Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. snezan4e

snezan4e Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2010
    Пораки:
    311
    Допаѓања:
    1.203
    Дали некогаш ќе се случи, на избори да бидат понудени ептен квалитетни кандидати,политички партии,која од која подобара, толку добри та да не знаеш за кого да гласаш? И до сега се случило луѓето да не знаат за кого да гласаат, ама не од тие причини:)

На BiMz, Rama, GirlLove и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. Cinderfakinrella

Cinderfakinrella Популарен член

Се зачлени на:
    17 ноември 2016
    Пораки:
    957
    Допаѓања:
    7.434
    18D37705-9B8D-40E9-9AC8-0209F5D49B4D.png

На flower30, Purplelilac, cresa-jagoda и 14 други им се допаѓа ова.
  3. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Колку наивни, луѓе во заблуда, луѓе со проблеми кои ги бараат одговорите на погрешни места (за жал) постојат, а оние што немаат ни срам ни достоинство ја користат нивната ситуација да заработат.
    И не запаѓаат само наивни во вакви замки, запаѓаат и поинтелигентни со голема самодоверба само со нив малку подруг е пристапот. Немаат некои поголеми проблеми само бараат да им го потхрануваш нивното мислење дека се нешто посебно (од мали, дар од Бога) поразлични, подобри од другите и затоа за нив треба да постои посебна група за која нормално треба членство да се плати, оти никој друг нема вака секојдневно (и бесплатно) да им го храни егото.Таму се најдобри браќа и сестри на истомислениците, таму се на едно ниво повисоко од останатите смртници, најдобри трговци се, бизнисмени, таму имаат фамилија, пријатели искрени, таму им е зенот. И ок е, сите си имаме групи, вакви или онакви, помали или поголеми. Но заработува ли некој од нив? Што во моментот кога нема да можеш да платиш? И не мислам само на разни верски организации или “бизнис“ организации, тука ги сместувам и психолозите кај кои одиш со години и години без очигледен прогрес. Те држи некој намерно до себе, не оти многу те сака или многу му е гајле за тебе. Ама тебе ти е сеедно, се' додека не си сам, макар плаќал за тоа. Изгледа такво време дојде, да платиш за насмевка, гушка, збор или два, пријателство, а луѓе бизнис си прават од тоа.

На 1209, Rebecca_R, Bender Rodriguez и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @CameliaMiller Сакам да верувам дека барем сајтот само сакал да ја докаже неписменоста која ненормално владее, во спротивно секако е ноу комент ситуацијата :bandit:

На Purplelilac, Rebecca_R, Amellie13 и 6 други им се допаѓа ова.
  5. kravce

kravce Форумски идол

Се зачлени на:
    19 јануари 2012
    Пораки:
    3.808
    Допаѓања:
    52.974
    Претпоставувам дека е добро што имам само едно шише вино за "допивање за да не се фрли".
    Читам некои цитати, животни мисли, смисли, чуда, што и зошто и како е. Нема ништо смисла. Се трудам да ја најдам, копам, барам, се преиспитувам. На некој морбиден начин се замислувам како ги закопувам ноктите во себеси и го извлекувам од таму, некое топче, клопче, врвка од каде сето почнува, јас. И го гледам така, со чудење, и тоа нема смисла.
    Се сетив на, прегратките се како периметар, лимит на болката. Се замислувам како дете со мнооогу големи раце, онака во торби си ги носиш, преку рамо неколку пати ги врзуваш. И со истите создаваш периметар, за да не влезе болка. И се ми се чини како во некој периметар на болка да сме врзани и никако да излеземе, без разлика на должината на рацете, на прегратките, на самотијата или групата во која сме. Едноставно, не престанува.
    И си велам, за што плачам? Знам за што плачам. Никој друг не знае. Дури и се обвинувам. Се чувствувам себично за овие стравови. Се прашувам што да сторам.
    Очигледно мислев пишување на фемина ќе ми помогне.
    Или виното.
    Можеби миење садови?
    Периметарот се проширува, оној со болката во него. Го зголеми семејството. И го намали семејството.
    Па да, секако, господ не постои.

На flower30, 1209, Rebecca_R и 5 други им се допаѓа ова.
  6. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    СДК не бев да гласам ни во прв круг, ни денес во втор:D
    Вчера гледав на вести, дека гласањето беше за затворениците и изнемоштените болни лица, и ја дадоа една бабичка кај што лежи во кревет, и си го исполнува законското право на гласање и тоа на 86 години, и горда кажува како почитува и закони и се, е сега ме мачи прашањето зарем на 86 години болна и неподвижна и дошло да се замара со гласање?
    Или пак и на затворениците :?: море не им е*ам матер на ниедна партија, се видоа и едните и другите, и нема шанси да гласам, посебно не ако сум во затвор или пак неподвижна старица.
    И што ако го исполнуваат законското право, овие ваквите, што ќе добијат?|(

На Herrera и IvonS им се допаѓа ова.
  7. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.766
    Сдк
    Ништо...се осеќам како пропала инвестиција ....све ми е наопаку ..ништо не ми функционира во животот..финансии никакви , работа никаква , пријатели ? ХА АШ! ...дечко што не ми го дава потребното внимание...и да и девојка зад закључена врата која никој не смее да дознае ...и да заљубена во повозрасен оженет човек којшто има деца колку мене ...
    И да несреќна сум !!! Изгубив компас после долгогодишна врска , не знам каде сум ни со кого сум ...!

Чекам да ми помине и имам план ...за да го реализирам планот потребни ми се 8-9 месеци и тоа тешки план ... морам да го остварам за да избегам ...тонам во агонија , некогаш се мразам и себе си ,не сум доволно сакана ...
    Нема среќен живот туку само среќни денови .... ке биде и полошо ..

На Herrera и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  8. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.277
    Допаѓања:
    16.568
    Не можам да го дешифрирам исказот ' Браво, браво паметна си ти'
    Шо демек, мислиш глупа сум, не знам нешто да направам па се изненадуваш? Wtf?
    Боже, сачувај од такви и сачувај од луѓе што си бараат внимание.
    |(

На Madam-A, hermosa, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  9. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.168
    Не би да се мешам ама колку внимание очекуваш од човек со жена и деца?

На EMMA EMILY, Rama, Alisa22 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.943
    Допаѓања:
    19.766
    Од него не очекувам ништо , само пишав дека сум заљубена

На Herrera и Nigredo Odor им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Дојдов да се исповедам и да кажам дека потајно ја отварам и читам +/- 40 јер је једина тема без кавги на форумов, без мелодрами и некад ептен ме пресмејуваат и расположуваат со муабетите.
    Најлабава тема овде, искрено полабава и од ФМЌ.

На Petar80, EMMA EMILY, M&M и 4 други им се допаѓа ова.
  12. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.262
    Нема помизерно нешто од тоа да го силиш детето од 5год. да навредува постар човек/дедо само затоа што ти не го сакаш или не живееш со него.

На Nine25, Rama, GirlLove и 2 други им се допаѓа ова.
  13. Mr. Right

Mr. Right Форумски идол

Се зачлени на:
    8 септември 2015
    Пораки:
    2.510
    Допаѓања:
    71.271
    Ме изнасмеа пред спиење. :rofl:

На Purplelilac, ivi1987, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  14. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765

:D

На Purplelilac, ivi1987, Madam-A и 14 други им се допаѓа ова.
  15. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.880
    Допаѓања:
    129.865
    Јас имам отворено 3-4 пати таму за да видам да не не оговара некој. :wasntme::bandit:

На Madam-A, Rama, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.388
    Да сум жива и здрава.
    Сериозна бев иначе.
    Коа и да сум отворила таму, се смеам нон-стоп на муабетите.Може имало карање ама лично не сум посведочила

На nextredstyle му/ѝ се допаѓа ова.
  17. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.803
    Допаѓања:
    274.732
    Многу се замарате, да ви кажам.
    Кој се кара, нек му стои.

На M&M, nextredstyle, Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Ја нисам изавде, ја бранам само титулата на ФМЌ како нај зен ќоше :wasntme: :lol: Ништо лично, не планирам у 40ка во блиска и далечна иднина да се карам... а ни да пишам воопшто богами :angel:

На Purplelilac, Madam-A, Rama и 8 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.880
    Допаѓања:
    129.865
    Само во темата Фемина Инстаграм не сум приметила кавги,а во другите... :wasntme::^):?::bandit::rofl:

На flower30 и Rama им се допаѓа ова.
  20. daylight

daylight Популарен член

Се зачлени на:
    22 декември 2011
    Пораки:
    3.234
    Допаѓања:
    4.290
    Читам низ интернетов демек Гоце Делчев да не живеел за време турско, ќе му барале членска книшка за да стане селски учител... Забораваат дека всушност имал книшка, и тоа вмровска! :D

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.