Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Vikica.cuci

Vikica.cuci Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    1.520
    Допаѓања:
    3.293
    Конечно се чувствувам подобро и со многу енергија во мене. Си станав со насмевка на лицето, убав ден денеска, ако е како што велат денот по утрото се познава ова ќе биде hell of a day, во позитивна смисла, секако.
    Си имам направено листа од неколку работи кои сакам да ги завршам денеска. Многу попродуктивен ми е денот кога си имам листа бидејќи знам точно што треба да правам. Прво на листата е одење до библиотеката додека е уште "поладничко". Заглавив малку со книгиве, заостанав, па сега ќе земам две-три да надокнадам :D
    Луѓето се во право кога ќе речат дека ситниците ти го разубавуваат денот. Колку и да се залетуваме по големи, скапи работи, сепак ситниците, знак внимание од најблиските ќе ти го променат расположението за 360 степени, ќе те направата да се почуствувам убаво, сакано.
    Жив пример за тоа е внука ми. Сабајлево станала порано, набрала цвеќиња од дворот на мајка ми, ги завиткала во букет, намачкала две лепчиња со маргарин, во чинија ставила слатко и чаша сок. Се тоа го ставила во послужавник и ете ти ги со брат ми во собата кај мене. Да сум оздравела побрзо и пак да сум била радосната тета и да сум ја шетала. А има само 4 години. Си ги сакам бе и тоа премногу!
    Бидете поздравени девојки :*

На bittersweet, Elennaa, Lella и 4 други им се допаѓа ова.
  2. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.092
    Поздрав до девојките од модно студио "Фитнес".

Не е гала вечер, теретана е |( .

На Elennaa, AnaKarenina, Daydream и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Rock.Lady

Rock.Lady Истакнат член

Се зачлени на:
    7 септември 2010
    Пораки:
    134
    Допаѓања:
    214
    Интересно е тоа колку ситници ме прават среќна во животот. Оние малечки, но, битни гестови кои врескаат „еј ти, ми значиш“. Интересно е и тоа колку лесно можеш да ме натераш да те сакам а колку е тешко да ме налутиш. За жал, некои луѓе обожаваат да ја ставаат на тест мојата издржливост. Е па, еден ден ќе пукне и тогаш тешко мене. Да, да - тешко мене. Дури и во таква ситуација јас сум таа што пати. Абе чудак, ама галиба, некој емотивен чудак сум. Толку емоции не се на арно. Во последно време решиле да направат turn off, нит среќа нит тага. Ама ако, можеби е подобро вака, им треба и на нив заслужен одмор. Се надевам дека на наредното вклучување, ќе се разбуди само среќата.
    И да, сакам да кажам дека сите планови што ми беа за утре, решив да ги исполнам денес, бидејќи овај нали, утре ќе биде касно. ;)

4. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    At first when I see you cry,
    yeah it makes me smile, yeah it makes my smile
    At worst I feel bad for a while,
    but then I just smile I go ahead and smile

lalalalalalalalalalalalalalalala lalala

На Lella, Someonespecial и bubac им се допаѓа ова.
  5. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Ахх не ми се верува дека завршивме со училиштееее..... 8) 8)

6. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    И така денес е последниот ден од основно ;( .Ќе менувам средина.Бај бај Клименте,мило ми беше што се дружевме 8 години.. 8) .Ех бе кога поминаа 8 год.Од на есен се отвара ново подглавје во животов кај нас полуматурантите.. :$

П.С. Ајде и вие повозрасните нема повеќе да ве замараме со школово,со екстерното.Ќе одморите гла :rofl: .

На ColoursOfTheRainbow, Snow-Star, Mahidevranfan и 2 други им се допаѓа ова.
  7. Papillon.Papi

Papillon.Papi Популарен член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    3.245
    Допаѓања:
    9.702
    Заврши школската година... но сепак, никогаш нема да бидам задоволна, се додека не се случи таа магија... не знам ни дали ќе се случи веќе. А, се разбира дека веќе ја изгубив надежта во образованието... особено со екстерново.. вака можеме да научиме?
    Буквално ни ги пикаат носевите во книгите и не држат така до 10.06. |( Среќа, тој ден е денес, заслужен одмор... барем за неколку месеци... од септември пак со истат тактика изгледа. :( А, колку интелигентни деца има... што не можат да научат добро од ваквото образование... Македонија има разновидни неоткопани богатства. Се моли правиот човек кој ќе може да ги откопа, да го направи тоа побрзо...

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, cresa-jagoda, ColoursOfTheRainbow и 2 други им се допаѓа ова.
  8. Mahidevranfan

Mahidevranfan Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2013
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    2.064
    Конечно среќна и задоволна, темните облаци кои ме опкружуваа, веќе се во минатото, а здравствената состојба од ден на ден се повеќе ми се подобрува.
    Екстерното помина супер, и нешто во мене ми кажува дека и двата предмети ќе ми бидат 5 :angel: Доста учење, време е за одмор! :smirk:
    Летово нема да ми помине залудно, играње се кучето, шетање со другарките, смеење на палавостите на најмалиот член во смејството, нема да ги заборавам и книгите за читање :D

На Lella му/ѝ се допаѓа ова.
  9. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.074
    Нема ништо поубаво на светот кога мали рачиња ке те гушнат и ке ти кажат МНОГУ ТЕ САКАМ МАМО :inlove:

На bittersweet, Elennaa, Mama25 и 8 други им се допаѓа ова.
  10. bubac

bubac Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2013
    Пораки:
    884
    Допаѓања:
    1.867
    Среќен празник... св.10 Јуни на сите школарци [​IMG]

На Golden, Elennaa, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  11. babyblond

babyblond Популарен член

Се зачлени на:
    19 февруари 2011
    Пораки:
    1.168
    Допаѓања:
    1.548
    Убави времиња беа тоа кога 10 јуни ми значеше нешто. :)

На Valerin и Oleeenka им се допаѓа ова.
  12. kate21

kate21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    4.220
    Допаѓања:
    3.854
    Најмногу што ценам кај човек на вакво спарно време е да ми мириса на шампон, макар и на оној обичнион од Коприва од Алкалоид :angel: Најозбилно.

На bittersweet, Elennaa, Mama25 и 8 други им се допаѓа ова.
  13. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Дојде и последниот ден од школото,колку и да не сакам не можам да не го спомнам,односно затоа,едвај не можам да дочекам лето можеби.Сакам ова лето да биде најубаво да си поминам најпрекрасно.Ова лето ќе биде посебно затоа што ќе има нови личности,можеби не во живо ама на фејзбук или тука.Тоа се некои членови на кои од срце им се заблагодарувам што воопшто ги запознав,не сакам никогаш да ги оставам,барем да има електронско другарување.Тоа се комшики,другарки,постари сестрички и има една гуска :lol: која исто така ми значи многу :* Ве сакам најмилички,уживајте :hai:

14. Moonstone.17

Moonstone.17 Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2013
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    1.862
    Многу ми е мило кога ќе видам мали дечиња кога ќе влезат во библиотеката, радосни, со широка насмевка земаат книга за читање. Ми се допаѓа тоа што веднаш по влегувањето, со слаткото гласче најпрвин ќе ја поздрават библиотекарката и учтиво ќе и побараат некоја помала книга.
    Се губат низ високите полици со книги, како да се наоѓаат во земјата на чудата, да, тоа и треба да биде нивната „земја на чудата“, а не нешто сосем поинакво.. Велат „Да, оваа книга ќе ја земам, а после и оваа, и оваа..“ и ќе излезат надвор гушкајки ја земената книгата. Многу се мили, да ти е мерак да ги гледаш и слушаш. :sun:

Имајте убав сончев ден! :sun: :f: (не сум жива ако не Ви посакам убав ден :D )

На sweet-cherry, bittersweet, Elennaa и 12 други им се допаѓа ова.
  15. sadgirl21

sadgirl21 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2013
    Пораки:
    7.357
    Допаѓања:
    8.482
    10-ти јуни е, претпоставувам темава ќе 'живне' од тестови, екстерни, натпревари по кошарка, фудбал, ликовно..
    Ама, ќе се гуши за тоа колку само било жешкооо |(

На bittersweet и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  16. Flower27

Flower27 Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2012
    Пораки:
    1.531
    Допаѓања:
    4.182
    Чуството на слобода и исполнетост мхмм... :)
    Чуството кога знаеш дека нема секој ден да стануваш во 7, нема да гледаш никој од здодевните наставници.....
    Летото може да почне :D

На Someonespecial и Seashell31 им се допаѓа ова.
  17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    ;) ;)

Прикачени фајлови:

На babyblond, ColoursOfTheRainbow и Snow-Star им се допаѓа ова.
  18. Kaley

Kaley Популарен член

Се зачлени на:
    2 јуни 2013
    Пораки:
    1.317
    Допаѓања:
    3.040
    Досадно, досадно, досадноооооооооооооо.
    Ќе пукнам!!!
    А ме фати мрза, и ај сега како да станам јас и да фатам да си подсуредам нешто в соба, не ќе е лошо :geek: ...иначе ова моево папагалче збудалено е скроз :lol: еве го, неможам од глава да го тргнам збори ли збори :lol: :lol: :lol: да бе луѓе зборит, не сум ви кажала јас :talk: по цел ден кажува нешто, а згора на тоа почна и да пцуе :|
    И така кај мене ништо ново, онака си седам дома, си уживкам по цели денови ...ама сакам бе, сакам да ми се случи нешто интересно, оддамна нема дешавки... :drunk:

На Lella и Valerin им се допаѓа ова.
  19. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

Се зачлени на:
    22 декември 2013
    Пораки:
    3.454
    Допаѓања:
    61.068
    same here :D

Прикачени фајлови:

На ColoursOfTheRainbow и Daydream им се допаѓа ова.
  20. Viktorijaaa5

Viktorijaaa5 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 октомври 2013
    Пораки:
    6.270
    Допаѓања:
    91.947
    Јас вечниот оптимист кој секогаш со позитивни мисли и со убави планови за иднина гледав напред и чекорев без да се плашам застанав и самата неможам да се препознаам.
    Неможам да кажам дека веќе сум оној голем оптимист кој веруваше во подобро утре ...
    Секој ден се повеќе се плашам да донесам одлука во врска со мојата иднина.
    Го сакам и посакувам целиот мој живот да го поминам со човекот кој што прави се за мојата среќа,но се плашам да кажам : Да ,одлучив сакам да сум со тебе :tmi:
    Порано мислев дека тоа е само период и дека зборувањето околу таа тема ќе исчезне и ќе оставиме се да биде спонтано,но еве повторно се навраќа на темата за која што саакам најмалку да зборувам :(

Се плашам од самата себе ,се плашам да не изгубам некого,се плашам да заминам и да го сменам засекогаш мојот дом со друго место на живеење.Како ли ќе бидам прифатена,како ли ќе се навикнам,ќе ме озборуваат ли,ќе се вработам ли некогаш,како ќе живееме ???
    Имам илјадници прашања од кои само си стварам негативна енергија....

Ми вели : Сакам да сум секогаш со тебе,несакам веќе да сме толку далеку,сакам заедничка иднина,деца,дом,семејство...
    Оф боже додека бев мала мислев дека овие се најлесните моменти во животот ...
    Потребна ми е само сила и подршка друго ништо несакам :|

Ако во меѓувреме се предомислам и кажам ДА или доживеам изненадување :wasntme: вие први ќе дознаете :lol:

Имајте убав ден :*

На hermosa, Elennaa, bubac и 4 други им се допаѓа ова.