1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    Биле за чување на името и идентитетот, историја не се давало.

Пола пишуваат од странство, пола пишуваат незнам, а истовремено не знаат која година било Илинденско, а па за Кресненско- never heard of it.

Иако поверојатно е Халеевата комета да помине уште едно милион пати, се надевам дека некогаш некои ќе сфатат дека токму глупостите со кои се замараат се измислени за сиромашниот народ, кој во ум, кој во џеб, да има за што да мисли.

На candy.cane, LittleChili, Feminka192 и 21 други им се допаѓа ова.
  2. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.563
    И тоа отидени со бугарски пасоши, односно пишани како Бугари, џабе патриоти глумат.

Немам ништо против тие што вадат бугарски пасоши за да заминат во странство за подобар живот, ама барем нека ќутат, нека не мрчат многу за име, за идентитет и сл.

На candy.cane, LittleChili, JollyGirl и 10 други им се допаѓа ова.
  3. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.765
    Искрено, колку и да ми се крева косата од конзервативци, по малку и ги жалам вака кога ги гледам како гледаат на работите насекаде околу нас.
    Наместо да си чилаш, слушаш музика и да се радуваш, ти да бистриш во сешто политика, агенди, теории на заговор и да бараш прилика повторно да исхејташ маргинализирана група - не е лесно и мора да не влијае баш добро на психа.
    Жалчиња.

На candy.cane, Purplelilac, LittleChili и 10 други им се допаѓа ова.
  4. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Би се запрепастила само колку членови на СДСМ и тие што гласаа за промена на името имаат бугарски пасоши. Ова не би го зборувал да не ги имам во близина. Еден мој другар гласаше на референдум, симпатизер е на СДСМ, а еве сега ќе се сели од Северна со бугарски пасош. Нели 500 евра плата, да ги задржиме младите во Северна?

На sjdgo му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.425
    @cresa-jagoda Мене искрено ми е сеедно дали некој е потпишан дека иде од Марс или кинеско селце, среќата за сите е на различно место, важно кога отишле напред, нека се опуштат малку :D

П.с И да, и партиите спаѓаат во измислените за сиромаштијата :drunk:

На Purplelilac, Amellie13, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Извесен Chris Trajkovski револтирано вели дека North Macedonia било понижувачки и срамно.

Две чисти у глава немате.
    Глупоќа.

На candy.cane, LittleChili, crimson и 10 други им се допаѓа ова.
  7. Swatt

Swatt Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2019
    Пораки:
    192
    Допаѓања:
    367
    Немој да заборавите дека денес Нова Македонија и Перутнина птуј ќе подаруваат капачиња за салама. За да знаете да отидете порано, пошто ќе има гужва. sodgohuihijo.jpg

На M&M му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.172
    Допаѓања:
    56.704
    Вчера го доживеав и тоа за влакно да избегнеме сообраќајка, и тоа со камион од спротива. На Плетвар си возиме нормално и наеднаш камион од спротива претицува друг камион и ни влезе до пола во нашата лента. Да не беа извонредните рефлекси на дм во истата секунда да успее да го избегни, не знам што ќе беше сега, дали ние ќе бевме. И се тоа заради некој несмасен.

Но ете, живи здрави сме..

На candy.cane, Purplelilac, 1209 и 21 други им се допаѓа ова.
  9. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Најинтересни ми се оние што земаат да копаат по стари постови и ќе ти залепат некој пост од 43та кај што си рекол нешто демек контрадикторно од тоа што сега го кажуваш и онака горди демек си busted и оние што демнеат на сите теми да пише некој нешто и одма цитат не си за тука ти ај читај ја темата ваква си таква си, демек таа за тука е, ептен он топик е со падобранството. Имам јас една таква срцка, поздрав до неа :D

Иначе банално е за вакви глупости да си злопамтило и да се одмазуваш или негативно да си настроен спрема член зошто ти рекол нешто што не ти се допаднало или малце сте се рчнале.

Јас на пример иста сум ваква и надвор од тука, а никогаш не сум се скарала со никој, додека тука доста критики добивам и верувам дека тоа е така зошто е пишана форма, да ме познава тој што ме критикува одма ќе ме засака :angel:

На candy.cane, Anabelle.Amorette, Alisa22 и 7 други им се допаѓа ова.
  10. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.161
    Допаѓања:
    49.385
    Денес си земав day off.
    Си отидов на прв во школо, сфатив дека не ми се седи и си фатив патот

На candy.cane, buba4e89, Feminka192 и 5 други им се допаѓа ова.
  11. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Зошто си ги заклучувате профилите? Колку пати сакав да пишам на некоја нешто и дома заклучено ;(
    :o школо? Јас те мислев тоа 22 години ти се и рачунав си се зачленила 2014, ако тогаш си имала 22, сега си 27 и така мислам цело време.

На candy.cane, Alisa22, Kate Rina 93 и 2 други им се допаѓа ова.
  12. EMMA EMILY

EMMA EMILY Истакнат член

Се зачлени на:
    21 декември 2017
    Пораки:
    85
    Допаѓања:
    233
    Od site vraboteni vo drzavniot sektor sto gi bie glas deka bile "nisaj vrata i zemaj plata", dobivam vpecatok deka vrabotenite vo sluzbata za diganje nepropisno parkirani vozila zvani "pajak sluzba", se tie sto najmnogu se posvetuvaat na svojata rabota. Pa toa e brzina, sposobnost i organiziranost za postignuvanje na rekord vo diganje na necie vozilo.
    Se izvinuvam za latinicata, pisuvam od mobilen

На candy.cane, Bratot, senza.parole и 2 други им се допаѓа ова.
  13. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Мхм, пошто им даваат таргет за секој ден, денес без толку и толку возила т.е казни да не се вратите, и ќе трчаат нормално. Ќе трчаат и ќе го кренат твоето авто, наспроти она на неговата поширока фамилија, пријатели и другови полицајци, тие се амнестирани.
    Олоши.

На candy.cane, smooch, senza.parole и 3 други им се допаѓа ова.
  14. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.159
    Кога пишувам со некоја личност онлајн и си ја замислувам некако , во живо испаднала скроз друга на фацка.

Пример ќе земам од форумов; не можам да го тагирам Pogbapol, брат јас тебе те замислував скроз поразлично. Откако ми прати твоја слика останав без коментар. Симпатично машко си бил, те красат тие сини очи . Ако не читаш да знаеш дека фалиш на форумот.

Друг пример е @RAF Camora , мила фаца , искрена , младо машко , исто и ти фалиш на форумов.

Оној мојот со кој се мувам на слики е ептен симпатичен, а во живо онака просечно , хехехех срц знам дека ме читаш, не се лути , искрено си кажувам :*

P.S. @angelche16 , девојче абе ти да не ја преставуваше Малта вчера на Евровизија ? Гледам , си ставила слика во темата за вашата шминка и многу ми личиш на пеачката.

На candy.cane, TutiFuti, LittleChili и 9 други им се допаѓа ова.
  15. Heartagram

Heartagram Популарен член

Се зачлени на:
    20 ноември 2018
    Пораки:
    807
    Допаѓања:
    8.782
    Се соочуваме со само две нешта во животот: не знам, но сакам да научам...и не знам, и воопшто не ми е грижа што не знам! Вторите денеска се најуспешни!

На Gosh, nextredstyle, Peperutce1115 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.728
    Допаѓања:
    129.040
    Да се надоврзам.
    На роднина на блиска личност сакаа да му ја дигнат колата,а не ги ни погледнаа 2 коли во близина со дипломатски/службени таблички(едната кола беше на политичар). Џганови! |(

На cresa-jagoda и lovestoneddd им се допаѓа ова.
  17. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.640
    Допаѓања:
    161.586
    "Имам многу другари/пријатели што се геј/националност/раса, ама..." како интро за оценување на ум со предрасуди.
    Многу полоши од транспарентно искажување на неприфаќање на нешто заради свои лични убедувања.

На 1209, WildMk, crimson и 3 други им се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Кога беа Фиром плачеа зошто се Фиром, сега кога се Северна, плачат зошто веќе не се Фиром.
    :drunk::drunk::drunk::drunk::drunk::drunk:

На candy.cane, Purplelilac, Herrera и 12 други им се допаѓа ова.
  19. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.419
    Допаѓања:
    9.608
    Хахаха леле и јас вчера гледав евровизија, ама на памет не ми падна ништо такво :rofl:
    Се пресмеав :D
    Па богами си имаме вака некој мали цртки :rofl:

На candy.cane, buba4e89, cresa-jagoda и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.974
    ФИРОМ има смисла. Поранешна Југословенска Република Македонија, иако би сакале да биде позната само по Република Македонија. Северна од каде?

На H.VAGA и Tea678 им се допаѓа ова.