Сериозно? Де бе мајки оладете, не може помлад човек веќе слободно да се изрази и пошегува тука од вас, посебно за деца секоја буква мора да се мери за да не дојде одма до condescending поуки за култура, па и препраќање на психолози... Жената сигурно не рекла лигуш во буквална смисла, туку од милост и игриво, на шега. И целиот пост е таков, а за чекањето толку дена објаснила дека има работа и е изгубена во ситуацијата. Пишала свое чувство за лична ствар во сдк, а вие лекции ѝ држите. Стварно многу си дозволувате.
Русија е. Радијацијата не се средува така лесно. Радијацијата од Русија стигнала во Норвешка ни крива ни должна. Русија има искуство во прикривање вакво работи, изгледа у културата им е, па еве и сега се потврди.
Не секој го има мајндсетот на една просечна mamicka, за среќа де. Честитки @Herrera, сигурна сум дека ти ќе бидеш кул тетката од странство, надвор од шаблонот, која 'лигушот' со нетрпение ќе ја очекува одново и одново. Да е живо и здраво
Јас сум мајка ама не видов нешто лошо во постот на @Herrera . Може сестра и го нарекла внук и лигуш.Као лигуш на мајка само плаче и слично.Па сега Херера го презела називот лигуш. Јас мојата си ја викам гуце па не сум за психијатар. Друго не знаете дали сестра и е во близина за да може одма да го види бебето.Па ако едната е мк со еден ден слободен тешко дека ќе може тетката да го види(знаеме Херера не е во Мк). Па и јас моите внуци во живо не сум ги видела иако најголема желба ми беа цел живот.Едноставно кога ќе одам пак во мк ќе ги видам. Херера живо и здраво да ти е внучето
Значи многу ми е досадно. Вчера пријателите отидоа на одмор. И сега што ќе правам јас една недела без нив. Денес е прв ден како ги нема а јас веќе пукам од досада. Не знам што да правам немам никаква занимација. Уффффф
СДК дека мене ме викале „лигла“ кога сум била бебе оти многу сум плачела,ама тоа не ме вознемири. Кога не е во навредлив контекст,нема причина за лутење.
Нема ништо лошо. не е проблемот во лигуш..туку што од култура и што ке мора да оди кај внучето,а не зошто сака да го запознае нејзиниот новороден внук. Лош избор на зборови или проблем со изразување чувства. Од друга страна објавила тука и верувам дека се радува и верувам дека ке биде супер тетка само да се препушти на чувствата....
Херера си кажа дека дури во Недела можеби ќе отиде да го види внукот..Има работа. Нема причина да ја напаѓаат. Плус,не реагираат сите со „вау“ на деца. Сосем нормално.
Па што знам, можда од вакви ставови Zatoa sto gi kupuvat diplomate ne site ama ima I nema odgovornost I mozebi dovoljno uslovi za vo bolnica ama Premier nema vreme za toa da razmisluva tesko n'a semejstvata I bog da ja prosti zenicka zalosno. И вакви Zalno katastrofa e nemame veke doktori zalno za nea sto nisto ne proziveala a mnogu tesko za familijata dusa mila И вакви Pa nisto cudno koga 70% imaat kupena diploma ostanatite od cista srekja! Edna drzava cim nema zdravstvo normalno dzabe e se da se diskutira ponataka Кои се коментираат за секој трагичен случај, а се многу, може да се извлече нашето колективно IQ кое е застрашувачко. А жената починала од белодробна емболија која е во најголем процент од случаите смртоносна. Но, затоа истиве госпоѓи се лечат и со баење на пример и кај Ратка у Пашино Рувци и Славе од Кравари.