Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Драга, јас само ти реков да се надеваш не те осудив зошто пиша, да не ме сфатиш погрешно.
    Се надевам ќе успееш во секоја твоја замисла.
    Жално, што се караме за спротивставени ставови. Ова не важи за тебе. Општо велам.

BlackNight likes this.
  2. KateKane

KateKane Форумски идол

Значи јас машко сум :?: Катерин, мило ми е :D
    А не личам на машко, мајке ми.

Am, wat? :D

Рече текстот полн со стереотипи :D

3. DAngel

DAngel Форумски идол

(Се разбира, како мајка, знаеш дека сите овие нешта можат да бидат точни и за ќерки.)

Оти не си мајка не знаеш дека може и за женски да важат тие работи. Кога ќе родиш ќе видиш. :!:

Harper, Animali, Avery and 6 others like this.
  4. JoanaS

JoanaS Популарен член

Не знам јас кога вака наеднаш станавме модерно општество, сите свесни и совесни.
    Од толку што сте "модерни" дури човек не го оставате мислење да си кажи.
    Во модерно општество не се сите истомисленици колку само да знаете.

GirlLove likes this.
  5. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Интроверт сум, работам со луѓе.
    Енергијата ми е иста ко тебе. :(
    Понекогаш ми е забавно, понекогаш не.

Animali and theowndemon like this.
  6. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Е, дојдов за истото да го цитирам и како @KateKane да го искоментирам. Во првата половина од реченицата храни таков стереотип, а во втората вика дека стереотипите се глупости :^) Всушност целиот текст е базиран на поделбата момчиња-девојчиња, ама шо има веза, народ се пали на наслови „Кога ќе станеш мајка на момче“, ќе лајка, само „Кога ќе станеш мајка“ не звучи доволно атрактивно и специјално.

Затоа не читам статии на Фемина, со години го немам отворено сајтот. Единствена работа што ја читам (за забава) е хороскопот :D

WildMk, Nausicaa, Animali and 5 others like this.
  7. DAngel

DAngel Форумски идол

Вчера случајно стиснав на хоум и прва беше објавата. Насловот ме натера да прочитам, оти очекував вакво нешто.
    Не можам да си опростам што ова е "најженскиот" форум и сајт што го имаме. Уште статија дека на жените им е место во кујна не напишале.

WildMk, Animali and Oxymoron like this.
  8. Bender Rodriguez

Bender Rodriguez The lovable rascal

Поза 69 е прикладна за секој празник! :!: :D

Harper, Animali, theowndemon and 5 others like this.
  9. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Аман немој пак ќе почнат. :D

10. DAngel

DAngel Форумски идол

Ова е новото "секој петок урда јадам"

11. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

12. baba Rada

baba Rada Популарен член

Демек во рудник ако пишеше, простено ќе ти беше:?:

13. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Иста сум.
    Се радувам кога колешката од X причини не доаѓа на работа, така одмарам од муабети и си работам сама и во мир, а она е скроз поинаква и криво и' е кога не сме иста смена, многу е енергична и многу збори, а мене тоа страшно ме умара... После само сакам да спијам, а не можам, ПРИБИДЕЈЧИ од нејзините муабети тапан ми е главата.

dayla, smooch, Animali and 7 others like this.
  14. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Сакам да кажам дека дур потенцијалната претседателка кажи реченица на дебатава, му поминва времето. Од друга страна во истото време потенцијалниот претседател е празна водејнца. Џизс. Ниваму нитаму.

15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Пред шест години имав другар кој ни раскажа една случка додека бевме кај него во викендица. Случка која мислам дека заслужува да биде и тука пренесена.

Запозна батката девојка во која многу се заљуби, ама дека различни релации, тој Скопје, а таа Охрид, не можеше често да оди кај неа преку викенди. Типкава па, цело време се вадела со фори демек живее со цимерка - Марија, па затоа не може секогаш да прима гости дома.

Поминаа девет месеци од врската и овој еден ден и покрај нејзините одбивања да се состануваат кај неа, решил да ја изненади. После шетање на плоштад конечно се решила да го прими, и прво отварање на вратата од станот оваа го предупредила со зборовите, парафразирам ,,Абе, да знаеш, да не се исплашиш, тука е цимерката". И овој срце јуначко рекол океј бе, ќе се упознаеме не е проблем.
    Влегол и првин му било чудно зошто нема никој. Таман да праша каде е, случајно се свртел накај креденецот во дневна и што ќе види, бела, долга, бабачко змија. Сфаќате? Тоа уствари била Марија.

Го ругавме цело друштво извесен период. Оваа намерно од старт не му кажала зошто знаеше за неговиот страв од инсекти и змии. После тоа кратко одеа и раскинаа од непознати причини. Ми беше незгодно да прашам зошто, ама претпоставувавме дека е ради фактот што повеќе ја задоволува Марија. You get the joke, right?

Денес ми текна на дешавкава зошто истиов лик чув си фатил женска - спонзорка од Њујорк, 20 години постара од него со која извесен период среќно живее. Секој со своето, не е сѐ во љубовта нели? Барем се надевам оваа нема дома една "Maрија". :D
    Ај да ве поздравам, и бегам.

Last edited: Apr 26, 2019
  16. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Некои имаат понекогаш слободно време а некои секогаш им е слободно време од немање живот. Ретардираноста таква ти е.

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Среќен ден на лезбејската видливост
    FB_IMG_1556294453763.jpg
    Лезбејка: хомосексуална личност од женски пол, т.е. жена која сака жени.

WildMk and Animali like this.
  18. fairy88

fairy88 Популарен член

Завршив со работа и одам брзам накај регионалниот воз имам само една станица и да се прекачам во нормален воз и да продолжам со патувањето.

Нормалниот воз не работи од станицата на која сум моментално,а ако го испуштам регионалот ќе чекам уште пола саат и да си дојдам во никое време дома.Морам да бирам карта или да се шверцувам:whew:.Се качувам и вратите се затвараат... викам тоа е изборот.

До мене стои млад дечко и почнувам муабет.Му кажав дека немам карта викам ако сум толкава среќа нека пишат 80 еу за една станица.Ми вика па убаво ама еве иде контола:tmi:.Сега ќе контролира.Му викам епа сега тоа ми е среќата.Вика не се секирај имам јас карта.Ние се познаваме и заедно патуваме:D.
    После 20 часот до 3 сабајле, цел ден за викенди и празници смееш со годишната карта уште еден воздрасен да водиш со тебе бесплатно.
    Што да кажам, ме спаси од казна :bow::nod:

Му се заблагодарив многу и на претоварањето си купив карта.

Мм ми ја зеде мојата годишна карта претходната недела,дека неговото градилиште е далеку и често пати и заборавам дека воопшто немам карта,па така се возам.Дури кога стасам дома ми текне дека не купила.

Денеска ќе разговарам ако му треба добро нека си купи месечна тој или јас да си купам.Вака поединечно ем поскапо,а и што е лошо многу пати во брзање заборавам да купам:wasntme:

gjoker4e likes this.
  19. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Не знам зошто некои луѓе толку трагично го сфаќаат немањето односи кога се работи за други личности кои се во врска. Па за туршија ли ги чувале, па биле само другари, па сигурно нешто им фали итн итн до коментари како да зборат за некои мрднати со умот, ненормални.
    На некои им се битни односите, на други не. Не знам што е толку тешко да се разбере. Не мора да значи дека врската им е лоша или дека нема љубов и кај тие што воопшто немаат.

20. galapce

galapce Форумски идол

Нема страшно од лутите змии. Пази се од тие наивно невините што се пикаат да се сечиј пријател.

gjoker4e, sjdgo, Emy867 and 16 others like this.