Прееска го ставив телефонот на кабелче да не ми се изгаси и рандом ми се пушти во кола песна од Продиџи што сум заборавила дека постои и ја имам. И ми дојдоа средношколските денови пред очи. Пред сто години во овој период би дремела во парк секоја вечер без ниедна грижа.
СДК кога ги носам внуците во парк или низ населба, на лизгалки и крлешки, не седнувам ни една минута, се плашам да не паднат и да се удрат, па да не се скараат со некое од децата или да се турнат, а од друга страна гледам оставени ептен малечки деца се качуваат на лизгалки по тие скаличките и паѓаат, а мајките мртви ладни си разговараат меѓу себе и си пушат цигара изгледа премногу сериозно си го разбрале она- деца се, нека паѓаат, така се расте мислам може и моето потресување не е ок, ама не е ок ни преголемата ладнокрвност
Родител за мене ништо не значи, кога луѓе го манифестираат како некоја титула при која доволно е само да родиш. Родител е оној кој вистински се потрудил да воспита.
Јас пак на темава ама пак со прашање иако се вика сакаѓ да кажам. Осет да не знаете каде можам да им купам на некои луѓе?
Кога ги читам во групата Размена на книги и книжевни муабети, да не бидам литературен сноб, ама ми се слошува од изборот на членовите...па и колку сериозно се доживуваат во сето тоа.
Од едната зграда теби дачу срце лудо Од другата нешто ќе те питам бабо Од третата да закопчам јелече.. И се надвикуваат кој е погласен. Сељак држава. Сељак.
Знаеш дека се прeтерало со пиење во друштво кога веќе со саати се водат сериозни дискусии за животот надвор од планетава и се дебатира дали октоподот (кој има 3 срца, сина крв и 8 екстремитети) е вонземјанин.
Ај, додека не почнете да си раскажувате cringe сексуални искуства и порничи, па и да си ги пуштате за да дочарате, по можност на сепариња у Парк, арни сте.
Сакам да кажам дека не си вистински хомофоб ако го дркаш на лезбејки. Пошто вчера кога зборав со еден, лезбејките океј му биле. Муабето, ни ваму ни таму. Каде така златен.
Ми се лоши од сите коментари што ги прочитав на фб и сите тие споделувани слики со чадорот. Ако не поддржуваш не мора ни да шириш омраза. Возрасен човек со коментар ,,вреќи полни со сида". Ужас, ужас од луѓе. Култура нула, едукација нула. Назад во пештери, само за таму сте.
Ете и што дека наполнив денеска 29 год кога пак си останувам дете И да додадам сакам дека нема ништо поубаво од тоа да слушнеш од твојата најдобра другарка ми значиш @buba4e89 те сакам највеке
"Колку повеќе пари човек има, толку повеќе не се замара" Е сега: 1. Или некој лаже колку е богат 2. Или поговорката воопшто не е точна 3. Е точна и имаат пари, ама не знаат како да уживаат. Заокружи под џм