Каква будала видов случајно на фб, прв пат во живот од човек да ми се повраќа, во буквална смисла. Тоа отидено не знае на кај тера...
Празни улици,тивок ветер,тоа е се што ми требаше вечерва,на мене и мојот прекрасен велосипед,кој долго време не беше изваден од гаражата. Тоа и добив,се беше мирно,се беше убаво... Ваму таму по некој пар стари луѓе држејќи се за раце си шеткаат,милно си зборуваат..That was so fucking cute мора да признаам. Си возев спокојно,конечно без толку размислувања,само уживав во моментот и во песните на плејлистата. Ги набљудував куќите,дворовите,празните улици... Никогаш порано не сум го сакала овој град толку многу како вечерва!
Се смиривте од шокот јер шалтеруша нареков дебела? Ај сеа да се навратиме на темата. Прво, да прецизирам, и јас сум дебела, мада за тоа имам говорено по форумов. Чудно, некои од вас запомниле дека имам пари, лимузина, си праам екскурзии а не запомниле коа имам кажано дека имам некои си 30 кг вишок. Второ, смешни сте со поштеноќава, или сте заборавиле дека некад и вие сте вреѓале некого, ама не кажано пред поширока публика, па не се важи. Океј е. Трето, шалтерушата да беше слаба, ке ја направев партал јер е слаба, плава, има мали усни, има куси прстиња, ама карактерот секако ке и го поврзев со изгледот и ке ми беше одвратна. Ете, и претходно имам кажано дека сум злобничка, зашо сеа драмите? Ни во реален живот, ни овде, не се трудам да се допаднам некому. Вие што сте лесно допадливи, посреќни сте така? Мене ми е сеедно. Единствено мора да ја поздравам реакцијата на @CameliaMiller која беше искрена и и верувам дека секој напишан збор е кажан без скриени намери. Нејзината критика ја прифаќам. Ама, ама, она е личност без двојни стандарди, остантите - не сте. Ками извини, намерата ми беше поинаква.
СДК, дожд во лето ми има некоја посебна убавина. Знам дека летото се поврзува со сонце, топло време, плажи и слично, но јас многу сум среќна кога гледам како дожд си истура во лето. Го обожавам мирисот на летниот дожд, и оној мирис после дождот.
Пред малце се прибирам дома од излегвање,зедов слушалките,си отворив вратата од терасата да лади по малце,музика пуштена рандом на радио си врти,а како ми ги годат песните-се досеа топ.А најдоброто е шо ко ќе заспијам,ќе станам ко ќе се пренаспијам онака до максимум,без алармој,обврски и сл.
Ех, камо да имав магично стапче со кое ќе можев да си ги контролирам емоциите. Од денес срцето е под контрола на мозокот, па ваљда подобро ќе биде. Многу му допуштив на срцето да го контролира мозокот.
Најдобро е кога има баланс меѓу двете,но кога едното ќе завладеј тогаш мора самиот човек да се преиспита дали кај него тоа му штети или не.Поздрав. ☺
Mi se ide usvet da fanam od voj ziv svet i od ovie prokleti, rasipani i neblagodarni lugje. Se nerviram za toa sto dovoluam da me iskoristuvat. Da ja iskoristuvaat mojata naivnost mirnoka a pred se sum mn dusevno povredena so od sekakvi lugje so sum napraila dobro a poslem ne me poednuvaat vo oci a ne pa da se javat da me prasaat kako sum. Nikogas na ne sum go gledala nekoj od korist ne sum takvo sustesvo ama takvi lugje mi se lepat ete sudbina. Mi se ide da se samoubijam nekoa den moze i jas ke bidam posrekna i onaka nemam sreka vo zivotot ni na ljuboven plan ni na nikakov plan so moite roditeli ne sum isto so najdobri odnosi sekoa den nervite vise mi se na 100 posto nemam sila da se boram so sebesi pomos
Нз во последно време аум ептен разпчарана ,тажна , осамена како никој да не ме разбира на овој свет. Нервози од свекрвата а и не осекам подржанпат од маж ми . Ми доаѓа да избегам некаде и да се вратам после месец. Многу ми е тешко немам да кој да се искажам да се олеснам.Се чувствуваж како никој да не ме сака , како на сите да им пречам , како да не припагам таму. Ептен под стрес сум .
Не очекувајте премногу од луѓето за да не бидете повредени како @Roxy1991 Ќе ми доаѓа мисла да се самоубијам зошто другите нечинеле,ќе се замарам што правелемора да има и такви луѓе. Еднаш ќе те искористат втор пат не дозволувај и тоа е тоа. Лесно е да се откажеш,уште полесно да се самоубиеш,но треба да се бориш затоа што животот е борба,ако не се бориш,ќе бидеш слаб/а Не на килажа,да не бидам погрешно сватен @PinkGir123 и кога ќе помине тој месец пак ќе биде исто,дури и полошо. Еднаш ако заминеш нема назад. Или трпи засекогаш,или бегај засекогаш,трето нема.
Не верувајте во она што ви го кажуваат и како со зборови ви ги претставуваат работите. Сами отворете очи и погледнете ја ситуацијата на терен, толку е едноставно.
Постарите мислат дека е непочит кога нема да им дозволиш тие да те третираат со непочит. Spoiler (преведен твит од англиски е, но премногу точен и важен за да го ставам во порандом тема)
Колку ме нервираат луѓе што викаат комбилизон наместо комбинезон... Особено на некои официјални страни на бутици за облека на фб кога ќе го напишат тоа
Времево убива.... Дај бе брате сонце Де се мршти, де се смее. Одлучи еднаш ПМС-ово време И јас сум си иста, за 2 недели добивам и чувстувам веќе симптоми. Комшиите прават нешто у стан. Кај мене кујната ќе ја пробушат мислам. Притисокот ми е низок, пијам вода постојно. Сакам сонце, плажа, љубов, бакнежи