Дoшoл чoвек нa oдмoр. Штo и дa рaбoти, кaкo и дa живее, тoa твoјa рaбoтa не знaм зoштo требa дa е. Тебе ти иди некoј дури си некaде нa плaжa дa те прaшa штo рaбoтиш дoмa, дaли сo кредит си нa oдмoр и дaли редoвнo oдиш пo рестoрaни дa јaдиш или сегa сaмo дoдекa си нa oдмoр?
Македонски менталитет. Мора носот да се пика во животот на другите. Тие кои водат евиденција што правеле гастарбајтерите по странство , сигурно имаат досаден приватен живот. Јас таквите ги ставам во групата разочарани луѓе кои немаат на што да му се радуваат во животот, осамени , без пријатели, немаат исполнето време , не знаат да си најдат хоби, не знаат за себе да си гледаат па затоа како радио Милева по цели денови трачарење за комшијата, за овој , за оној и за сите по ред. Не знам како не се изморија од толку замарање со животот на другите. Тоа е, џабе зборење, многу постови се изнапишани на фемина баш за нашиот менаталитет и никако до ден денес да се промени.
Дo тoлку психoлoшки прoфил не би им прaвелa, некoгaш им е чистo oд "зaбaвa", муaбети штo се пoвтoрувaaт oд еден нa друг без дa се рaзмисли.
Остава таков впечаток бидејќи наведов причина зошто некој толку би се замарал со животот на друг. Можеме бесконечно да се вртиме во круг ама факт е дека на македонскиот менаталитет му треба подобрување. Не знам дали ќе ги дочекам тие времиња.
Не можам да разберам... сериозно. Ако некоја девојка ти дала се кога си поминувал низ потешкотија, оти на првиот слободен момент без неа вака?! Кажете му не на алкохолот. Кај некои луѓе зрелоста не доаѓа никогаш. А и пред да се самопрогласи жена за фем фатал - тинк твајс ако не си фем фатал на мажот на твојот живот. И не разговараш, му праќаш слика само со рачето со прстенот.
СДК Не отидов во Италија на ручек покрај брановите, ама вчера после работа, се истуширав, си облеков пижами уште во 5, јадев банч оф сладолед и гледав серии. Се рачуна и тоа де, кога си сиромашна Ријана
Умрев цела вечер цревата си ги истурив ко треска да имам. И таман мислев дека ми помина несакајќи дома им се истури ракија
Животот е игра, во која треба тактички да се игра за да се постигне посакуваната цел. Не оставајте ништо на случајностите.
Криво ми е ептен, помагав до последна капка крв на луѓе од кои немав ни корист ни имаа врска со мене и мои работи, чисто поради колегијалност и пријателство, знаев дека без помош нема да успеат, бев тука секој ден по 12-13 саати, за мене толку не би работела колку за нив. Сабота, недела, празник. Две недели со ред. Имам кревко здравје и ете стресот си го направи своето, последниот ден ме фати воспаление на увото. Во таа состојба а оној што доживеал болка во увото знае колку е неподносливо и нема шанса да се сконцентрираш на друго и нормално им кажав повеќе ќе сметам од колку што ќе поможам и се влечев по болници цел ден не бев способна за работа. Доаѓам сега на работа, никој не ме поздравува, сите ми вртат глава, налутени, слушам зад грб ми збореле дека сум измислила и болести само да не работам. А немав обврска да го работам тоа, чисто моја воља беше и бог ми е сведок дека имав големи болки. И во фаца ми кажа колешка јас се умрев од работа а на некој демек ова му е она му е ама ако памет за друг пат Ретко се разочарувам, научив да не се нервирам и да не допираат нешта до мене, ама ова многу ме погоди. Многу!
Good morning Angels Времево е одлично . Температура 16 степени. Створено за водење љубов и секс , многу секс Денес празник, поспано е низ град, битно мене ме држи расположение. Во исчекување сум на гости, 3 другари штипјани ,хахаха мои човеци, конечно ќе се заебавам на мој дијалект , ќе поседат неколку дена па ќе ги шетам малку низ Немачка. Нека продолжи периодов, убаво ми е Поздрав до сите и имајте успешна работна недела
Official public holidays in Germany 2019 = National (R) = Regional Tuesday, 1 January: New Year’s Day (Neujahrstag) Sunday, 6 January: Epiphany (Heilige Drei Könige) (R) – Baden-Württemberg, Bavaria, Saxony-Anhalt Friday, 19 April: Good Friday (Karfreitag) Monday, 22 April: Easter Monday (Ostermontag) Wednesday, 1 May: Labour Day (Maifeiertag) Thursday, 30 May: Ascension Day (Christi Himmelfahrt, 40 days after Easter) Monday, 10 June: Whit Monday (Pfingstmontag) – seventh Monday after Easter, also called Pentecost Monday Некој нивен национален празник, не се работи.
@Herrera се си мислам дека штипјани имаме посебен хумор шо другите не го разбират и ни се смеат на "шопскио" дијалект.