Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Мрш, непатриотке! Се знае дека сè што е Македонско се пишува со голема буква, затоа што ние сме голем Македонски народ, ќе правиме голема Македонска држава и говориме Македонски :!:

/сарказам

lovestoneddd, Rama, JollyGirl and 7 others like this.
  2. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Второ запознавање од Фемина. АНБЕЛИВАБЛ . Толку нежна, фина, слатка, не сум сретнал досега. Се радувам што ја запознав. Сега имам личност со која можам да општам за се и сешто, без погрешно разбирање обострано. Како да Ви кажам, сакам да Ви кажам дека сега сум исполнет. Немам повеќе барања од животот. Да остани ова ниво уште 50 години и .тоа е тоа. Малку сум загрижен за неа, но потсвесно знам дека е добро. Ја чувствувам во душата ми . . .

Jas!, Milobebence, Rama and 2 others like this.
  3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Некогаш си велам, да си неписмен и ограничен е благослов.

Ама што знам па јас...

4. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Лажеме зашто тие и тие карактеристики се бараат од нас за да ја добиеме работата, а истата ни е нам потребна.
    Можеби кога сите би пишувале искрено CV, а работодавците би го ценеле тоа и би бирале соодветни работници сите би биле среќни и задоволни со тоа што го работиме зашто секој би добил работа према способностите. Но, долга и широка е темава...

Gosh, Rama, cresa-jagoda and 3 others like this.
  5. WildMk

WildMk Форумски идол

And thy love was born

:inlove:

Rama, poenta, marlonbrando69 and 2 others like this.
  6. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

СДК дека сообраќајов во државава е права дефиниција за хаос п**ке лудило. Особено во градовиве. Го кажувам ова како некој што редовно патува со автомобил/автобус.

Друго е тоа што толку често и сообраќајки има. Како сега што имаше една кола на покрив отпревртена. А кога ќе помислам дека пред околу 2 недели камион ќе не собереше бидејќи ни влезе в лента од спротива се ежам.

Само 4 очи отворени треба, иако понекогаш ни тоа не е доволно..

Rama, GirlLove, cresa-jagoda and 4 others like this.
  7. marlonbrando69

marlonbrando69 Популарен член

Не е љубов, можеби е нешто повеќе :)

WildMk likes this.
  8. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Не е ни до возбудата ни до пеперутките ни до зоолошките градини што ги чувствуваме кога сме во друштво на некој што ни значи, без разлика што ни е таа личност.

Онаа сигурност и чувство како да си дома не се заменува со ништо и не можеш со секого да го имаш тоа.
    Но, за жал, често го земаме ова здраво за готово, навикнати сме некој да е цело време до нас, да е тука за нас, едноставно го очекуваме тоа, секој ден, одново и одново.

Ама ќе се случи нешто како ненадејно разделување на одреден период, изневерување, прекинување пријателство или што и да е, па дури тогаш сфаќаме дека всушност она на кое сме навикнати знае да не' „пецне“ кога наеднаш ќе го снема.

Да обрнувавме повеќе внимание на ова и да го ценевме како вистински луѓе, се прашувам дали навистина би имало помалку болни разделби и оддалечувања.

Се трудиме да изградиме нешто цврсто, стабилно, сигурно, па потоа го отфрламе како да е лесно повторно да се создаде пак.

9. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

По случајот каде 14 годишници на екскурзија конзумирале екстази, социјалните мрежи се преполнија со споредби кој што правел на 14 години. Некои правеле плетенки со другарките, некои не знаеле нос да избришат, некои гледале Том и Џери. Ама пред 50, 60 години, на 14 и деца раѓале и семејства формирале, така што, секоја генерација со своја приказна.

mal.ecka, Rama, Harper and 5 others like this.
  10. WildMk

WildMk Форумски идол

Општеството ни е толку напредно, колку што ни е 'напреден' народот.
    Нормално дека ќе има нефункционален систем, кога луѓето основни поими не разбираат.

lovestoneddd, Rama, Blue.Sky and 8 others like this.
  11. Yowannty

Yowannty Форумски идол

А како е американското напредно, а Американците не знаат Аустрејлија на мапа да ја покажат? :?:
    Фак лоџик :D

Rama, M&M and Bratot like this.
  12. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

А кај нас па мнозинството мислат дека децата не треба да учат арапски броеви на школо, пошто ова било Македонија. Муабетот ми е, и во напредни и во ненапредни општества има глупи луѓе.

Herrera, Rama, Someonespecial and 4 others like this.
  13. Animali

Animali Популарен член

Мој школски во четврта не знаеше Кина на мапата да ја покаже, а за жителите на Чешка велеше Чешани.
    Ама затоа ги знаеше сите во Собрание.
    Америка може не знаат исто така, ама имаат и далеку развиена половина.
    А ние сме една неразвиена целина :drunk:

Herrera, Rama, Someonespecial and 4 others like this.
  14. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Тоа и мене ми беше муабетот. Не дека сите сме глупи, оти општеството не ни е напредно. :)

M&M and Bratot like this.
  15. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Биди среќен со тоа што го имаш и не барај повеќе. Суштината е во малите работи кои те прават да изгледаш голем во очите на другите.

Rama, Billy Idol and Love 83 like this.
  16. macencef

macencef Популарен член

Заљубена сум, то е, слабост ми е, толку од мене....ке викам цел свет нека знае

hermosa likes this.
  17. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Луѓе што пукаат со оружје во воздух се прашувам дали мислат дека куршумот ќе отиде до Марс и ќе се забоде и таму и ќе остане:|.
    Moжат несвесно да станај нечиј убиец.

18. fana

fana Форумски идол

Со глава гарантирам дека имаат глумено лудило и дека станува збор за pez бомбони. Свшта се прави за внимание |(

M&M, mal.ecka, Rama and 1 other person like this.
  19. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

И јас сакам да верувам дека е вака, ама на токсикологија завршиле.

mal.ecka and Rama like this.
  20. Rama

Rama Форумски идол

СДК уште од фрижидер што не ми излегол некој да ми тера сводништво :D
    Роднини им се јавувале на моите, еднаш и еден од Австралија ми го донесоа да ме запознаваат, ама културно ги изигнорирав, значи не ги одбив, ни навредив што се дрзнаа така да ми дојдат, убав стрес си добив тој период, сега да се врати времето, абе у к*рац ќе одеа и роднините и потенцијалниот зет :D
    Втор случај, во црква еј, таа вработената ме знае, и дури два пати ми "местеше" маж, е неа ја одбив културно, па едниот пат пред духовникот ми рече, па тој зеде да ме фали, се осеќав како на времето што ги фалеле и мажеле со сводници бе:rofl:
    Трет случај, пред некој ден во парк со внука ми седев, и таа се заигра со едно девојче, и на соседната клупа седеа дедото и бабата на девојчето, и почнаа да ми зборуваат онака, и стигнаа до делот дали сум мажена, јер многу битно беше, знаеја дека не сум мајка, слушаа малата кај што ми се обраќа со тета, и почнаа да ми зборуваат за некој нивни внук, и број ми бараа да му даделе на внукот, не им дадов секако.
    И не се само три случаеви, уште има, ама не вреди да се спомнуваат бивши колеги, комшии и други фаци кои се дрзнувале да ми бараат маж.
    Жими се, ако ми рече уште некој стварно у к*рац ќе го отерам:devil:
    Ете толку:D

Gosh, Ivy89, Herrera and 11 others like this.