За Момо гледам сте зборале дестина страни наназад. Дали Момо е причина за рандом деца во ист период да сечат вени - не знам. Шо знам е, дека, во училиштето кај брат ми е случајот и знам кое одд се децата, и за жал, вистина е. Шо исто така знам е, дека, темата "Момо" се шушка низ децата. Уште ги претресуваат ко ќе одат на училиште, ама мислам дека основни часови по ментално здравје фалат во основни училишта.
Does marijuana use lead to other drug use? The majority of people who use marijuana do not go on to use other, “harder” substances. More research is needed to understand if marijuana is a “gateway drug” – a drug that is thought to lead to the use of more dangerous drugs (such as cocaine or heroin).
Пуштам плејлиста на јутјуб и се врткам низ стан средувајќи. Слушам во еден момент индиска музика И додека одам кон лаптопот во слоу моушн во памет си премотувам дали некогаш имам гледано индиска серија на јутјуб или имам некој во станот кој ми ја смени плејлистата за да ми каже дека е тука Не знам што ми беше пострашно, дали тоа што постоеше шанса да имам некој во стан или што можеби сум гледала индиска серија без да знам Реклама беше Чирс
Се прашувам колку од оние кои плукаат на хомосексуалците, зашто оделе против природата, се свесни дека на пример се останати само два бели носорози во светот. И тоа две женки, единствениот мажјак умре лани. Наводно успеале да сочуваат сперма од мажјакот со надеж дека ќе опстои видот. Ама прашање на време е. Во спротивно им остануваат десетина години можеби пред потполно да ги снема. Па и плус останатите стотина видови, животински и растителни кои се загрозени. Или го гледате само она што ви е пред носот? Или за илјадниците тони пластика кои секојдневно завршуваат во желудниците на морските желки и китови, и онака веќе загрозени? Хомосексуалците не се оние што се штета за природата. Ниту во толкава мера оние што јадат месо, се додека не се ловат загрозени видови. Не можеме да бидеме совршени кон природата, свесни сме. Ама мислам постојат проблеми кои многу повеќе ја уништуваат природата од некој што само се заљубил во некој од ист пол. Ако веќе ве боли за неа, гледајте подалеку малце.
Она кога од нигде никаде сонуваш одредена личност, па кога ќе се разбудиш се чувствуваш чудно за истата. Такво чувство што ни самата не можеш да го дефинираш што е. Like, what's happening? Ми се случило неколку пати досега, па среќа минува за неколку дена.
Исто и мене ми се случило,и тоа баш онака да СОНУВАШ После неколку денови ти е срам да ја погледнеш у очи..
Имам две маани. Првата е што сум премногу добра. А втората, што сум премногу лоша кога ќе ја повредат добрата
Ако некој не ме бендисува како карактер, јас искрено би му рекла едно здраво, како си. Не можам да се преправам. На таква личност бе ни лајк не и стаам на социјални мрежи бе.
Мејби... Моите искуства се поинакви. Ме мрзи да тарашкам по интернетов, сигурно ќе најдам поткрепа на моево тврдење. Така би се надмудрувале до бескрај позз
Понеделничко утрински убави вести. Одамна не било... Ќе биде ова убав Велигден. Ќе пакуваме и распакуваме куфери, во најкратката можна дестинација. Ќе биде патување со среќен крај, а наш нов почеток. Тој, на неговата омилена столица, и нов ќош полн играчки за неа. Божее.. колку си ги сакам!!
За мене она што е убаво,за друг е грдо и обратно. Ако не ви одговара,не пишувајте во темите. Не може да ме напаѓате,а да очекувате да не ве напаѓам.
Многу е тешко, да живееш во земја, во која повеќето не прават разлика помеѓу политичка партија и политичка идеологија.
Не знам како е можно кога во животот не ти оди ништо и се така да продолжи...посветен да си на сите околу тебе а својот живот да не го гледаш да се нервираш за сите а за себе да не си гледаш,твои денови да доаѓаат и секако тие околу тебе да те нервираат никој да не се потруди да не те нервира е тоа е тоаа,еднаш глупачка и за секогаш таква...