И на крај испадна, во светот има толку болни и толку болести затоа што не веруваат доволно во Бог дека може да ги излечи. Баталете медицина и наука, ова другово е вистинскиот проблем. Разбирам да си наоѓаш утеха во некоја виша сила, ама што е претерано претерано е.
И пак не си го самоцитираше одговорот за поставеното прашање. Секако, јас сум таа што не знае да води дискусија. Yeah, right Ај убав ден
@Purplelilac мила, си требала во темата без цитирање да пишеш. Шах - мат Добро бе, зрели и пораснати жени, толку ли е тешко да се прескокне да се цитира нешто што ви боде очи? Имате теми во кои сте си посебна заедница, не ви се ли доволни? Се отвори нова тема за дискусија, не сме добредојдени, сега и во СДК ли ќе попувате? Слабо смее да се искаже став поразличен од вашиот, а? „Ден за мегдан ќе дошло“ уаааау, наредно ниво power move од она „не сте осетиле“ и „рипни па кажи оп“... Кога ги читнувам темиве за повозрасни, за брак/семејна заедница и какви компромиси понекогаш се препорачуваат за таму, деца, вака натприродни ствари - најголем страв ми е да не се претворам во тоа што се проповеда како и вие сте го сфатиле дека е „потребно“ со годините. Да си го погазам достоинството, принципите, разумот - и да се уверувам секој ден во сето тоа, макар и со навреденост и навредување кон непознати помлади луѓе кои истите сè уште ги сочувале. Жално.
Од некој што сеуште се мисли да се определи во атеист или верник ова е премногу самоуверено. Ајде ќе разговараме кога ќе се пронајдеш
Ние деца сме,ништо не знаеме... А, и они вреѓаат и плукаат по туѓи мислења,дури полошо од нас. Епа,кој попрво има детски памет?
Во меѓувреме да ти го олеснам животот, постои копче игнорирај на форумов. Слободно искористи го за мене.
Си чула за поимот агностик? И што има да е „премногу самоуверено“ за луѓе на таква позиција? Ни многу определени верници во 21 век не веруваат во бабини деветини, ова за што зборувате ги преминува границите на религија. Ете јас сум поприлично сигурен и определен атеист, достојна ли сум да разговараш со мене зрело и сталожено?
Ок, зошто да веруваш во Бог а во камен не ? И каде и кој ги поставува границите од религија до паганство ?
Океј дечки, доволно е навистина, продолжете во другата тема да не ве бришеме од овде, нема потреба и тука истото да се зборува.
СДК дека сме премногу прост народ. Зборот протокол е странски. Ни 12 часа не знаеме да испочитуваме нешто. Прости, прости, најпрости. Гасете светло и палете свеќи. Не го заслужуваме веков.
Не знам, ако не постоеа Женски Домаќински, како ќе живеевме? (коментирам за прости и банални работи) Како ли успевале да се снајдат нашите мајки и баби во 70 тите, 80 тите и 90 тите?
@Oxymoron Мхмм тој папа долги години има лековити својства за мене Уште ми фали постер над кревет да си залепам...за вечерното молење нели