Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. 96kiko96

96kiko96 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 мај 2018
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    530
    Ја ќе ти поју на свадбу ааајде нек е сс среќу, млого дечиња да си имате хаха

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    ^ Јас се кладам дека му оставила лажен број, не се палете, подобро сами купете си некоја пирошка или мекица ако ви се јаде... :emo: :D

СДК односно сакам да констатирам дека не е сè толку црно околу social awkwardness, чудово те тера на физичка активност и те прави по фит. На пример, кога ќе видиш дека во лифт се качува некој комшија (кој секако не го ни знаеш) и не си ич расположена за непријатна тишина и гледање во под, идеш по скали наместо тоа. 8) *гифот со црнецот што си става прст на чело*
    :D

На Oxymoron, Brinetka, GirlLove и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    17.579
    До сите Македонци кои користат бугарски пасоши за да отидат во странство, кога ве прашуваат од каде сте што одговарате?

Сега ја видов темата, па чисто ме заинтересира.

На Peperutce1115, crazylady, GirlLove и 4 други им се допаѓа ова.
  4. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    Немам бугарски пасош и уште сум во Македонија, но ќе ти одговорам. Кажуваат дека се од Македонија.
    Интересно е што се против новото име-Северна Македонија, а извадиле бугарски пасоши, а со тоа се пишале и за Бугари. Се прашувам какви патриоти се тоа? Едно зборат, а друго прават...

На S.W.A.G, ForeverYoung, Petra777 и 3 други им се допаѓа ова.
  5. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.748
    Допаѓања:
    129.154
    Продадени души. :puke:

На GirlLove и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  6. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Би сакала во скоро време луѓево да сфатат дека на некои фотографирањето (тука мислам и на телефон исто како и фотоапарат) и едитирањето слики после тоа им е навистина хоби и релаксација - како што е и било од одамна цртањето, пишувањето итн. Да престанат да ги гледаат сликите од секакви убави ситничиња надвор/храна/кафе како доказ дека се нема живот, во 21 век сме биле ко зомбија/робови оковани за телефоните, бла бла бла... Којзнае од колку уште јадења на излегување би имала по некое сликиче, да не ми беше ради ова незгодно во друштво на многу луѓе да вадам телефон и да се наместам убаво. :D

Сериозно, не е океј ако си со некој излезен и цело време додека зборуваш скрола и не си обрнувате внимание, ама нема никаква штета ако некоја секунда застане и сликне, па и го споделува со тебе интересот за тоа како хоби. И да, ако штракнеш и да овековечиш момент - не значи дека не уживаш во глетка, храна/пијалок, чист воздух или било што, и дека само за инстаграм и лајкови на истиот живееш... Аман веќе со тие wannabe deep фрази! :tmi:

Последна измена: 11 мај 2019
    На JoanaS, Oxymoron, JollyGirl и 15 други им се допаѓа ова.
  7. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Господе те молам чувај го, нема страв затоа имам јас за него..
    :worried: :l:

На Peperutce1115, Petra777, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  8. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    20.661
    Допаѓања:
    273.525
    Ако стоиш на приземје, а сакаш да одиш нагоре, копчето за нагоре го стискаш на лифтот.
    Ако сакаш надоле, копчето за надоле.

Не ги стискаш двете.
    Аман.

На Saraahh, dayla, Kate Rina 93 и 23 други им се допаѓа ова.
  9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.748
    Допаѓања:
    129.154
    Дваесет и четири не се исто што се и четири години.
    Јас веќе команди не примам. 8)

10. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.503
    Најсурово- реалноста кога ќе те плесне по лице.
    Уште полошо- верување на зборови, а кога ќе дојде ден на дело да се покаже, часовникот ненадејно ќе се сврти за 180 степени.
    И тогаш ти се клика дека за џабе било сè.
    И сė ти станува јасно.
    И криво ти е бидејќи ти знаеш дека никогаш така немаше да постапиш.

Ама за жал не се сите ти и не мислат сите исто како тебе.
    .
    .
    Поминува и ова поминува, кога немаш вина лесно сè ќе помине.

На Animali му/ѝ се допаѓа ова.
  11. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.295
    Ако не го разбирате концептот на дебата, не учествувајте на форум.

На S.W.A.G, Nausicaa, Alisa22 и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Се зачлени на:
    14 декември 2013
    Пораки:
    3.078
    Допаѓања:
    44.212
    Темата во која што се пишува за колење јагниња ме потсети на една случка што искрено посакувам да ја избришам од мојава меморија.

Колку треба да си ненормален среде бел ден да излезеш пред гаража, на сред пат каде поминуваат деца секој ден, да земеш секира и крвнички да удираш сакајќи да заколеш петел?

Ај не сака да прави неред дома- ќе сфатам. Во гаражата не може ли тоа да го направи? Да стави најлонски фолии на подот и наоколу, колку да не остави крв насекаде, ако веќе го мрзи да средува?

Ама не. Сепак подобро е да е надвор, да не се замараш со чистење, а дали ќе види некое дете или било кој човек што лесно се гади/плаши/има фобија што може да доведе до триста полоши ситуации како онесвестување и паѓање- кога брига. Битно господинот да се најаде месо.

На Nausicaa, Alisa22, Purplelilac и 10 други им се допаѓа ова.
  13. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    7.289
    Допаѓања:
    37.180
    Кај мене дома пред нас колеа прасиња, кокошки...
    сликите уште ми се пред очи. Прасенце што вика, го удираат со токмак и го колат, ние ѕиркаме низ врата и викаме немојте.
    Не ми е јасно зошто пред нас го правеле тоа. Уште ми се пред очи тие кошмарни слики и звуци.
    Не дека некој се пазеше низ село. Сите колеа пред врата. Финтата е да видат комшиите кој поголемо прасе ќе заколе. Ваљда. Бидејќи секогаш ги мереа и се прашуваа чиво кое колку тежело, колку месо имало, а колку сало...

На Nausicaa, nextredstyle, M&M и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    Кога се вози помлада личност во автобус не и' се гледа на лицето дали ја боли главата или има силни менструални болки. Не се гледа можеби дали не спиела асално учејќи за испит или поминала цел ден на нозе. Не се гледа ни дали можеби и' e паднат шеќерот или притисокот. Или можеби се гледа по очите и бојата на лицето, ама не секогаш е така. А такви имало многу, ама ретко, скоро никогаш ќе чуеш помлада личност да рече на некој Може ли да седнам? А затоа да видиш некој постар, со брзина на светлината мора да станеш, небитно дали ти имаш потреба да седиш. Добро, не викам дека ако замолиш дека нема да стане некој постар за тебе, ама фактот што обично ти е срам да побараш така, макар и да си пред колабирање од низок шеќер, а ти си обврзан да станеш зашто нели, физички се гледа кога некој е стар, доволно зборува каков менталитет имаме.

На S.W.A.G, dayla, Leviosa2503 и 13 други им се допаѓа ова.
  15. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391

Чудово освен што те тера на физичка активност, туку и ти ја подобрува трпеливоста.
    Пример, сакаш да излезеш од стан ама слушаш дека рандом комшии стојат во ходник, си прават муабети, па ти фино лепо седиш пред врата дома и трпеливо чекаш да заминат за да не мора да им зборуваш 8)
    (poolparty)

Исто и кога живеев во куќа, ако имаше некои комшии по улица пред порта кај мене, трпеливо чекав да се тргнат за да излезам од дома :!:

На smooch, x.Daisy.x, Harper и 18 други им се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.191
    Допаѓања:
    16.438
    СДК
    ПЕНЗИОНЕРИТЕ ДА СИ ГИ ЧУВААТ ЌЕСИТЕ В СКУТ, НИЕ ШО РАБОТИМЕ ДЕНЕС НЕ МОЖЕМЕ ДА СТОИМЕ ПО ЖЕШКОВО, ЌЕ ПОПАДНЕ МЛАДНИТАТА ЗАРАДИ ВАШИТЕ ЌЕСИ И СЛОБОДНО МОЖЕТЕ ДА СЕДНЕТЕ НА ВТОРОТО СЕДИШТЕ И ДА ОТВОРИТЕ ПРОЗОР ОТИ НЕ СЕ ДИШИ!
    Така ми е мака денес, бев до 17ч на работа, у парк и досеа спиев, сакам да кажам дека се чувстувам ко сканија да ме прегазила и збор не ми се зборува од мака. Затоа, каталог си пуштам од Сакам Книги и ќе си купам, да се изрелаксирам троа. Потоа, ќе си пуштам филмче некое пример Pulp Fiction, оти одамна го одложувам.
    Си пијам лимонада и то. 8)
    Сакам и да истакнам иако сум завршила факс не ми е криво што работам продавачка или на енглески шо би се рекло Sale Representative и слично, шо би рекол Миле Паника.
    mile.jpg
    Колешкава ми се чуди, како ми е сеедно дека ќерка и на една наша познаничка ќе правела девојачко у странство каде што студирала, а јас сеуште сум немала ни дечко.
    Со среќа нека и е велам, (а познаничкава се жали како нема пари, а ќерка и секој викенд е некаде)
    And than I was just like...
    tumblr_mqp09efIon1scg3qdo1_500.gif
    И да, секој Божји ден ја ислушувам една другарка како се жали дека малку и се 490 евра плата, а некои други колеги земале 590. На тоа и реков јас зеам 15 500 :) И онеме наеднаш.
    Ја прашувам, ќе одиш на саем, да, ми вели, и јас океј, а сакав да земам книги, но не можам да одам.
    Не ни ми рече дали би сакала да ми земи, иако јас иам порачувано од нет за неа и уште 6 души.
    И не,не не бива, велам.
    И сакаш после услуга да ти напрам?
    Е ај молимте :)
    Ајде со убо да го завршам постов.
    Ми се љуби некој, онака искрено. :l:
    Поздрав и да пишуваме што повеќе позитивни работи тука, ми недостига стариот СДК. :l:

На S.W.A.G, Purplelilac, Someonespecial и 9 други им се допаѓа ова.
  17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Да пијам алкохол колку што купувам, токсикологија само за мене ќе работеше. :drunk:

На Harper, crimson, N.2106 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  18. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    И нуклеарка би избегала од нас.

PHOTO.png

На M&M, SofiMar_, Harper и 9 други им се допаѓа ова.
  19. Petra777

Petra777 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2015
    Пораки:
    2.877
    Допаѓања:
    29.049
    Почна сезона на тепање комарци и артови по ѕидовите. :?:
    А демек прскаа сабајле...

На GoodGirl45, Peperutce1115, nextredstyle и 2 други им се допаѓа ова.
  20. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.339
    Јас уште пред 10 дена ја отворив сезоната :) Нема спас кога си им толку омилена жртва. :D

На BlackMistery, Amellie13, Peperutce1115 и 3 други им се допаѓа ова.