Ау, верувај знам како е. Растев две мали мачиња од улица без мајка, со шприц и млеко. Па поминувај ги со марамче да се искакаат и тоа на секои 4 саати. Ноќното спиење обавезно се будев по 10 пати и секое сабајле аларм во 5. Па носи ги на ветеринар па дали јаделе па фаитле проливче па купувај сирупи, глупости. И си реков добро бе, кои нерви треба да имаш за да израснеш две мачиња, а па што би било со бебе. Капа им симнувам на сите мајки.
Ај што победи Неа Димократиа во Грција на избори, ама не требаше да дава заклетва пред свештеници во палатата. Ова е непотребен чекор наназад, Грција е држава а не црква. Таа практика веќе ја имаше надминато неговиот претходник од Сириза.
Не си знаел што е нервоза и немир се додека не те касне комарец баш на табан...а треба да си цел ден во чевли.
Одам леб да купам и пред мене еден човек. Пошто тоа сталажата или како и да се вика беше мала, застанав позади него. Човеков со прсти сите лебови ги изрешети. Ги фаќа, ги гмечи, ги врти, ги пипка. Терор им направи. Тоа највеќе го мразам кај луѓето, а посебно фаќачи на леб се постарите жени. Ќе го измасираат убаво, ќе го испофаќаат и оди после ти јади го. Кога веќе не можеш да се воздржиш од гмечењето, гмечи го барем преку кесата мајка му стара, не на голо. Пресен дали бил. Од овие причини затоа само пакованите лебови на жито лукс ги земам. И пази сега контра: Ако не ти одговара не земај леб, и тие се луѓе, љубов им фали, кога ќе видиш некој леб да гмечи покажи му љубов.
Koga gledas deka ne ti otvoram vrata vo osum sabajle,daj prekini so dzvonenje i tropanje. Pa sto e najtragicno i na prozorec se rastropala ( za edna zabegana komsika pisuvam). Aman imaj oset deka nekoj spie.
Кога си невеста и сакаш свадбените слики со сопругот во природа да ти се, покрај вода, дрвја, селска идила...го прилагодуваш и стајлингот. Не иде торта на глава и Клеопатра шминка а ти со диви цветови и шума околу себе. Би рекла и фустанот треба да се смени ама ај, многу е.
Се прашувам самата себи си дали тешкотиите во животот или предизвиците се за да не научат во животот дека по потешкиот пат се созрева?
Епа кога не одиш на пазар. @CameliaMiller , тоа нели беше за зафатена жена? Дома, со синџир врзана и само од спална до кујна, чат пат до тоалет, да запери машки пос*ани гаќи.
СКД денешниве мажи мора да сфатат дека нема да им се потчинуваме како што тоа го правеле и прават нивните мајки. Нема да ти одам по г*азот,па светов нека се сврти наопаку. Не сте вие ништо повеќе од нас. Љубовта е една работа , малтретирање некого, за ти да си го олесниш животот е друга работа. Да не правиме забуни. Хочеш,нечеш,немораш
Зошто секогаш мора луѓето да ги ставате на прво место.Секогаш тие...навистина ми е веќе здосадено од луѓе како тебе.Тоа разлигавено детиште го повредило тоа куче и заслужило да му се врати исто.Сватете веќе еднаш дека луѓето се тие кои се злобни и тие кои повредуваат се околу себе.Престанете да оправдувате секого затоа што бил човек.Најнакрај и не е секој.
Затоа постојат толку разлигавени деца кои вршат понатаму и булинд во училиштата. Ако може да наштети на животно тоа е спремно на наштети и на човек во иднина. Според нив детето нивно е секогаш во право и другите околу него можат само да му се клањаат. Овој начин на воспитување на деца ми е одвратен. Јас разбирам дека детето им е све во животот, но треба да се посочи каде греши, дека не секогаш е во право и да си се сноси со последици, поточно казнување на некој начин. А мене насилство врз животни највеќе ме вади од кожа.
На кој пазар е по препорачливо да се иде за да се пронајде сродната душа ? На зелено пазарче или на сточен пазар ? За другарка прашувам
А у диско никако стапнување, ни рано, јас предлагам само мужишта да пуштаат, а жените дома да седат за на пазар сабајле одморени Пендрак парти, педери СТОП. Дури уште порадикално јас би идела и у кафиќ да не пуштаат жени, зела кафе пие место дома да подзачисти.