Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    Just severna things e кога чекаш на „Рекорд“ автобус и ќе помине некој моторџија низ улица кој мора по дифолт да го крене моторот на едно тркало јер „тоа ги пали пичињата, хехееххехех“...

На LittleChili, Alisa22, Minnie 1 и 8 други им се допаѓа ова.
  2. Bridget

Bridget Форумски идол

Се зачлени на:
    29 декември 2013
    Пораки:
    9.703
    Допаѓања:
    134.973
    Не убА Гермaнијaвa, седете си дoмa.
    Децa, зa дa дoјдете дo убaвoтo требa дa си гo испoтите зaдникoт. Мaмини мaзи си се врaќaaт дoмa. Не сте рoдени вo Гермaнијa пa дa бирaте рaбoтa и пoстaвувaте услoви. Без јaзик, диплoми и квaлификaции штo се бaрaaт, туку oтидени кaкo oпшти рaбoтници, ќе рaбoтите. Вo Мк мoже сите пoд климa рaбoтaт и 8 чaсa дневнo. Тaму бaрем ти е плaтенo кaкo требa. Плус, млaди сте. Имaте и енергијa и време пред себе дa нaучите јaзик пa сo тек нa време и дa си бaрaте пoдoбрa рaбoтa. Сегa дa сум 20 гoдини и дa требa дa бирaм Мекдoнaлдс пo 12 чaсa дневнo вo Гермaнијa или држaвнa рaбoтa вo aдминистрaцијa вo Мк, без рaзмислувaње ќе гo oдберaм првoтo. Дa пoчнеш нa 20 сo рaбoтa, дo 30 гoдини или мнoгу пoрaнo ќе си веќе вo мнoгу пoдoбрa ситуaцијa. Немa дa рaбoтите вo сендвичaри вечнo, сaмo требa дa се издржи пoчетoкoт.

На Oxymoron, dayla, Sexybaby86 и 27 други им се допаѓа ова.
  3. mileystar

mileystar Популарен член

Се зачлени на:
    10 декември 2011
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    2.101
    Како што деновите си минат,монотоната рутина ме убива.Секогаш пробував да најдам малку време за сама себе,да си расчистам некои работи самата,да размислам,да сфатам некои работи,некогаш изгледа претерувам,како што сега правам,премногу време сум сама,размислувајќи за тоа што ќе биде,за тоа што не сум постапила така или онака,што не сум кажала некои зборови иако сум сакала,ме убива ова overthinking,мислам дека ќе полудам...Сакајќи да ги отстранам токсичните луѓе,ги истуркав и оние вистинските,оние без кои не можам да си го замислам животот,оние кои секогаш се тука за мене.Премногу сум себична и горда...Само посакувам мир периодов,но и тоа го немам,се е комплицирано,се е празно,во мене и околу мене.Тажна сум,болна тага има во мене,што не ти дава да заборавиш на некои работи,на нечии грди зборови,на некои лажни постапки...Би сакала да ја сменам состојбата во која сум,би сакала пак да ја имам надежта дека утре се ќе биде во ред,дека идат подобри денови.Би сакала како порано,да излезев пред светот и да ја ставам маската на среќна и весела девојка.Но еве денес,не можам да го направам тоа...:(

На RosettaStone, La.RagazzaMisteriosa, sweet-cherry и 5 други им се допаѓа ова.
  4. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Единствено нешто за што се немам пожалено во мојот живот е работата.

Кај нас аеродромот работи 24 часа, нон стоп , ама ако , битно има работа , има бесплатен интернет, има за јадење и пиење.

Многу е битно со какви колеги и шефови си опкружен бидејќи тоа влијае на мотивација, продуктивност и расположение.

Џабе е се, ако не се трпиш со другите или ако работиш нешто што не го сакаш, онака ради реда.

Да не ја сакав работата, мислам дека до сега ќе се самоубиев и скроз ќе паднев у депресија .

Цело време сум сама , дечко ми си е во Македонија далеку од мене, моиве се во Мк, со нив се гледам 2 пати годишно , немам доверба во луѓево , најблиските другарки ми се далеку, си контактираме преку интернет , не ми е сеедно било која смена да одам на работа оти можам да налетам ама баш на секаква мафија и лесно да паднам во проблем.

Цело време морам да внимавам и искрено избегнувам контакти, имам 2 хрватки другарки , ама и они нон стоп работат ко коњ оти не знаат јазик , па работат се живо и диво.

Воопшто не е лесно посебно ако си сам, јас цело време велам : ех што ви е убаво вие што сте дојдени со фамилии тука, има кој да ве пречека после работа, со кој да си муабетите по дома.

Ама тоа е, ајде само храбро, да не почнам пак да пцујам у никое време.

На Oxymoron, dayla, Alisa22 и 17 други им се допаѓа ова.
  5. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    СЕ БАРААТ РАБОТНИЧКИ: ЖЕНИ, ДЕВОЈКИ, ЈА САКАТЕ ЛИ ОВАА РАБОТА?

Уморни ли сте од бесмислени, ниско квалификувани, ниско платени работни места? Би сакале ли кариера со флексибилно работно време? Работа со луѓе? Нудење на професионална услуга?
    • Не е потребно искуство. Не е потребно завршено средно образование.
    • Нема минимална старосна граница. Обезбедена обука за работа.
    • Посебни можности за сиромашни жени, самохрани мајки, расни и етнички малцинства
    Жените и девојките кои аплицираат за позицијата ќе ги обезбедат следните услуги:
    • Да бидат пенетрирани орално, анално и вагинално со пениси, прсти, тупаници, и други објекти, вклучително, но не ограничено на, шишиња, четки, дилда, пиштоли и/или животни
    • Да бидат стегнати и гушени, врзани со јажиња и/или синџири, горени со цигари или обесени на греди или дрвја
    • Да бидат фотографирани и снимени како го изведуваат овие вештини
    Работна околина: Активностите поврзани со работата ќе се изведуваат на следните локации: во стан, хотел, "салон за масажа", автомобил, влез, ходник, улица, ексклузивен апартман, студентски дом, конвенција, бар, јавен тоалет, парк, уличка, воена база, на сцена, во стаклена кабина
    • Платата ќе биде договорена пред секоја посебна трансакција. Исплатата ќе биде доставена кога и ако клиентот одлучи дека е задоволен од пружените услуги
    • Менаџментот на компанијата наплаќа такса во опсек од 40-60% на платата; приватните менаџери го задржуваат правото да ги присвојат сите стекнати средства.
    Придобивки: Придобивки ќе бидат обезбедени со дискреција на раководството

Не преземаме одговорност ниту правно обесштетување за следниве опасности на работното место:
    • Неплаќање на извршените услуги
    • Сексуално преносливи болести или бременост
    • Повредите здобиени за време на извршување на услугите, вклучително, но не ограничено на посекотини, модринки, лацерации, внатрешни крварења, скршени коски, гушење, мутилации, изобличувања, распарчувања и смрт.
    Забелешка: Обвинувања за силување ќе бидат третирани како прекршување на договорот од страна на вработениот.

Име на апликантот:____________
    Потпис на менаџерот, во име на апликантот:_______________

Проституцијата не е работа, согласност не може да се купи. Проституцијата е платено силување.
    "Не" за лекализација и/или декриминализација на проституцијата.
    "Да" за модел кој ги казнува купувачите на секс и посредниците, а парите од казните ги користи за унапредување на животот на лицата заглавени во проституцијата.

На senjorita-v, LivingGlam, Ostaveniot и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  6. beauty007

beauty007 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2018
    Пораки:
    171
    Допаѓања:
    640
    Некој луѓе мислат дека секогаш ќе си тука и ќе ги вадеш од проблемите. Редно време е да се научат дека лесно е да го создадеш проблемот, а тешко е да се реши.

На Alisa22, Animali, ЕденЧлен и 2 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.113
    Поубав аларм за будење - ав, ав, ав... Кучето на комшиите.

На Brinetka, hermosa, Amellie13 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Feminka192

Feminka192 Популарен член

Се зачлени на:
    24 април 2017
    Пораки:
    338
    Допаѓања:
    2.567
    Според мојот претходен пост
    2009 - никако да најдам асален дечко, ми звони само мајка ми на телефон 8-|
    2019 - никако да најдам асален дечко, ми звони само мајка ми на телефон :devil::angel::rofl:

На sj *O*, Purplelilac, M&M и 9 други им се допаѓа ова.
  9. Dream-Girl

Dream-Girl ☀️

Се зачлени на:
    24 јуни 2013
    Пораки:
    20.123
    Допаѓања:
    195.400
    Мене ни мајка ми не ми ѕвони, не па некој друг. :D Ептен ретко, нешто многу итно ако е само иначе дома ми кажува шо сакала.:rofl:

На cresa-jagoda, Moon.Girl, buba4e89 и 2 други им се допаѓа ова.
  10. waterllady

waterllady Популарен член

Се зачлени на:
    26 мај 2014
    Пораки:
    568
    Допаѓања:
    3.182
    Океј е, поставив прашање за вагинална инфекција, не ставив јавен оглас и повик за напалени мушкарци да ми пишуваат. Одвратно. Мислев само во категоријата Секс демнат, ама во Здравствени проблеми бе... :|

На sj *O*, Purplelilac, dayla и 22 други им се допаѓа ова.
  11. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Јас во категорија Тело побарав препорака за бразилска депилација и веднаш добив пораки во стилот ,,heheheh brazilska mm :)
    Мислам дека чекаат било каде да се спомне женски полов орган или сексуално искуство за да почнат да напаѓаат во приватни пораки.

На sj *O*, Oxymoron, M&M и 14 други им се допаѓа ова.
  12. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Се додека Модераторите не даваат перма бан,на манијаците,ке ги има.Пријавувај ги обавезно,или ако нема фајде од пријавување,тагирајте ги по постови и ке знаеме кој се.

На sj *O*, Alisa22, M&M и 3 други им се допаѓа ова.
  13. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.858
    Допаѓања:
    163.434
    Имам морална блокада кога е проституција во прашање. Но не е силување, воља има да земе пари, зошто и како не навлегувам, секој со својот акл.
    Бело робје и трговија со жени, тоа е веќе нешто друго.

На sj *O*, Feminka192, Alisa22 и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Independent Girl

Independent Girl Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јули 2018
    Пораки:
    253
    Допаѓања:
    1.190
    Sekoj sam odlucuva za svoeto telo ako e legalizirano pogolema bezbednost ima zenata otkolku da ne e, problem e koga na sila kako belo robje se vrsi trgovija vo sportivno spored mene treba da se legalizira.

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  15. kolovoz

kolovoz Популарен член

Се зачлени на:
    9 мај 2011
    Пораки:
    1.683
    Допаѓања:
    6.264
    Да да сите вие кои одите на одмори само во друштво, сите вие кои имате деца/маж, фамилија, сте нормални, а сите ние останатите сме спонзоруши, се муваме со старци, себични, неморални, ненормални, стари моми,...

На Shalitra, Little Star 12, Alisa22 и 7 други им се допаѓа ова.
  16. Minnie 1

Minnie 1 Форумски идол

Се зачлени на:
    5 декември 2014
    Пораки:
    2.373
    Допаѓања:
    27.411
    Се замолуваат модераторите да не бришат постови само затоа што не им се допаѓаат.

На sj *O*, Purplelilac, Alisa22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  17. Animali

Animali Популарен член

Се зачлени на:
    21 септември 2016
    Пораки:
    1.161
    Допаѓања:
    9.426
    Постојат некои луѓе на кои без секунда размислување им ги давам картичките, важните работи и слично и луѓе за кои долго размислувам дали е океј да им го дадам стегачот за коса :drunk:

Среќа, 90% од луѓето во мојот живот се оние првите :sun:

На sj *O*, Purplelilac, 1209 и 7 други им се допаѓа ова.
  18. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Нови чаршафи и навлаки, кратки летни пижами и тазе депилација.
    Заспивање како бебе. :inlove:

На sj *O*, Oxymoron, LittleChili и 20 други им се допаѓа ова.
  19. WildMk

WildMk Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2018
    Пораки:
    37.714
    Допаѓања:
    283.304
    Пријавувајте ги... посебно пораки, ги банираат.

Ама еден ќе банираат, тројца нови ќе 'никнат'.
    Ко со проста делба да се размножуваат...

На sj *O*, Purplelilac, stetoskop и 7 други им се допаѓа ова.
  20. carangigia

carangigia Популарен член

Се зачлени на:
    15 мај 2017
    Пораки:
    912
    Допаѓања:
    6.664
    Честит Илинден Македонци, за многу години ! :f:
    Вечна ви слава македонски револуционери. :l:

На Skylar, theowndemon, mileystar и 5 други им се допаѓа ова.