Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Руми многу убаво рекол..

- Треба да го кршиш своето срце се додека не се отвори!:u::l:

На JoanaS, Animali, vitamina и 3 други им се допаѓа ова.
  2. CrazyGirl15

CrazyGirl15 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    4.906
    Допаѓања:
    25.574
    Сакам да кажам ! Среќен роденден принцезичке моја . Најсреќна да бидеш . Секако , опет са закашнење :| на 18-ти и е инаку :D

На cresa-jagoda, GirlLove, ЕденЧлен и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Не дека ми беше другар,пријател,долго го познавав,и имавме супер дружба,али беше предобар,културен дечко,но ете за жал го снајде најлошото и најтешката болест,не успеавме како народ да собереме пари,иако имаше многу донации но ете џабе.

Не го сакам оној Македонски менталитет,нели од кога човек ке почине,бил најдобар,најфин и итн,али искрено беше добар дечко,и јас ке го паметам целиот целиот живот.

На buba4e89 и irrelevant им се допаѓа ова.
  4. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Ми се смачи веќе од тебе, не сакам да слушам веќе за тебе, не сакам да те гледам. Не сакам да знам за тебе! Доста ми е од тебе! Разбираш ли? Сотри се, нека те снема, земја нека те голтне, оди си од нас.
    Помоќна си признавам, поголема си, понапредна си од нас луѓето, признавам сè само оди си.
    Прв пат за тебе слушнав уште како малечка, имав само неколку години кога ми кажуваа колку била убава баба ми. Дека на неа личам, нејзините очи, нејзината коса, нејзиниот лик. И нејзиното име. Ама не дочекала да се родам. А за тоа, ти си виновна!
    Слушнав: Да, преубава жена, таму почина во таа соба, беше болна од РАК!
    Плачев и плачев, ги гледав фотографиите и ѝ велев на тетка ми: Зошто ти не ја чуваше баба, зошто ја остави сама ракот да ја лапне?!
    -„Ах , дете мое, не е тоа таков рак, ќе пораснеш еден ден, ќе разбереш“.
    Ах, зошто пораснав, зошто разбрав? Ми си смачи веќе да слушам за тебе! Секој ден, секој божји ден ти победуваш некого во туркање со рака! Секој ден ти рушиш нечиј живот.
    Секој ден ти оставаш некои дечиња без мајка. Секој ден зацрнуваш некое семејство. Секој ден на некого му ја цедиш радоста. Секој ден на некого му ја земаш надежта. Секој ден, оставаш некого без татко, без сестра, без брат, без дете! Престани веќе! Не можам веќе да гледам.
    Како да ти вратам за сите детски солзи, за сите болки во душата на нечии мајки, сестри и жени?
    Доста секој ден слушам за тебе. Доста секој преглед на гинеколог, на мајка ми, сестра ми, тетка ми, другарка ми, одвај го преживувам. Доста веќе секое мое легнување на гинеколошки стол одвај го преживувам од страв да не ми кажат нешто. Доста веќе дознавам за тебе, на секој ќоше слушам за тебе. Во автобус, во комшии, на работа, на улица, во кафуле, пред зграда, во парк, на плажа!
    Па луѓе мои, чуда направивте! Зошто не можеме една болест да победиме? Можете да направите боеви глави, но не можете да пронајдете лек за ракот?
    Во каков свет живееме ние, каде растат нашите деца и каде умираат нашите мајки? Јас не сакам веќе да знам за ниедно детенце кое вечер ќе спие без мама. За ниедно момче кое утре ќе оди во школо без тато. За ниедна жена која ќе си легне без својот сопруг. За ниедна сестра која ќе облече црно за својот брат. За ниедна мајка која ќе живее без своето чедо од утре.
    Не сакам да знам за ничии солзи, за ничие срце распарано, за ничија душа оцрнета. Не сакам да знам за ничиј дом без огниште, за ничија свадба без сватови, за ничие легло со празна перница..
    Да имаш раце и нозе би ти ги пресекла, да имаш врат би те задавила, да имаш очи би ти ги ископала! Да имаш душа би ти ја земала. Затоа што ти секој ден ни ја земаш душата на сите нас.
    Направете нешто, редно време е! Измислете, создадете, нешто направете. Доста војувате меѓу себе.
    Држава против држава, вера против вера, име против име, брат против брат!
    Доста е! Има само една војна. Ние луѓето од една страна и само еден зол противник - Ракот!
    Доста е!
    Кој ќе биде јунак чумата да ја победи?
    (Посветено на сите оние кои изгубиле во борбата против ракот и на оние кои сведочеле за тоа...)

На Herrera, Ivan4e04, mareane и 12 други им се допаѓа ова.
  5. mazikeen

mazikeen Популарен член

Се зачлени на:
    30 јануари 2018
    Пораки:
    372
    Допаѓања:
    1.423
    Сакам да кажам дека Фолтин имаат нов албум, осми по ред :party: радости :D
    Момóма“ : експеримент за нив, уживање за нас :mm:
    Доколку не сте ги чуле, не знам што чекате. Бујрум на фантазирање :wasntme:

>> https://www.youtube.com/playlist?list=PLGF0aTpbLWF1XUg7WAKMSnt3YeDrhr6RU <<

На Oxymoron, poenta и Someonespecial им се допаѓа ова.
  6. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.587
    Допаѓања:
    62.973
    фуром, 2019.

На Oxymoron, Purplelilac, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.235
    Допаѓања:
    57.446
    Ау, лошо. :x
    Во нормална држава за ова се лежи во затвор, ама...

На dayla, Purplelilac, sweet-star и 19 други им се допаѓа ова.
  8. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Пред некој ден гледав филм, Beautiful boy. Се работеше за момче кое пробува дрога, станува зависник, при неколку обиди да се одвикне и продолжи со нормален живот, повторно посегнува по неа, за на крајот, во лоша состојба, да отиде на рехабилитација. Па си мислам, колку добар наслов му дале на филмот. Додека момчето било мало дете, татко му пред спиење му пеел песничка со тие зборови, но всушност, она што ме замисли е, колку навистина луѓето еден таков човек би опишале како beautiful?
    Многу често, луѓето посегнуваат по дрога и стануваат зависници за да потиснат некој проблем. За да избегаат од некоја реалност. Сериозно треба да има повеќе разбирање меѓу луѓето и подадена рака наместо двоење, отфрлање, исмевање, етикетирање...

На Oxymoron, dayla, Purplelilac и 12 други им се допаѓа ова.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.783
    За жал, некои сеуште марихуаната не ја сметаат за дрога и ја користат за забава. Лажејќи се дека нема да посегнат по нешто посилно, а често посегнуваат.

На Purplelilac, Amellie13 и Bitter-Sweet им се допаѓа ова.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.817
    Допаѓања:
    80.668
    Тој парфем е само обичен парфем, сѐ додека не го осетиш мирисот кога се гушкаш со него. Таа боја е само обична боја, сѐ додека не дознаеш дека е негова омилена и дека често носи облека во таа боја. Таа песна е само обична песна, сѐ додека не ја слушнете заедно, за после тоа, секогаш да остане потсетник на убав момент. Тоа место е само обично место, на кое претходно многу пати си поминала, сѐ додека не сте го обележале држејќи се за рака или спојувајќи ги усните.
    Сѐ е обично, додека не е обележано со љубов. Тоа е таа моќ која раздвижува, оживува, дава душа.

На Ivan4e04, Oxymoron, Dream-Girl и 25 други им се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Како да не.

На dayla, LivingGlam, 1209 и 11 други им се допаѓа ова.
  12. NarCis@

NarCis@ Форумски идол

Се зачлени на:
    4 март 2018
    Пораки:
    11.392
    Допаѓања:
    183.533
    Има логика. После пиво, секогаш ми доаѓа виски да се напијам. Затоа не пијам алкохол воопшто :drunk: :rofl:

На Oxymoron, Animali, crimson и 4 други им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Од колачиња со рум преминуваш на чоколадетина толкава со рум.
    Нека каже некој дека не е така :drunk:

На Oxymoron, dayla, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.
  14. macencef

macencef Популарен член

Се зачлени на:
    20 јуни 2011
    Пораки:
    2.125
    Допаѓања:
    3.171
    Да седиш цел ден дома, а надвор пука сонце, јас сум во домашен притвор

На Feminka22, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. Damata so marama

Damata so marama Истакнат член

Се зачлени на:
    10 декември 2015
    Пораки:
    196
    Допаѓања:
    294
    Ми фали љубов, ми фали среќа, ми фали мир.
    Ми фалат долгите прошетки покрај езеро со тебе, ми фалиш ти.
    Ми фали се она што мислев дека не ми е толку значајно.
    Ми фали искрен другар, ми фали искрена љубов, ми фали мир.
    Ми фалиш ти и старата јас ❣️

На Oxymoron, Shmizla94, RosettaStone и 6 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.401
    Допаѓања:
    16.783
    Иам пример. Не се контрај ко што си знаеш :)

На WildMk му/ѝ се допаѓа ова.
  17. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.303
    Абе има примери.. ама не прават правило.
    Најчесто, нема да преминат на ништо појако.

На ЕденЧлен и GirlLove им се допаѓа ова.
  18. 1209

1209 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2010
    Пораки:
    6.973
    Допаѓања:
    45.677
    Денес ми е роденден. Прв пат во животот го прославив далеку од дома и од најблиските, далеку од пријателите и кучињата и ќе излажам ако речам дека не ми е тешко, синоќа на секој повик и честитка си ги голтав солзите. Маж ми денес работи цел ден и јас сум сама ама решив дека нема да тагувам туку ќе си го прославам денот сама, сменив перспектива и сфатив дека уствари убаво е денот да си го посветиш целосно на себе зошто сепак е твој ден, заразлика од предходно кога се потресував за спремање, забави, храна, торти и се растрчував за на крај јас да бидам преморена, а сите други да бидат погодени, денес си зедов храна, пиење и книга и си отидов на пикник. Цел ден лежев на тревата, читав, се релаксирав, немате поим колку се одморив.

Инаку почнав да се прилагодувам на животот тука, со маж ми сме колеги, најдовме пријатна работа, физичка е и тешко е на телово, ама сепак стекнавме нови пријателства, работиме во многу познат бар, со многу богата клиентела, со одлични бакшижи, со одлични менаџери и барем сме заедно.
    Иако сум новата таму, трета недела, вчера ги поканив сите на прослава после затворање надвор и се изненадив што дојдоа повеќето, повеќе од кога седиме во обичен ден после работа. Имав џин и пиво од менаџерот, јас зедов нешто дополнително и грицки и да ви кажам убаво си поминав, ме испочитваа и направија да се осетам посебно, не дував свеќа ама сепак си замислив желба.

Два месеци сум овде, уште два и ќе ги видам сите...бројам денови.

На Ivan4e04, mal.ecka, LittleChili и 31 други им се допаѓа ова.
  19. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.169

На christinnn, Harper, buba4e89 и 4 други им се допаѓа ова.
  20. An-na

An-na Форумски идол

Се зачлени на:
    9 септември 2011
    Пораки:
    6.953
    Допаѓања:
    36.972
    Најчесто преминуваат ;) 90% од зависниците за кои јас знам започнале со мара, така што...

На GirlLove и Animali им се допаѓа ова.