Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.735
    Допаѓања:
    129.079
    СДК дека за ДМ не се согласувам.

На buba4e89, Brinetka, Anabelle.Amorette и 2 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.652
    Допаѓања:
    161.691
    Тешко ми е, немам време ни на маникир да одам. Еве мајка ми ни готви, свекрва ми ни чисти, маж ми се утепува од работа, епа така сме договорени, јас по дома да бидам, а он да заработува. Јас од тросед на двосед, морам да му се посветам на малиот, со апгар 10 е роден, Ајнштајн ќе биде, он 5 пати појако ги минува скоковите у развој, дека интелигентен, па ради тоа му дозволуваме да не малтретира, трауми да не му правиме.

Меѓувремено у светот:

FB_IMG_1557869642542.jpg

На TutiFuti, mal.ecka, Leviosa2503 и 15 други им се допаѓа ова.
  3. Цвет88

Цвет88 Форумски идол

Се зачлени на:
    3 март 2017
    Пораки:
    4.362
    Допаѓања:
    22.585
    Ми се спие..

4. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    FF635273-6FD7-41B1-9EA0-530D7ADA1269.jpeg
    Женски кученцево е изгледа изгубено.Го најдов во Карпош 3 на улица Струма.Ако некој си го бара таму е.Уплашено е не знае кај тера а многу е питомо, домашно е се гледа

На candy.cane, buba4e89, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  5. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.332
    На форумов веќе не можам да било што да пишам од страв дека некој ме демне и обавезно ќе ме цитира да се потсмева, а не се работело за никаква дискусија, исклучиво краток одговор во некоја тема без никакви провокации и навреди.
    Или пак да пишам нешто во На срце ми лежи, осеќам дека некој ме демне и таму и зборовите пишани таму некој ќе ми ги извади низ нос во друга тема, кое патем и еднаш ми се случи.
    Разграничете кои теми се за дискусија и цитирање, а кои за само краток одговор (освен ако се развие дискусија, без притоа да цитирате за потсмев), а кои за искажување длабоки чувства.

Ако некоја одговорила дека само не сака орален секс, не мора да ја гњавите со прашањата зошто па зошто.

Последна измена: 15 мај 2019
    На candy.cane, Purplelilac, irrelevant и 10 други им се допаѓа ова.
  6. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Почна нов циклус на бомби, но сега ќе пукаат за високи функционери на СДСМ. Нова голема политичка криза на повидок и нов голем бран на депресија и безнадежност кај младите. Многу лоши времиња доаѓаат.

7. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.685
    Надежта е како срча. Згазни на неа и после има да се грчиш од болка со секој нареден чекор.

На Brinetka, Milobebence, RosettaStone и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.652
    Допаѓања:
    161.691
    Ангела

@RumShtangla

криво ми е дека од сите овие ојлевци дојлевци што се наоѓаат повикани да ми коментираат дека сум слаба а душата би ја продале на ѓаволот за 5 кила помалку никој не ме прашува што јадам за да им одговорам МАЛКУ СВИЊО МАЛКУ

Доктор, специјализант на гинекологија.
    Да знаете кај да не идете.
    Искомплексирана од физичкиот изглед. Цела недела плачеше зошто и рекле дека има бели влакна.
    Се прашувам ако сум од тие што и рекле дека има бели влакна или дека е слаба, а потоа отидам кај неа на доктор, ќе ми рече на пораѓај - напињај СВИЊО зошто не може да се надмине себе си?!

Дај нека и каже некој дека сепак е поприлично ружна дури и ако килажата си ја мери у грамови. Ружна у душата и е далеку од доктор, а и физички е ко дете на рамностран триаголник и жирафа.
    За да се наречеш доктор треба да си многу повеќе, но не, оно заглавило у комплексите за физички изглед, оно заглавило у неурози.

На Milobebence, cresa-jagoda и Kate Rina 93 им се допаѓа ова.
  9. Justicija

Justicija Форумски идол

Се зачлени на:
    9 август 2017
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    19.753
    Кога доживувам бури во моите денови од животот , единствена утеха ми е цитирам: Еден татко на смртна постела му дал на својот млад син две кутии , една црна и една бела и му рекол кога ке ти биде најтешко отвори ја црната кутија а кога ке ти биде најдобро отворија белата кутија ...
    Поминало време синот се запишал на факултет , пагање на испити , раскинување , крпарењето крај со крај и многу бури го снашло , па тогаш му текнало да ја отвори црната кутија ..Ја отворил и таму нашол лист што пишувало Ке помине ! ....
    Како и да е сепак тргнал по својот пат ,за неколку години се оформил како личност , створил семејство едноставно му тргнало во животот , бил среќен , и тогаш му текнало на белата кутија и ја отворил и таму нашол лист што пишувало И ова ке помине ..!

Се прашувам дали животот на секого го турнува во бура и провалија или на некој му е полесен животот ? Или не знаеме што ги мачи другите и им ја гледаме нивната фасада??
    Зошто луѓето станаа изопачени ? Зошто сит гладен не верува?
    Каде е верноста? Доблеста? Искреноста? Добрината? Зошто депресијата е најчеста ?
    Депресијата е како бунар ....Се давиш на дното и кога ке ја дигнеш главата нагоре гледаш зрно светлина, па се бориш да се искачеш со тешкотии кон светлото,се качуваш по бунарот и штом падне мрак ти не го гледаш светлото ...и повторно пагаш во дното ... Тоа е депресијата ...

На mareane, Brinetka, Gosh и 11 други им се допаѓа ова.
  10. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Значи не можам да си верувам дека и покрај се ,колку отиде светов напред ние тука уште си патиме од малограѓанштина.Во автобус не можеш да се возиш слободно и да разговаш на било која тема а да не се појави некоја млада девојка ли жена и да те прати во уста што разговараш и да те слуша од збор до збор иако као демек гледа во телефонот .Ама пуста наша радозналост побитно е да слуша туѓи разговори отколку да си гледа живот свој.
    Е значи навистина има ептен прости жени (се извинувам на израз ).

На candy.cane, Brinetka, Gosh и 5 други им се допаѓа ова.
  11. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    Ај да не повторувам, нека седи ова тука

На gjoker4e, Gosh и Animali им се допаѓа ова.
  12. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Јас слушам туѓи разговори.
    Некогаш ми иди и да им се смешам во муабетот.

Не можеш да очекуваш приватност, на јавно место.

На Harper, M&M, crimson и 8 други им се допаѓа ова.
  13. Love 83

Love 83 Форумски идол

Се зачлени на:
    13 април 2019
    Пораки:
    1.589
    Допаѓања:
    31.695
    Ок ,се е тоа до карактерот ,мене лично не ме интересира околу мене кој што си разговара ,искрено се чуствувам непријатно кога некој ме гледа во уста за да го разбере секој еден збор .Нормално е онака да слушнеш некој до тебе што збори ама да ме интересираат детали ,сепак не .

На candy.cane и zalosna им се допаѓа ова.
  14. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Не ме интересира се', и не гледам во уста, ама слушам.. не сум глува.

На M&M, hermosa, Animali и 2 други им се допаѓа ова.
  15. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Да бе. И автобус преполн, не може игла да пуштиш, нејзе баш во тој момент и дошло да разговара на телефон за како си поминала синоќа во кафана.
    И ја чекаш 100 саати дамата да те регистрира дека треба да се подистане, да можеш да поминеш. Толку не може е баш тие 10 минути на телефон да зборат.
    Или на каса во маркет. Жената се труди да ги услужи, зад нив се трупа редица. И кажува колку треба да плати, а оваа без грам култура не го ни спушта телефонот, притиска со рамо и копа по новчаник.
    Културата изгледа во салонот кај што го купиле телефонот ја заборавиле.

На candy.cane, Harper, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  16. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    Може е професионален повик :lol:

17. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.936
    Професионално оговарање на колешките од работа и комшивката Мара :rofl:

На M&M, Oxymoron, Animali и 3 други им се допаѓа ова.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.294
    :rofl:
    Да си ги јадиш ушите!

На M&M, cresa-jagoda и LejlaD им се допаѓа ова.
  19. Snowflake97

Snowflake97 Популарен член

Се зачлени на:
    8 ноември 2018
    Пораки:
    2.301
    Допаѓања:
    9.313
    Ти одговорија веќе, не можеш да очекуваш приватност на јавно место. Јас често кога се возам во автобус слушам музика, но кога не слушам сакала јас или не слушам туѓи муабети, не дека сум сконцентрирана на тоа или дека ме интересира ама не сум глува, и ако некогаш нешто ми запара уши знам и да погледнам, нормално, кога е нешто приватно разговарај на приватно место.

На Independent Girl, cresa-jagoda, JollyGirl и 3 други им се допаѓа ова.
  20. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    А тие што се лапаат и драпаат на јавни места и нарушуваат ред и мир на тие што само дркаат дома? Шо со нив?