Како да кажам, странска инвестиција или некој квази бизнисмен можи да пропадни и тогаш чао на програмерот, а во државно од каде чао? Тие илјада евра ќе испратат за година две....да имам државна работа ќе одам и ќе ракоплескам за кој било. Сори, златен, оти се си мислам дека си маж на женски форум, реалноста е таа. Последното што ќе пропадни е државата, квази фантазии не можам да разберам
Не се слагам. Можиш да леташ ако те фатат да крадиш, не се сите бе синови на некој од власта. Биди благодарна што си во државно и кути си. Имаш право на кредит по дифолт, право на рати во десетина дуќани, ќе си купиш станче, ќе го отплаќаш на 15 Тина години....и што е најчудно, таквите имам разбрано дека по бајачки се останати. Цццц од што се штитат се чидам
Самиот факт дека го сметаш за успех задужувањето на 15 год и дека по бајачки се оди доволно кажува за тебе. Немам коментар понатаму. А ако е ко што мислиш во државно е така зашто ти не влезеш во државна фирма не ми е јасно.. Или уште немаш одбрано бајачка па затоа
Некако не сватив што кажа....кој моли за програмери? Државното? Тие одат и вршат услуги колку што знам
По извесно време ако е на место да не речам со паметот ќе успее, ако не како директор, како што сите ме нападна, ама една солидна позиција можи да се постигнува, да не се залажуваме. Жените до некои позрели години одат едно скалило или повеќе до некои 40 и некоја, и тоа соочени со ограничувања и дискриминација, а не маж. Во маж гледаат авторитет само заради тоа што е маж, а во жената чистачка и готвачка. Пишите ко да живеете во вондерленд
Хахаха стварно? Само ова го смисли да ми одговориш? Навреди и дека не сум нашла бајачка.....Но комент
Не мораш да сватиш. Така стојат работите, кога ќе го тргнете превезот од очите....ако ви смета реалноста, не значи дека ја нема. Идеалот е полн стомак, на било каков начин....
Реалноста е и дека душа ќе ти се тресе пред секои избори дали ќе победат твоите. Реалноста е исто така кога ќе треба да прибираш гласови т.е гласачи, и притоа да имаш повеќе соберено од друга која го мерка твоето работно место. Реалноста е исто така кога не ти е арно, ама шефот рекол мораш да идеш на митинг во град одалечен 6 саати возење у еден правец, и ќе одиш. Ова е реалноста на државните работници, не и на приватњаците.
Да, државно имаат отворени програмерски позиции што никогаш нема да ги пополнат. Само пуштаат огласи и никој не им се јавува на огласите. И да се јави некој - кога слушне за условите одма се откажува.
Така е додека да добиеш решение, понатаму не. Зависи од фирмата и за колкав период го добиваш истото. Не сум поборник на партиско вработување, да не се сфатиме погрешно, ама погоре што напишав е така. @macencef плата 30тина илјади и преку само во неколку државни фирми. Во останатите се пониски и тешко да еден маж вработен на државно со 20 илјади плата да издржува цело семејство.
Тоа се тие неспособни амеби. За жал администрацијава врие од нив. И после некој таков ќе збори за амбициозност Оф мори мајко
Веројатно нешто ви фали. Која е поентата да му отварам профил на куче и да објавувам постови во негово име? Дај објасни ми вие кои имате вакви профили како гледате на тоа. Имате вишок време можеби? Или јас не сум модерен?
Тоа е нешто слично изгледа како што прават фб и инстаграм на новородено бебе. Полошо е на бебе отколку на куче. Бебето може да го заследат некои педофили, а кучето не може кучки.
@Mr. Right Рајти, не знам за дијагноза, ама мене баш ми се терапевтски профили на миленичиња , уживам во нив - без разлика дали е некое милениче од оние веќе направени светски познати со илјадници следачи, или нов таков профил на рандом Македонец/ка од моја околина. Верувам дека на оние во вториот случај вака многу почудно се гледа, ама ајде... А и тебе па стварно многу ствари ти сметаат на социјални мрежи, chill!