Ја слушам една до мене..... Вика : Пијана бев вчера се расправав со џандари, замисли брат, ќе ме носеа у станица. Бев многу пијана и беше страшно.. Проценка на госинк6, околу 26 Се прашувам што други амбиции има во животот?
Навидум интелектуалци, начитани, остварени. Дискутираат идеи поголем дел од времето. И после од истите ќе прочиташ едно дебело дефинирање на одредена група луѓе врз основа на сиромашни познавања за нив. Си го соблекле интелектот пред врата, и слизнале на сопствените лиги во момент, за да навредат, повторно со одбрани зборови, ама исто така не заборавиле и на себеистакнувањето во процесот. Се дави ли “интелектуалноста” во чувствувањето потреба за докажување “мојот татко е подобар од твојот татко”?
Не поштуем луѓе што малтретираат, мачат, тепаат, убиваат животни. Можеш да бидеш интелектуалец, со пет факултети, 3000 книги да прочиташ, доктор на науки и шта год, пак ќе си одрон од човек за мене. Фала многу, молим лепо, пријатно, со здравје!
Моите колку се комични луѓе, свесно, а и несвесно е нештото по кое сакам да го запамтат и моите деца. Влегуваме со мајка ми во локале гранап и и текнува дека и фалат јајца, на смена газдата. Се шушка женава и ми вика - срам ми е да прашам дали има јајца, како да прашам другачие. Ме фати смеа, и викам дај да се разврткаме и ќе посочиме. Ко за беља, не ги гледаме. И едно време и текна, оваа жена, мајка, краљица вика - извинете, А ДАЛИ ДРЖИТЕ ЈАЈЦА?! Не издржав се сломив од смеење, човеков поцрвене, па почна и он да се смее, женава почна да се извинува. И ај брои, и кога гледа 8, нема за 12, а женава несвесно на тоа вика - тууу да имаше уште две бар 10 да беа. И повторно се понасмеавме. И така...
Да се собереме ние двајца без тројца што не гледаме ГоТ и да праиме муабет на некоја друга тема #почелојелудило #плисдонтхејтми
Се приклучувам и јас. Слушам и на работа, кој станал во 3 за да гледа, кој едвај чека дома да се врати за да си пушти... А ја само
Еве сум и јас. Немам ниедна епизода изгледано (не ни планирам). На факс зборуваа како едвај чекале да си појдат дома и да го гледаат а јас бев ко whatever.
Многу ми е патетично како луѓето повеќе ја мрзат Мира, него ли Слобо, на него и ќе му го попушат ако треба. Кај она жена не е за политика, а и плус му праела вагинална манипулација за да биде воен злосторник, он кутриот поштен бил. Абе да ви се плукнам у Балканштината, затоа сме вукојебина.
Најлудата работа што ја правам е што моментално бришам полици и средувам книги, а утре сум прва смена. Salute.