Мрш, непатриотке! Се знае дека сè што е Македонско се пишува со голема буква, затоа што ние сме голем Македонски народ, ќе правиме голема Македонска држава и говориме Македонски /сарказам
Второ запознавање од Фемина. АНБЕЛИВАБЛ . Толку нежна, фина, слатка, не сум сретнал досега. Се радувам што ја запознав. Сега имам личност со која можам да општам за се и сешто, без погрешно разбирање обострано. Како да Ви кажам, сакам да Ви кажам дека сега сум исполнет. Немам повеќе барања од животот. Да остани ова ниво уште 50 години и .тоа е тоа. Малку сум загрижен за неа, но потсвесно знам дека е добро. Ја чувствувам во душата ми . . .
Лажеме зашто тие и тие карактеристики се бараат од нас за да ја добиеме работата, а истата ни е нам потребна. Можеби кога сите би пишувале искрено CV, а работодавците би го ценеле тоа и би бирале соодветни работници сите би биле среќни и задоволни со тоа што го работиме зашто секој би добил работа према способностите. Но, долга и широка е темава...
СДК дека сообраќајов во државава е права дефиниција за хаос п**ке лудило. Особено во градовиве. Го кажувам ова како некој што редовно патува со автомобил/автобус. Друго е тоа што толку често и сообраќајки има. Како сега што имаше една кола на покрив отпревртена. А кога ќе помислам дека пред околу 2 недели камион ќе не собереше бидејќи ни влезе в лента од спротива се ежам. Само 4 очи отворени треба, иако понекогаш ни тоа не е доволно..
Не е ни до возбудата ни до пеперутките ни до зоолошките градини што ги чувствуваме кога сме во друштво на некој што ни значи, без разлика што ни е таа личност. Онаа сигурност и чувство како да си дома не се заменува со ништо и не можеш со секого да го имаш тоа. Но, за жал, често го земаме ова здраво за готово, навикнати сме некој да е цело време до нас, да е тука за нас, едноставно го очекуваме тоа, секој ден, одново и одново. Ама ќе се случи нешто како ненадејно разделување на одреден период, изневерување, прекинување пријателство или што и да е, па дури тогаш сфаќаме дека всушност она на кое сме навикнати знае да не' „пецне“ кога наеднаш ќе го снема. Да обрнувавме повеќе внимание на ова и да го ценевме како вистински луѓе, се прашувам дали навистина би имало помалку болни разделби и оддалечувања. Се трудиме да изградиме нешто цврсто, стабилно, сигурно, па потоа го отфрламе како да е лесно повторно да се создаде пак.
По случајот каде 14 годишници на екскурзија конзумирале екстази, социјалните мрежи се преполнија со споредби кој што правел на 14 години. Некои правеле плетенки со другарките, некои не знаеле нос да избришат, некои гледале Том и Џери. Ама пред 50, 60 години, на 14 и деца раѓале и семејства формирале, така што, секоја генерација со своја приказна.
Општеството ни е толку напредно, колку што ни е 'напреден' народот. Нормално дека ќе има нефункционален систем, кога луѓето основни поими не разбираат.
А како е американското напредно, а Американците не знаат Аустрејлија на мапа да ја покажат? Фак лоџик
А кај нас па мнозинството мислат дека децата не треба да учат арапски броеви на школо, пошто ова било Македонија. Муабетот ми е, и во напредни и во ненапредни општества има глупи луѓе.
Мој школски во четврта не знаеше Кина на мапата да ја покаже, а за жителите на Чешка велеше Чешани. Ама затоа ги знаеше сите во Собрание. Америка може не знаат исто така, ама имаат и далеку развиена половина. А ние сме една неразвиена целина
Биди среќен со тоа што го имаш и не барај повеќе. Суштината е во малите работи кои те прават да изгледаш голем во очите на другите.
Луѓе што пукаат со оружје во воздух се прашувам дали мислат дека куршумот ќе отиде до Марс и ќе се забоде и таму и ќе остане. Moжат несвесно да станај нечиј убиец.
Со глава гарантирам дека имаат глумено лудило и дека станува збор за pez бомбони. Свшта се прави за внимание
СДК уште од фрижидер што не ми излегол некој да ми тера сводништво Роднини им се јавувале на моите, еднаш и еден од Австралија ми го донесоа да ме запознаваат, ама културно ги изигнорирав, значи не ги одбив, ни навредив што се дрзнаа така да ми дојдат, убав стрес си добив тој период, сега да се врати времето, абе у к*рац ќе одеа и роднините и потенцијалниот зет Втор случај, во црква еј, таа вработената ме знае, и дури два пати ми "местеше" маж, е неа ја одбив културно, па едниот пат пред духовникот ми рече, па тој зеде да ме фали, се осеќав како на времето што ги фалеле и мажеле со сводници бе Трет случај, пред некој ден во парк со внука ми седев, и таа се заигра со едно девојче, и на соседната клупа седеа дедото и бабата на девојчето, и почнаа да ми зборуваат онака, и стигнаа до делот дали сум мажена, јер многу битно беше, знаеја дека не сум мајка, слушаа малата кај што ми се обраќа со тета, и почнаа да ми зборуваат за некој нивни внук, и број ми бараа да му даделе на внукот, не им дадов секако. И не се само три случаеви, уште има, ама не вреди да се спомнуваат бивши колеги, комшии и други фаци кои се дрзнувале да ми бараат маж. Жими се, ако ми рече уште некој стварно у к*рац ќе го отерам Ете толку