Just severna things e кога чекаш на „Рекорд“ автобус и ќе помине некој моторџија низ улица кој мора по дифолт да го крене моторот на едно тркало јер „тоа ги пали пичињата, хехееххехех“...
Не убА Гермaнијaвa, седете си дoмa. Децa, зa дa дoјдете дo убaвoтo требa дa си гo испoтите зaдникoт. Мaмини мaзи си се врaќaaт дoмa. Не сте рoдени вo Гермaнијa пa дa бирaте рaбoтa и пoстaвувaте услoви. Без јaзик, диплoми и квaлификaции штo се бaрaaт, туку oтидени кaкo oпшти рaбoтници, ќе рaбoтите. Вo Мк мoже сите пoд климa рaбoтaт и 8 чaсa дневнo. Тaму бaрем ти е плaтенo кaкo требa. Плус, млaди сте. Имaте и енергијa и време пред себе дa нaучите јaзик пa сo тек нa време и дa си бaрaте пoдoбрa рaбoтa. Сегa дa сум 20 гoдини и дa требa дa бирaм Мекдoнaлдс пo 12 чaсa дневнo вo Гермaнијa или држaвнa рaбoтa вo aдминистрaцијa вo Мк, без рaзмислувaње ќе гo oдберaм првoтo. Дa пoчнеш нa 20 сo рaбoтa, дo 30 гoдини или мнoгу пoрaнo ќе си веќе вo мнoгу пoдoбрa ситуaцијa. Немa дa рaбoтите вo сендвичaри вечнo, сaмo требa дa се издржи пoчетoкoт.
Како што деновите си минат,монотоната рутина ме убива.Секогаш пробував да најдам малку време за сама себе,да си расчистам некои работи самата,да размислам,да сфатам некои работи,некогаш изгледа претерувам,како што сега правам,премногу време сум сама,размислувајќи за тоа што ќе биде,за тоа што не сум постапила така или онака,што не сум кажала некои зборови иако сум сакала,ме убива ова overthinking,мислам дека ќе полудам...Сакајќи да ги отстранам токсичните луѓе,ги истуркав и оние вистинските,оние без кои не можам да си го замислам животот,оние кои секогаш се тука за мене.Премногу сум себична и горда...Само посакувам мир периодов,но и тоа го немам,се е комплицирано,се е празно,во мене и околу мене.Тажна сум,болна тага има во мене,што не ти дава да заборавиш на некои работи,на нечии грди зборови,на некои лажни постапки...Би сакала да ја сменам состојбата во која сум,би сакала пак да ја имам надежта дека утре се ќе биде во ред,дека идат подобри денови.Би сакала како порано,да излезев пред светот и да ја ставам маската на среќна и весела девојка.Но еве денес,не можам да го направам тоа...
Единствено нешто за што се немам пожалено во мојот живот е работата. Кај нас аеродромот работи 24 часа, нон стоп , ама ако , битно има работа , има бесплатен интернет, има за јадење и пиење. Многу е битно со какви колеги и шефови си опкружен бидејќи тоа влијае на мотивација, продуктивност и расположение. Џабе е се, ако не се трпиш со другите или ако работиш нешто што не го сакаш, онака ради реда. Да не ја сакав работата, мислам дека до сега ќе се самоубиев и скроз ќе паднев у депресија . Цело време сум сама , дечко ми си е во Македонија далеку од мене, моиве се во Мк, со нив се гледам 2 пати годишно , немам доверба во луѓево , најблиските другарки ми се далеку, си контактираме преку интернет , не ми е сеедно било која смена да одам на работа оти можам да налетам ама баш на секаква мафија и лесно да паднам во проблем. Цело време морам да внимавам и искрено избегнувам контакти, имам 2 хрватки другарки , ама и они нон стоп работат ко коњ оти не знаат јазик , па работат се живо и диво. Воопшто не е лесно посебно ако си сам, јас цело време велам : ех што ви е убаво вие што сте дојдени со фамилии тука, има кој да ве пречека после работа, со кој да си муабетите по дома. Ама тоа е, ајде само храбро, да не почнам пак да пцујам у никое време.
СЕ БАРААТ РАБОТНИЧКИ: ЖЕНИ, ДЕВОЈКИ, ЈА САКАТЕ ЛИ ОВАА РАБОТА? Уморни ли сте од бесмислени, ниско квалификувани, ниско платени работни места? Би сакале ли кариера со флексибилно работно време? Работа со луѓе? Нудење на професионална услуга? Не е потребно искуство. Не е потребно завршено средно образование. Нема минимална старосна граница. Обезбедена обука за работа. Посебни можности за сиромашни жени, самохрани мајки, расни и етнички малцинства Жените и девојките кои аплицираат за позицијата ќе ги обезбедат следните услуги: Да бидат пенетрирани орално, анално и вагинално со пениси, прсти, тупаници, и други објекти, вклучително, но не ограничено на, шишиња, четки, дилда, пиштоли и/или животни Да бидат стегнати и гушени, врзани со јажиња и/или синџири, горени со цигари или обесени на греди или дрвја Да бидат фотографирани и снимени како го изведуваат овие вештини Работна околина: Активностите поврзани со работата ќе се изведуваат на следните локации: во стан, хотел, "салон за масажа", автомобил, влез, ходник, улица, ексклузивен апартман, студентски дом, конвенција, бар, јавен тоалет, парк, уличка, воена база, на сцена, во стаклена кабина Платата ќе биде договорена пред секоја посебна трансакција. Исплатата ќе биде доставена кога и ако клиентот одлучи дека е задоволен од пружените услуги Менаџментот на компанијата наплаќа такса во опсек од 40-60% на платата; приватните менаџери го задржуваат правото да ги присвојат сите стекнати средства. Придобивки: Придобивки ќе бидат обезбедени со дискреција на раководството Не преземаме одговорност ниту правно обесштетување за следниве опасности на работното место: Неплаќање на извршените услуги Сексуално преносливи болести или бременост Повредите здобиени за време на извршување на услугите, вклучително, но не ограничено на посекотини, модринки, лацерации, внатрешни крварења, скршени коски, гушење, мутилации, изобличувања, распарчувања и смрт. Забелешка: Обвинувања за силување ќе бидат третирани како прекршување на договорот од страна на вработениот. Име на апликантот:____________ Потпис на менаџерот, во име на апликантот:_______________ Проституцијата не е работа, согласност не може да се купи. Проституцијата е платено силување. "Не" за лекализација и/или декриминализација на проституцијата. "Да" за модел кој ги казнува купувачите на секс и посредниците, а парите од казните ги користи за унапредување на животот на лицата заглавени во проституцијата.
Некој луѓе мислат дека секогаш ќе си тука и ќе ги вадеш од проблемите. Редно време е да се научат дека лесно е да го создадеш проблемот, а тешко е да се реши.
Според мојот претходен пост 2009 - никако да најдам асален дечко, ми звони само мајка ми на телефон 2019 - никако да најдам асален дечко, ми звони само мајка ми на телефон
Мене ни мајка ми не ми ѕвони, не па некој друг. Ептен ретко, нешто многу итно ако е само иначе дома ми кажува шо сакала.
Океј е, поставив прашање за вагинална инфекција, не ставив јавен оглас и повик за напалени мушкарци да ми пишуваат. Одвратно. Мислев само во категоријата Секс демнат, ама во Здравствени проблеми бе...
Јас во категорија Тело побарав препорака за бразилска депилација и веднаш добив пораки во стилот ,,heheheh brazilska mm “ Мислам дека чекаат било каде да се спомне женски полов орган или сексуално искуство за да почнат да напаѓаат во приватни пораки.
Се додека Модераторите не даваат перма бан,на манијаците,ке ги има.Пријавувај ги обавезно,или ако нема фајде од пријавување,тагирајте ги по постови и ке знаеме кој се.
Имам морална блокада кога е проституција во прашање. Но не е силување, воља има да земе пари, зошто и како не навлегувам, секој со својот акл. Бело робје и трговија со жени, тоа е веќе нешто друго.
Sekoj sam odlucuva za svoeto telo ako e legalizirano pogolema bezbednost ima zenata otkolku da ne e, problem e koga na sila kako belo robje se vrsi trgovija vo sportivno spored mene treba da se legalizira.
Да да сите вие кои одите на одмори само во друштво, сите вие кои имате деца/маж, фамилија, сте нормални, а сите ние останатите сме спонзоруши, се муваме со старци, себични, неморални, ненормални, стари моми,...
Постојат некои луѓе на кои без секунда размислување им ги давам картичките, важните работи и слично и луѓе за кои долго размислувам дали е океј да им го дадам стегачот за коса Среќа, 90% од луѓето во мојот живот се оние првите
Пријавувајте ги... посебно пораки, ги банираат. Ама еден ќе банираат, тројца нови ќе 'никнат'. Ко со проста делба да се размножуваат...