Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.881
    Допаѓања:
    129.874
    СДК дека има посебни теми за политика! ]:)

На Soprugot му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Јаневски

Јаневски Популарен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2015
    Пораки:
    926
    Допаѓања:
    1.933
    Може столарска работилница имаат отворено...

На Purplelilac, nextredstyle и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.901
    На форумов одреден модератор смета дека сосем во ред е некој да ти спомнува неродено бебе во муабет, а не е во ред ти да укажеш дека истото не е во ред, и замисли твоето ќе биде избришано. :o
    Модератори со лични побуди и селективни чистки пак ќе кажам, не му прават арно на форумов.

Всушност тоа за се се однесува. Кога емоцијата ќе ни ја преземе контролата, треба да знаеме да ја препознаеме и да си најдеме друга занимација.

Тоа сакав да кажам... а уште повеќе, не можам да се изначудам...

На Purplelilac, Milobebence, Annath и 13 други им се допаѓа ова.
  4. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Затоа треба да се реагира а не сеир да се гледа кога гледаш дека други имаат проблеми со нив, оти кога-тогаш ќе дојде и на твоја глава:!: Пример еден како остануваат неспособни на функција.

На x.Daisy.x, DAngel, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.901
    Сум реагирала и претходно Бриџо, не е прв пат мислење да ми биде селективно искацкано (facepalm) а нечии потешки зборови сеуште да стојат.
    Нема правда на форум :)

На Purplelilac, M&M, Animali и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.971
    Има, само таму каде се ставени прави луѓе да раководат со него.

На DAngel, Rama, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.901
    Кога си во право, во право си. Така си е.

На DAngel, Rama и nextredstyle им се допаѓа ова.
  8. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.154
    Допаѓања:
    175.095
    Сакам да кажам дека вежбањето ми делува терапевтски.

На Purplelilac, ivi1987, daylight и 9 други им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.881
    Допаѓања:
    129.874
    Затоа треба некои несогласувања да се остават на страна барем привремено и сите кои сме незадоволни од постапките на некои модератори,здружено да се побуниме.
    Молчењето ништо не решава!

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    11.388
    Допаѓања:
    182.901
    Секако. Но за тоа треба да се отвори соодветна тема каде би се дискутирал конкретниов проблем, оти и не секогаш мора да значи ниту дека е до модераторите, знае и до нас да е, ама потребен е тој простор за такви дискусии. Ако има заинтересираност за такво нешто, секако дека ќе придонесам со мое учество.

На Rama и nextredstyle им се допаѓа ова.
  11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.081
    Допаѓања:
    44.314
    Жално е што во денешно време сè уште има такви луѓе на светов што мислат дека со неразбирливи зборови промрморени ради реда во рок од пет минути, со разни чуда и предмети што според нив се „лековити“ си земаат за право да заработуваат на нечија мака и да манипулираат.

Разбирам дека некој може да биде очаен кога има проблеми што му тежат и не знае како да ги реши, не оправдувам покрај толку многу начини да отидам кај затуцана будала што мисли дека може и мртвиот од под земја да го извади.

Ме лути тоа што поради ваквите сè повеќе луѓе уште толку запаѓаат во очај бидејќи некој умислен им рекол дека за 3 дена кровот над глава ќе му падне или дека црна личност му фрла клетви.И после се тресе, се плаши преку прагот да премине.
    Ај постариве донекаде ги разбирам, од такво време се, ама млади? 20 години со вакво нешто да се занимаваат?

А и гатачиве, како можат? Без грам грижа на совест?
    Да постоеја некакви казни за овие луѓе мислам дека ќе беше подобро.

На Purplelilac, Herrera, Feminka22 и 9 други им се допаѓа ова.
  12. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    СДК Имам сменето повеќе матични гинеколози и заболекари, само општата матична ја немам сменато цели 20 години, од атер, што велат старите, оти ми е соседка.
    Ама толку е тешка жената за да ти даде упат за на болница или за на лабараторија, тоа чудо нешто, следуваат молења и молења за еден е*ен упат, а јас како вечен хипохондрик, плус и анксиозна, само си наоѓам дијагнози, ама реално последниов период имам навистина реална потреба да ме упатува на болница, не е до мене и мојата "замислена' психа значи, ама оди и разбери се ај да те видам, едвај сега ја убедив за да ми даде да испитам крвна слика, а за калциум и витамин Д не сакаше ни под разно да ми даде упат, немало потреба, не сум добивала ништо, а ваму јас две недели се борам со болка во кичма и нозе|(|(|(

На flower30, Kate Rina 93, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.
  13. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Арно ја трпиш, јас вака до сега сто пати би ја сменила, соседка не соседка, поважно ми е здравјето од тоа што ќе мислат/кажат другите.
    Мењај ја што побрзо, најсериозно ти велам. Преку глава ми е такви доктори, кои мислат дека само тие сè знаат и дека се најпаметни, а дека пациентот нема право на збор.

На anggell, Purplelilac, 1209 и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.520
    Допаѓања:
    55.214
    Имам сменато многу ко што кажав погоре гинеколози и заболекари, ама оваа ја трпам оти соседка ајде, плус сите фамилијарно сме кај неа, ќе се излути|(
    Ама навистина, си карам мајката секогаш кога ќе треба да одам да и се молам за упат:devil::rofl:

На cresa-jagoda му/ѝ се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Биди изрод во фамилијата :rofl: смени ја за твое добро, исто како гинеколозите и заболекарите.

На Rama му/ѝ се допаѓа ова.
  16. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Владата три пати се предомисли за утрешниот ден дали да биде прогласен за неработен. До 12 има време уште еднаш да се предомислат. Затоа што ние сме на дугме не е проблем (highfive)

На Purplelilac, Oxymoron, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  17. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Колку го сакав Скопски саем. Уште од мала редовно го посетував, мајка ми ме влечкаше на секој Саем за мебел. И не се жалев, љубопитно разгледував, седнував на интересни столчиња и клацкалки, собирав каталози.

Потоа дојдоа журките, фестивалите, Таксиратите. Саемот на книга, на кој редовно одев уште од средно, кога нè носеа организирано од школо. Многу спомени, многу играње и пеење, едно големо љубовно разочарување, Форнети помеѓу халите, и оние спакуваните триаголнести сендвичи, што се продаваат на бензински.

Сега нема саем. Има саеми теоретски, но нема физички, се импровизира. Се наближува Саемот на книга, гледам каталози, правам списоци за што да купам, но не можам да го визуелизирам тоа, не на друго место. Скопски саем го уриваат и на негово место ќе има - погодивте, уште еден трговски центар.

Не планирав ова да излезе толку срцепарајуче де, но вчера падна тема на муабет со друштво, па се потсетив и за момент се натажив. Можеби е до мене, којзнае, понекогаш како сама да си барам причини за да бидам тажна.

На Herrera, Purplelilac, ivi1987 и 19 други им се допаѓа ова.
  18. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.879
    Допаѓања:
    24.153
    Сега и со ројал личност делам роденден. ^_^
    Меган ми се чини предолго беше трудна. :D

На Purplelilac, smooch, Harper и 5 други им се допаѓа ова.
  19. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Сакам да кажам дека денес си купив карта за концертот на стинг (фала богу мирна душа кога веќе дојдов до картата) мада најверојатно на никој не му е гајле за мене и мојата карта, ама ете, сакав да си кажам...:D

На Purplelilac, buba4e89, Oxymoron и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Отвараш во категорија "религија" со цел да прашаш нешто во врска со твојата вера и празници, и наидуваш на најпаметни атеисти кои на секое твое прашање се потсмеваат, контрираат, индиректно навредуваат пошто тие атеистите се најинтелектуалните суштества на светов, а ние верниците загреота сме затуцани, простички и заглавени во среден век со паметот.
    Аман оставете не нас верниците да си веруваме, а докажувајте се колку сте попаметни и понапредни од нас во некоја друга категорија. Фала.

На Tea678, dayla, Feminka22 и 3 други им се допаѓа ова.