест на ретките исклучоци, ама за мене амбициозен државен службеник е невиден оксиморон.

Точно е дека државната администрација не може да пропадне, ама за тоа колку им се сигурни работните места доволно зборува фактот што се редовен инвентар на секое предизборно роуд шоу низ земјава.

Добар програмер у државава има 1000+ евра плата и можност да смени фирма у секое време, кога и да посака. Добар државен службеник... Па, да речеме дека примањата и можностите му се бајаги поограничени.

Сега ваљда сфати зошто се изнасмеав.
    #хехе :D

19. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Dust, Purplelilac, Alisa22 and 12 others like this.
  20. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

O? нИкОгАш нИшТо нЕмА дА сЕ сМеНи received_1247619065389887.jpeg received_405840079980546.jpeg