Биле за чување на името и идентитетот, историја не се давало. Пола пишуваат од странство, пола пишуваат незнам, а истовремено не знаат која година било Илинденско, а па за Кресненско- never heard of it. Иако поверојатно е Халеевата комета да помине уште едно милион пати, се надевам дека некогаш некои ќе сфатат дека токму глупостите со кои се замараат се измислени за сиромашниот народ, кој во ум, кој во џеб, да има за што да мисли.
И тоа отидени со бугарски пасоши, односно пишани како Бугари, џабе патриоти глумат. Немам ништо против тие што вадат бугарски пасоши за да заминат во странство за подобар живот, ама барем нека ќутат, нека не мрчат многу за име, за идентитет и сл.
Искрено, колку и да ми се крева косата од конзервативци, по малку и ги жалам вака кога ги гледам како гледаат на работите насекаде околу нас. Наместо да си чилаш, слушаш музика и да се радуваш, ти да бистриш во сешто политика, агенди, теории на заговор и да бараш прилика повторно да исхејташ маргинализирана група - не е лесно и мора да не влијае баш добро на психа. Жалчиња.
Би се запрепастила само колку членови на СДСМ и тие што гласаа за промена на името имаат бугарски пасоши. Ова не би го зборувал да не ги имам во близина. Еден мој другар гласаше на референдум, симпатизер е на СДСМ, а еве сега ќе се сели од Северна со бугарски пасош. Нели 500 евра плата, да ги задржиме младите во Северна?
@cresa-jagoda Мене искрено ми е сеедно дали некој е потпишан дека иде од Марс или кинеско селце, среќата за сите е на различно место, важно кога отишле напред, нека се опуштат малку П.с И да, и партиите спаѓаат во измислените за сиромаштијата
Извесен Chris Trajkovski револтирано вели дека North Macedonia било понижувачки и срамно. Две чисти у глава немате. Глупоќа.
Немој да заборавите дека денес Нова Македонија и Перутнина птуј ќе подаруваат капачиња за салама. За да знаете да отидете порано, пошто ќе има гужва.
Вчера го доживеав и тоа за влакно да избегнеме сообраќајка, и тоа со камион од спротива. На Плетвар си возиме нормално и наеднаш камион од спротива претицува друг камион и ни влезе до пола во нашата лента. Да не беа извонредните рефлекси на дм во истата секунда да успее да го избегни, не знам што ќе беше сега, дали ние ќе бевме. И се тоа заради некој несмасен. Но ете, живи здрави сме..
Најинтересни ми се оние што земаат да копаат по стари постови и ќе ти залепат некој пост од 43та кај што си рекол нешто демек контрадикторно од тоа што сега го кажуваш и онака горди демек си busted и оние што демнеат на сите теми да пише некој нешто и одма цитат не си за тука ти ај читај ја темата ваква си таква си, демек таа за тука е, ептен он топик е со падобранството. Имам јас една таква срцка, поздрав до неа Иначе банално е за вакви глупости да си злопамтило и да се одмазуваш или негативно да си настроен спрема член зошто ти рекол нешто што не ти се допаднало или малце сте се рчнале. Јас на пример иста сум ваква и надвор од тука, а никогаш не сум се скарала со никој, додека тука доста критики добивам и верувам дека тоа е така зошто е пишана форма, да ме познава тој што ме критикува одма ќе ме засака
Зошто си ги заклучувате профилите? Колку пати сакав да пишам на некоја нешто и дома заклучено школо? Јас те мислев тоа 22 години ти се и рачунав си се зачленила 2014, ако тогаш си имала 22, сега си 27 и така мислам цело време.
Od site vraboteni vo drzavniot sektor sto gi bie glas deka bile "nisaj vrata i zemaj plata", dobivam vpecatok deka vrabotenite vo sluzbata za diganje nepropisno parkirani vozila zvani "pajak sluzba", se tie sto najmnogu se posvetuvaat na svojata rabota. Pa toa e brzina, sposobnost i organiziranost za postignuvanje na rekord vo diganje na necie vozilo. Se izvinuvam za latinicata, pisuvam od mobilen
Мхм, пошто им даваат таргет за секој ден, денес без толку и толку возила т.е казни да не се вратите, и ќе трчаат нормално. Ќе трчаат и ќе го кренат твоето авто, наспроти она на неговата поширока фамилија, пријатели и другови полицајци, тие се амнестирани. Олоши.
Кога пишувам со некоја личност онлајн и си ја замислувам некако , во живо испаднала скроз друга на фацка. Пример ќе земам од форумов; не можам да го тагирам Pogbapol, брат јас тебе те замислував скроз поразлично. Откако ми прати твоја слика останав без коментар. Симпатично машко си бил, те красат тие сини очи . Ако не читаш да знаеш дека фалиш на форумот. Друг пример е @RAF Camora , мила фаца , искрена , младо машко , исто и ти фалиш на форумов. Оној мојот со кој се мувам на слики е ептен симпатичен, а во живо онака просечно , хехехех срц знам дека ме читаш, не се лути , искрено си кажувам P.S. @angelche16 , девојче абе ти да не ја преставуваше Малта вчера на Евровизија ? Гледам , си ставила слика во темата за вашата шминка и многу ми личиш на пеачката.
Се соочуваме со само две нешта во животот: не знам, но сакам да научам...и не знам, и воопшто не ми е грижа што не знам! Вторите денеска се најуспешни!
Да се надоврзам. На роднина на блиска личност сакаа да му ја дигнат колата,а не ги ни погледнаа 2 коли во близина со дипломатски/службени таблички(едната кола беше на политичар). Џганови!
"Имам многу другари/пријатели што се геј/националност/раса, ама..." како интро за оценување на ум со предрасуди. Многу полоши од транспарентно искажување на неприфаќање на нешто заради свои лични убедувања.
Хахаха леле и јас вчера гледав евровизија, ама на памет не ми падна ништо такво Се пресмеав Па богами си имаме вака некој мали цртки
ФИРОМ има смисла. Поранешна Југословенска Република Македонија, иако би сакале да биде позната само по Република Македонија. Северна од каде?