Не ги сфакам луѓето што кога се куцаат во автобус, баш на врата мора да прибираат и телефон и новчаник и се.Ние другите надвор ќе си седиме..жено кочиш ,,сообраќај”
@Feminka22 Бар да ги куцаат картиците ко што треба,ама не,они ги куцаат одма една по друга,а не треба така,нечија картица нема да се валидира,па после ќе кукаат пред контрола(приметив 2 пати,валидираа 4-5 картици одеднаш,а една не беше регистрирана;треба да се почека 2-3 секунди да се внесе една во системот на валидаторот,па потоа да се валидира друга). Не знам како не им текнува додека чекаат автобус да си ја извадат картицата и одма да го вратат паричникот во ташна.Или зошто се пикаат во веќе преполн автобус... И после се прашуваат зошто шоферите се нервозни.
@Feminka22 @nextredstyle Чекајте, со Фиромијани живеете, прво да се научиме дека влез е на предна, а излез на задна врата и дека прво се чекаат да искочат патниците, па после новите да се качат. Исто дека треба при користење на јавен транспорт треба да се избањаш, ама тоа веќе виша математика е.
Фиромјани е минато. Сега сме граѓани на Северна Македонија. И тоа е еволуција. Станавме граѓани од сељаци.
Од проблеми во градски автобус, мене највеќе ме нервира кога во гужва ќе се најдам на средина и не можам да ја достигнам горната шипка да се фатам зашто оние висечките држачи се скинати. Па така на прсти се кревам и цел пат така стојам. #ПроблемиНаНискиЛуѓе
Да ми беше малку помала одговорноста... Само да ми беше. Немаше вака да реагирам. Вака и тие се плашат од мене. Додуше кој не се плаши од мене веќе.. Уствари има еден мочко. Ама со мочковци не се занимавам. Ќе оставам на погорните со него да се занимаваат. Таму каде има ум грешка се исправува. Каде има амеба бетер ќе ја укака
До тоа ниво сум да ми се чини за чистач на WC-иња во оваа држава треба да имаш пријател за да те најави дека си заинтересиран за нивниот оглас, инаку ништо.
Напротив имам работено и полошо ама погочемата маса на народ пинаку ја гледа и заѕоа спомнав. Инаку не м7 беше целта таа со пишаното.
Мислам дека @Stark сакаше да каже дојдени сме до степен што и за работи за кои не е потребно никакво образование и диплома ако немаш пријател нема да те вработат. А никоја работа не е за потценување. И чистењето вециња мора некој да го работи.
Доста суптилно ме навтедуваш и дофрлаш низ теми. Да би се потспуштил на пониско ниво ќе се разбериме поубаво, ама најдобро ќе те игнорирам.
Оти платата која ја земам како нечистачка не ја зема ни една чистачка во државата. Да имаа чистачките поголема плата од мене, ќе работев како чистачка, и тоа со задоволство.
Не е долна и безвредна, но е физичка работа и слабо платена, во која се експлоатира труд, која ниеден високообразован човек не ја работи со задоволство и како врв на достигнување - туку од потреба, да не се лажеме. Сакал да каже дека дури и за такво вработување треба врски. Обична споредба е. Олабавете малку, не мора буквално секој збор да си го мериме. Не е бојно поле форумот. Џизс...
Ако си легално вработен чистач во некоја фирма, земаш мин 200 еур плата исто ко шо зема повеќе од пола држава. Ако работиш за дневница, под 1000 ден не си, 26 работни дена, 26000 ден. А и во Германија, САД и не знам каде со задоволство одат и работат чистачи или помодерно ко шо кажуваат хаускипинг, клининг сервис итн. а овде им е потценувачка истата работа. И немојте со тоа колку е таму платено зашо таму е друг стандард и платата е према стандардот. 80% ја даваат на кирии и сметки, другото за да преживеат. Затоа и работат по 2-3 работи. За да преживеат.
Ниту еден светски релевантен универзитет сеуште нема релевантна теорија и лек за косопадот после децении истражување, но нашите прабаби успеаја и тоа со кромид. И после зошто не ни оди како држава.