Тие пaри му се зaслужени, не му се бaкшиш oд тебе дaдени. Oд мнoзинствo нaрoд кoј се изјaснил декa не сaкa прoменa нa име, истo кaкo негo. Не oд џебoт нa Зaев. Штo е тукa нејaснo?
Глупости. И сама си свесна и нема што да правиме муабет, ама ај ме интересира нешто па ќе ти реплицирам. Можеше да напишеш убиецот Iaко стварно не му го знаеше името а не беше националист. И те молам објасни ми ги разликите меѓу шиптар и Албанец. Сигурна сум дека Албанците од форумов многу сакаат да знаат за таа твоја теорија. И уште нешто да ми објасниш - како од Фиромец се станува Македонец? Која е разликата тука? Живо сум заинтересирана.
Сите одат на печалба во Германија само Дисингер во Македонија Ајде ајде Вардаре ,шампионе Дај Боже да се најде решение за финансиската криза
Луѓе добро е оладете малку со препукување,иии ДА не може еден успех да го споредуваш со друг, успех си е успех и треба да се радуваме на него сите,јас лично им искажувам едно големо БЛАГОДАРАМ и уште поголемо БРАВО и на ракометарите од ракометниот клуб Вардар и на Тамара за успесите и тоа што сите нас периодов не направија среќни и горди,радувајте се на успехот и само нека ве исполнува позитива! А тоа со ниската манипулација со болничките комбиња,има решение и за нив на пример нека се вложат сите средства кои владата треба(ше) да ги собере од разните криминали и да биде поставен јавен бројчаник на кој ќе се впишуваат средствата собрани од тие криминали и вратени во буџетот на Македонија, ете сите тие средства слободно нека одат не само за болнички комбиња туку и општо за цело здравство!
Додека бев вработена во едно мало дуќанче, при крај на работно време, идат муштерии и им велам - извинете, не ми е добро. Побарајте сами - Навистина ми беше лошо. И замислете ниту едната од нив не ми пристапи да ме праша што ми е и дали ми треба помош. Седнав сама на столчето, каснав, се напив вода, собрав сили да им пристапам и ми рекоа - Сеа затварате? -Не, во 15 до 9. - Е па супер, имаме време. Ми ги оставија фустаните и ми рекоа ќе се вратат. Часот беше 8:30 И за 10,минути дојдоа. Немам зборови.....
Мене ко не ми е арно до степен да не можам да издржам , веднаш си одам дома или на доктор и никој ништо не смее да ми рече. Во животот само една работа ми е јасно, да си го чувам здравјето, така да ништо друго не е битно. Во твојот случај ти си требало да затвориш а не згора на се да им се извинуваш и да трпиш од што ти било лошо. Те имам приметено во темата Анкциозност постојано се жалиш, не знам дали докторот кај што одиш ти дава погрешни лекови кои не делуваат, ама види бе женска смени, појди консултирај се со друг. Немој погрешно да ме сфатиш, неам намера да ти солам памет ниту тебе , ниту на никој друг, само да ти потенцирам да си го чуваш здравјето. Добро утро народе, како сме денес ? Денов се очекува да биде пеколно топло, ама мора да се работи , па не е лошо да почнеме со некоја позитивна мисла.
Сдк Природо време ти е да се оправиш ! Телово ми е како на баба ми. Не ми беше јасно какво е тоа "ме врти колено, ме болат коските ааааа времето ќе се расипе" Од операциски рани, до мали повреди на колено и зглоб на рака. Ма бре си мислиш со нож ти буши во коска. Кој осетил - знае
Многу ме нервира извртување зборови или 'читање меѓу редови', кога секогаш, скроз експлицитно кажувам што мислам. Не нагаѓај шо ми е во умот! Ако нешто не ти е јасно, прашај ме, ќе ти одговорам!
Дали се сериозни странине на ФБ поточно виртуелните бутици за облека што не враќаат на пораки ако сакаш нешто да порачаш? Мислам...не ми е јасно, отвараш страна на ФБ, рекламираш облека ти пишува некој дека сака да порача , ја гледаат пораката и ги нема за повратна, па што е целта тогаш?!. Сакам да кажам, некои работи навистина не ми се јасни...
Мене единствено што ми сметаше на собирите и прославите за Вардар е тоа што го гледам како Коце Трајановски си шета слободно на сред плоштад, или пак на телевизија го гледам Камчев како се радува со Вардар, е тоа е тоа што ми смета и иритира,алоооооо такви криминалци и олоши треба едиствената грижа да им е дали ќе им падне сапунот у Шутка а не да ми искачаат надвор како слободни луѓе и се радуваат и што знам што, тука е падот и срамот на Сдсм, што дозволи вакви шупаци да шетаат слободно, затоа и си заслужуваат уааа, а оние скандирања никогаш северна или северџани или слично не ми смета, напротив смешно ми е и не се навредувам со такви работи и извици, работата е секако завршена и така ќе остане заувек, колку сакаат нека се противат и пишуваат, ништо не спречиле со години а не па сега дека ќе спречат нешто, така да нека им е, а за скандирањата за клетите шиптари е како да кажам, доаѓа прво од луѓе што никогаш не ни сретнале албанец, т.е се пцуеле на фб или од дома им кажале за албанците дека се ова она, прочитале портал, и друго знам дека нема да направат ништо со тие работи бидејќи ги гледам во град кога ќе им дојде некој "клет шиптар" ќе се помочаат во гаќи и ќе избегаат, барем 90% од нив, знам луѓе кои со албанците си имале големи проблеми и пак не си дозволуваат на себе да извикуваат и скандираат или повикуваат на насилство, така да тие работи кажани од групи деца или некои возрасни кои не можат да се помират со реалноста е погрешно да, но според мене не е тоа што ми пречеше таа вечер. Не можам да ги карам што живеат во земја каде што све е вмешано политика и све е една омраза која група политичари ја искористуваат за свои цели. Друго, ако едни групи извикуваат и повикуваат на насилство не е тоа изговор и другите да го прават, али не судам и да се прави, живееме во Македонија нели, здрав разум и да не се паѓа на провокации и слично не може да се очекува тука. Така да Сдсм си заслужуваат уааа да им се вика на сите настани и слично, се додека го гледам Коце како ми шета слободен низ плоштад тоа и ќе си заслужат. Спојлер: ЛиЛ Друго што слушнав од извори дека @LiliBoz ме смета за нејзин персонален форумски идол, морам да се заблагодарам, не знам со што сум заслужил али секогаш е убаво кога има некој што потајно те почитува и сака, но сепак не сум сигурен 100%, затоа ако случајно не е точно ќе ти оставам наредни 2 саата да пишеш, и да ја негираш оваа изјава, т.е да ми реплицираш на темава, само на оваа тема, после тоа не се важи. Спојлер Oh wait you cant because you are banned from here WOHOOOOOOOOOOO Спојлер WOHOOOOOOOOOOOO BABYYYY
Во Недела сум на свадба на најдобра другарка и најдобар другар кој воедно ми беше и комшија. Тој неа ја изневерува откога одат, таа пренаивна да види, сега ќе се земат. А ја, си ќутам зашо ако кажам ја ќе бидам виновна на крај....
Баш се сеќавам кога бараше совет за тоа ама ако она одбира да биде слепа нејзин проблем ,не се замарај и убаво помини си на свадба
Алиса, мајка ми исто е блиска со мајка ми, и и беше рекла , но мајка и нејзина и се вртнала и рекла : ,,Љубоморна си оти ќерка ми ја испратив кај маж, а ти твојата у сам стан (шо се исселив сама да живеам у гарсоњерче)." Народов ни е трул, слеп, тоа е тоа не вреди да отвараш очи...
Aко до сега не си и кажала, сега па ич не и кажувај. Нека си тераат. Не си ставај на срце, секој знае што прави.Знам дека ти е тешко,зошто ти е другарка ама па и не верувам дека е до толку наивна, па ништо не забележува. Порано или покасно вистината секогаш се дознава. Уживај си!
Многу ми е глупо она "Ае и на ваша/твоја глава". Шо ако нејќам на моја глава? Не сите сакаат исто да им се деси. Пример, брак. Или, шо ако не можам на моја глава? Пример, деца. Може не можам да имам деца, а сакам. Многу грдо. Само заблагодари се и продужи даље. Као, знам дека е навика да се враќа така, во некои случаи може и искрена желба, ама некако врши притисок дека морам и јас тоа у животот да го доживеам. Буквално едно обично "фала" е боље.
А што ти е тешко да речеш само едно обично "фала" кога некој ќе ти рече "ај па и на твоја глава" отколку да се расправаш? Никој не ти бара објаснување. Искрено, никој не го заболе дали ти сакаш да се мажиш/имаш деца, туку таа узречица е акт на култура и не можеш ти да ја смениш таа традиција. Само беспотребно се замараш за небитна работа. Во се гледате негативност!!!
Ќе знам дека сме се оправиле како народ колку толку оној ден кога ќе појдам на шалтер или на доктор и ќе видам дека никој не оди преку ред. Дотогаш, ова што го гледам не влева ич надеж за цивилизација и култура меѓу напатениов народ.