Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.873
    Допаѓања:
    129.749
    Ако не можеш не станувај.
    Јас кога можам станувам и кога има слободно место до мене го тргам ранецот,го ставам во скут,и може да седне тој што сака,ама кога не можам да станам,не станувам.Ако се бунат,им кажувам зошто не можам.
    Во денешно време старите се понекултурни од младите во автобус,се пикаат со куп големи торби иако ЈСП тоа го забрани и не ни прашуваат дали човек може да стане или не.

На CameliaMiller, cresa-jagoda, Brinetka и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Ikickabebusce

Ikickabebusce Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    3.152
    СДК дека денот го поминав супер гледајки го него иако не бев наспана ич:P

На cresa-jagoda, Brinetka и Feminka22 им се допаѓа ова.
  3. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Не знам зошто на некои луѓе тешкотијата на факултетот им е мерило за вредноста на една професија.
    На пример, само затоа што еден пожарникар не се мачел 10 години на факултет со испити како еден доктор, не значи дека вреди помалку од него за општеството.
    Да, поминуваат обука за која исклучиво е важно да си физички и психички спремен, и за самата работа после.
    Потоа работата им е да влезат во еден објект во кој е 100 степени и кој секој момент може над глава да им се сруши и да ги извлечат оние внатре во последните минути. Или пак виделе толку жални слики кои не би поднел секој да ги види.
    А дома нивните секој ден ги чекаат живи и здрави да се вратат.
    Постојат и такви кои настрадале во обид да спасат други луѓе.

Ама не бе, вределе само тие што учеле факултет.

Последна измена: 9 мај 2019
    На Peperutce1115, Oxymoron, JollyGirl и 29 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.257
    Допаѓања:
    16.531
    Не знам КАКО, но ЗНАМ дека СЕКОГАШ МОЖЕ ДА БИДЕ ПОДОБРО!

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    За папата имавте милиони да искеширате, да се сликате, да глумите лудило, а тие на само 5 метри од вас слепи се правите и ги игнорирате, подјебавате и шетате од шалтер на шалтер.

Снежана Караџовска три години моли за пари за протези, затоа што ги изгубила двете нозе во сообраќајка. Таа рехабилитација ја има само во Холандија и чини 119 000 евра. Толку пари трошите за ручек неделно вие свинчиња бирократски.

photo.jpg

На Peperutce1115, Petra777, N.2106 и 11 други им се допаѓа ова.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.298
    Еве кажувам.... ама џабе...
    Никој не ме слуша :?:

На Animali, DAngel и Feminka22 им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.186
    Допаѓања:
    56.881
    Мислењето од погоре ме потсети на нешто друго. Како некои факултети се толку потценети во однос на други, а сепак сите си бараат знаење. Татко ми ја искористува секоја шанса да ми плесне во лице дека секој втор имал економски факултет и економисти имало со лопата да ги ринеш, никој не ги барал. Ќе сум останела да работам земјоделие во животот, немало да успеам во животот кога не сум ги слушала нив за да се запишам за наставничка/професорка. А воопшто не им е гајле дека не ја сакам таа работа, битното е тие да бидат задоволни.

И сега дека се разочарани, на секоја шанса ми мрчат со мајка ми. Не е дека јас толку сакав економист да бидам, се запишав ради други причини бидејќи и поинаку размислував тогаш ама тие никогаш нема да ме разберат. Сега да сум ќе се тргнев што подалеку на факултет само за да не ги слушам насекое да ми го туркаат карактерот и самодовербата.

Каков родител треба да си да му посакаш на детето "да ги види твоите маки" само затоа што ти не си успеал да се тргнеш од земјоделието. Па тоа е едно од најисцрпувачките можни работи и никогаш не би му дозволила на мое дете да се мачи со него како што јас се мачам од мои 15 години. Не го сакам летото заради него и што побрзо чекам да помине. Ќе барам секакво чаре ама тоа нема да го работам во животот, ни јас ни мое потомство.

Само морам да издржам уште. Ако не ми оди уште еден факултет ако треба ќе запишам, на струката што отсекогаш ме привлекуваше. Ќе барам секаков начин да успеам..
    Тежок е животот.

На Nausicaa, Emy867, flower30 и 23 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.719
    Допаѓања:
    162.429
    Нема ден да не чујам како некој се спрема да се сели од државава... некој веќе се иселил скоро, некој еве деновиве.
    И еден куп млади кои чекаат за работа во Хрватска, Црна Гора, Грција.
    Веќе работа на брод, Малта, Катар, Дубаи не се толку актуелни, туку е штогоде, а тоа е страшно... брзи пари.
    Се празни државава со вртоглаво темпо.
    Мака ми е.
    И ме фаќа страв.

На Salome, Oxymoron, CameliaMiller и 14 други им се допаѓа ова.
  9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Се зачлени на:
    31 мај 2010
    Пораки:
    13.809
    Допаѓања:
    80.593
    Ако мислевте дека нашиот народ е со некаков чуден менталитет, дека е себичен, полн со предрасуди, експерт за туѓи животи, би требало да го видите српскиот.
    Следам една страна, ispovesti.rs. Неколку пати сум прочитала толку глупи коментари, ама денес беше врвот. Некоја напишала дека од мајката на нејзиниот дечко добива повеќе љубов отколку од сопствената мајка, и во коментари 98% осуди за неа. Како можела така да мисли, глупава била, неблагодарна, една била мајка, па дека понатака љубовта од мајката на дечкото ќе се претворела во нешто друго...
    Прво, не се сите свекрви од пеколот, не се тирани. Второ, не се сите мајки ангели кои ги опсипуваат децата со безусловна љубов. Она мајка ти е, не може да ти мисли лошо е мисла на луѓе кои не ја виделе баш реалноста. Епа драги луѓе, јас сум видела и слушнала како мајки уценуваат свои деца, како одат против нивната среќа, како лечат фрустрации на нив, како сочно ги навредуваат и колнат, им посакуваат (нај)лошо и што уште не. Па вие пак речете дека мајката, или општо родителот, не му мислел лошо на детето. Ма да. Сум сведочела и на супер однос меѓу снаи и свекрви и да, дури и на подобар однос од тој мајка - ќерка.
    Не е убаво да живеете во заблуда и гледајќи само црно и бело.

На Nausicaa, Peperutce1115, ForeverYoung и 15 други им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.873
    Допаѓања:
    129.749
    Потпишувам. (y)
    Многу луѓе ме повредиле и повредуваат,ама најмногу родителите.
    Не значи дека ти мислат добро бидејќи ти се крв,баш доста често наши најголеми и најлоши непријатели се оние со кои сме крвно поврзани. :(

На cresa-jagoda, afrodita94, СуперДевојка и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.386
    Сдк.
    Глупчо еден, дози на преплашување па смирување ми даваш.
    Притисокот од 80-200-80 ццц

12. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Утрото ми почна топ. Запознав девојка на социјалниве мрежи која многу ми се допадна, почнав разговор, ама некако ме кулираше цело време и беше ладнокрвна. Кога ја прашав дали може да добијам нејзин број и да и се јавам ми пиша дека е многу уморна и оди на спиење и ја снема. Си реков ме откачи и тоа е тоа. Утрово се будам и гледам во инбокс ми оставила нејзин број. Премногу се израдував :inlove:

На 96kiko96 и afrodita94 им се допаѓа ова.
  13. baba Rada

baba Rada Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2015
    Пораки:
    4.526
    Допаѓања:
    25.593
    Ај со среќа, па на свадба да ти играме и на мекици да не каниш:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:

На Kate Rina 93, Peperutce1115, Petra777 и 8 други им се допаѓа ова.
  14. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Фала Бабе, да се врати и на твоја глава :D:D:D

На baba Rada му/ѝ се допаѓа ова.
  15. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.337
    Допаѓања:
    5.730
    Сега одма да и се јавиш и да ја прашаш деца дали сака да раѓа. Онака, да си знаеш со време.

На Leviosa2503, Oxymoron, Brinetka и 14 други им се допаѓа ова.
  16. simonka93

simonka93 Форумски идол

Се зачлени на:
    29 март 2012
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    71.057
    ,,Želje mi se baš i ne ispunjavaju, negde je zapelo. Možda se ispunjavaju nekom drugom? Ne bi bilo prvi put... Nema veze, ne ljutim se, dobre su to želje, šteta bi bilo da propadnu."

Е баш ова сакам да кажам!

На duffi, Peperutce1115, Oxymoron и 18 други им се допаѓа ова.
  17. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.194
    Бараш совет, добиваш совет кој можеш да го прифатиш или не...тоа било мешање во туѓ живот.
    Бараш мислење, добиваш мислење, тоа било исто мешање во туѓ живот.
    Бараш критика, позитивна или негативна, добиваш, тоа било суровост, без осет и така натака.
    Ок, така е.
    Зошто тогаш се бараат совети и мислења? Зошто воопшто некој мисли дека треба да добие критиказа нешто ако смета дека така како што е е супер?
    Зошто некој нешто прашува кога не сака да го чуе одговорот?

На Oxymoron, MarigoldA, CameliaMiller и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    Во Македонија и да има пари, пак би се иселила. Бикоз менталитетот- џизас :drunk:

На Nausicaa, duffi, Peperutce1115 и 26 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.873
    Допаѓања:
    129.749
    Нема лек за Балканскиот простаклук! |(

На Nausicaa, Peperutce1115, Mr. Right и 14 други им се допаѓа ова.
  20. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Немам јадено скоро една деценија,јадења кој ги правеше мојата мајка.Посакав една торта што ја правеше често,цела беше полиена со чоколадо,на девојка ми,мајката ме слушнала,и ја направи само за мене.Неможам да ви го опишам чувството,кое го имав додека јадев од тората,јадев и плачев,да плачев,затоа што осетив како до мене да е мојата почината мајка,и сега кога ке се сетам,ми течат солзи,тежок е животот без МАЈКА,и без мајчинска љубов,тежок многу тежок....

Последна измена: 10 мај 2019
    На SummerGirl, Saraahh, Beauchamp и 32 други им се допаѓа ова.