Воопшто не се расправам, само кажувам што мислам за таа "традиција". А ако никој не го заболе дали сакам да се мажам/имам деца, тогаш зошто ми велат "ај па и на твоја глава"? Не барам ни јас објаснување, само кажувам дека ми е глупо. А уствари, зошто па и да кажувам "фала" на нешто што не го посакувам? Само кажувам "океј", од акт на култура. Дека беспотребно се замарам, вистина е, но во секој случај, можам да си кажам на форумов што си мислам ваљда. Негативна или не, не ми се учествува во глупи работи само зошто биле традиција.
Преземено Другар ми ја сподели неговата најголема тајна со мене. Ме замоли да не кажувам никому. Му ветив. Што да правам. Ама поминаа веќе 10 минути. Ќе ја споделам тука. Само еднаш. Само сега... “Ја земам секретарката од работа. Возам брзо до викендичката. Таму сами. Шише убав коњак. Фереро кугли. делиме туш, а потоа луд, луд секс... Брзо возење дома. А таму, молк. Уморен поглед, Ладен бакнеж. Те молам, спреми нешто за јадење, денес многу се изморив на работа. Жената спрема. Кременадли. Вино. Десерт. Спалната спремна. Разместена. „Колку го чекав вој миг. Да бидеме сами!“. Си мислам. Во тој миг звукот на СМС порака. Криејќи, го земам телефонот. Одам во тоалетот. Читам: „Те сакам. Мислиш ли на мене? Каква магија беше она денес? Какви дарови од љубовта. И тој фантастичен, незаборавен оргазам!„ Ми се враќаат сликите од претпладнето. Брзо ја бришам пораката. Каква страст и каква сласт. Но морам да бидам внимателен. Не дај Боже жена ми да насети нешто. А таа, ладна како подрум, во пиџами, ми вели: „Што ти стана да го земеш мојот мобилен?„!!!“
СДК два дена по ред внука ми, ми вели дека нејзините брат и го однесле на мицки мацки кај докторката( што не е точно секако, ама мораше така да ја лажат, бидејќи плачеше по нив, а тие го носеа на роденден брат и кај другарче од градинка) и јас така ја лажам кога плаче по мене кога излегувам некаде, демек одам кај докторката да ми прави боц боц и кутро дете само ме прашува дали ќе сум плачела И се мислев, мислев што и значи тоа мицки мацки, а тоа да ти значело систематски #ОткривНештоМногуВажноШтоМеМачешеЦелДен
Во глобала зборува течно и јасно, ама овој збор од кај го извади, не знам, ама преслатко звучеше, цел ден мицки мацки, се труди ми објаснува, а јас никако да поврзам и да сфатам
Кое мнозинство народ што се изјасни дека не сака промена на име? На референдум имаше 600.000 гласови за, 25.000 против. Кој е мнозинството тука? Тие шо не излегле не се рачунаат, жалам.
И јас не ја поштовам ич. Никогаш не велам: И на твоја глава, И тебе да ти даде Господ.. итн Пошто не знам што сакаат.. Може сака бебе, а може сака ферари. Затоа секогаш кога ми честитаат нешто велам: Фала, кај тебе по желба
Неее, треба да кажеш : Фалааа фала устата да ви се позлати, госпо да ве благослови. Да се испоштува традицијата
Она може само да ти завидува. Сам свој ага, сам свој паша, многу поубаво во грасооњерчето отколку со мажот измамник! Нека им биде, очигледно очите им се отворени, само се ок со тоа, дур не им прекипи.
Јас со оние поблиските што ми се, кога ќе ми речат такво нешто дури и се шалам и одговарам со "пу пу скраја да е." или пак "не дај боже сега дете, ќе значи дека сум ја оплескал." Повеќе гледам да вртам на хумор него да го сфаќам тоа така негативно. Скоро свадба правевме на член од фамилијата и јас морав да пречекам 300 гости и да се поздравам. Сите ми изрекоа "Ај па сега на твоја глава", и сеа што да правам? А да, морав и со сите да се бакнувам во образ... Ај млади девојчиња, не ми смета. Ама кога ќе дојде некоја баба и ќе те залапа у уста...
Se dogovoriv so edna kaj nea na kafe da odam, si rekov aj peski i taka ke go povozam deteto so tocakot. Odam kaj nea i vrtam da izleze, a taa ja nema doma, so nekoja komsika otisla do market. Pa dobro bre majku mu stara mozese da me izvestis pred vreme, a ne da me izvisis taka. Pa uste mi vika ke dosla za 20 minuti. Molam??? Jas da visam ko majmun na ulica. E nece moci. I rekov drug pat da ne se dogovara so sto lugje vo isto vreme. Ama mnogu me iznervira. A tripati sabajle mi vrtese da odam kaj nea. Shipak nareden pat, neka si pie so komsikata.
Не е работата тоа, туку дека ме извиси. И ѕвонев два пати, не креваше и после ми се јавува ко посрана дека излегла. Јас така не би можела да направам. Ако се договарам со некого, се договарам, а не да пољуби врата.