1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Srckata28

Srckata28 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 јануари 2013
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    23.750
    Вчера направив најспонтана одлука во мојот живот и црева ми се вртат кога ќе помислам на неа ама... одиме до крај.

На 1209, smooch, mileystar и 14 други им се допаѓа ова.
  2. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Ви текнува на Данка Смотанка?
    Хехенце.

На Waka-waka, nextredstyle, senjorita-v и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.468
    Допаѓања:
    41.086
    2019 година сме и некои уште ѕвонат со скриен број. (facepalm)

На sweet-cherry, GoodGirl45, piglet1 и 18 други им се допаѓа ова.
  4. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    16.893
    Во Скопје, овие неколку дена, се дише Фала Богу. Што се однесува до мене и нека заврне.

Мислев дека сестра ми и е и, ќе ме разбере, но не.
    Мажена е пред 2 години и живее БТ, денес ми вели : 'Ете ти сега слободни викенди како што сакаше и уживај, ќе те видам после, сега си без обврски. Немаш маж ни деца'.
    Некогаш оди и во сабота на работа па денес излгеда и прснала чашата.
    ' Немој да ми кукаш, 1001 обврска завршив од сабалје, бев на работа 9 саати, ти? Отсекогаш си била разгалена '
    Јас: Да, мене ми е лесно и интересно, немам проблеми на работа, маж немам, дечко немам. Секој ден станувам во 6 и си идам во 17ч. Живеам во Скопје што значи се мафтам низ 2 буса дур да дојдам од едното до другото место. Се возам на пеколни 40 степени, психички сум попуштена, сум на терапија и мене ми е СУПЕР. '
    Не знам ама ме разочара и сум разочарана.

Последна измена: 17 август 2019
    На GoodGirl45, Milobebence, marija305 и 12 други им се допаѓа ова.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Кога те гледаат расположена,среќна се ќе направат за да го уништат тоа ама нема.Се што може да се случи е да ми се изгубите од живптов ништо повеќе.

На Shmizla94, Brinetka, VoodooGirl и 5 други им се допаѓа ова.
  6. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    МАШКИТЕ НЕ СЕ ПОСИЛНИОТ ПОЛ.

На Glossy-girl, mileystar, marija305 и 8 други им се допаѓа ова.
  7. Next

Next Истакнат член

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    948
    Не е.
    Не се замарај што другите ти викаат, и со тоа те замислувааат и нервираат. Гледај си ги жената и децата и нив не ги рецкај. Баш убав пристап имаш со децата

На Tajnaotrovna, Ostaveniot, nextredstyle и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  8. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    21.006
    Нека почива во мир!;( Биди јака.

На Black girl му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Сакам направа што ќе ми ги блокира мисливе и ќе ми го гаси мозоков во истата секунда штом почнам со мислење.
    Ако умрам од нешто, overthinking ќе биде.
    Затоа не сакам слободно време, сакам фул исполнет ден и кога ќе легнам на перница - од замор да спијам во моментот, одма.
    Колку помалце би мислела, толку посреќна би била.

На sweet-cherry, Purplelilac, TheGoldenPeach и 27 други им се допаѓа ова.
  10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Она чувство кога идеш на плажа во 10 часот наутро.

На Herrera, Glossy-girl и senjorita-v им се допаѓа ова.
  11. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Гледајќи ja серијата "Тhe Dark" имаше сцена каде го споменаа кинескиот филозоф - таоист Zhuangzi
    со неговата таостичка мудра максима.
    Тој еднаш рекол "Eднаш сонував дека сум пеперутка, која летка натаму - наваму. Бев свесен
    само за мојата среќа како пеперутка, несвесен за себе сѝ. Откако се разбудив, бев повторно
    јас. Но, сега веќе не знам дали сум човек кој сонуваше дека е пеперутка, или сум пеперутка

која сеуште само сонува дека е човек".

Друштво, овој цитат е сѐ!
    Животот го минуваме во полет, заборавајќи на
    есенцијалниот извор на нашата природа и постоење. Не знаеме ниту кои
    сме, ниту од каде сме. Целокупната наша перцепција се темели на бројни мозочни функции и трансмитери кои имаат задача да ни ја предочат реалноста, и направат дистинкција меѓу неа и сонот. А, што е во суштина реалност?
    Збир на колектирани мозаици пред нашите очи...
    Како да се биде сигурен дека токму сонот не е единствената вистинска алка ,,реалност"?

Навистина ви ја препорачувам серијата, но не толку заради самата серија, колку ради
    визуелниот содржински приказ и мудроста која ја содржи. Едвај чекам трета сезона!

Сега одам да се расонам, сварам кафе, зошто од кујната слушам веќе викање по
    мене со целосно име, не на галено, а сите знаеме што значи тоа. :bandit:

На sweet-cherry, M.B., TheGoldenPeach и 30 други им се допаѓа ова.
  12. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    16.893
    Парк, слушалки, музика.
    Неам друштво, кој е за ајде.
    Комшииве ќе помислат дека сум забегала. Скоро саат време седам.

На +++, Next, Glossy-girl и 5 други им се допаѓа ова.
  13. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    I'm fed up to the ears with old men dreaming up wars for young men to die in...
    Glory comes from the actions that prevent war and the heroes are the ones who implement those actions...

И мене ми е дојдено преку глава од секакви луѓе, не само стари или млади кои дури сакаат пазете, сакаат, да дојде војна за овие мрзливите и депилираните да виделе што значи да држиш пушка и да гинеш. Во превод тоа значи секој миг да ти е последен. Тоа значи да се плашиш дека никогаш повеќе нема да ги видиш блиските а не знаеш дали и тие ќе преживеат, тоа значи да преживуваш на корка леб, да фрчат околу тебе бомби, повици за помош од ранети, па се трудиш да му помогнеш ама сакаш и себе да се спасиш, со денови, месеци, да не склопиш око и мирно да заспиеш, со секој звук да помислуваш дека ти си следната жртва, да гледаш деца, невини души оставени да лежат целите во прав и рани сред пустош од рушевини гушкајќи ја играчката што им останала од целата соба која сега е срамнета со земја, да ја полеваш со солзи сликата на твоите дома откако ќе разбереш дека се убиени и да не сакаш да живееш после тоа зошто веќе животот не ти има смисла. За ова ли сонувате? Звучи сурово, звучи толку лошо...ама зборови се ништо во споредба со реалноста која и во моментов им се се случува на некои луѓе некаде и кои сонуваат да го имаат мирот што го имате вие сега.

Мораме ли да се плашиме за својот живот за да направиме нешто за светот? Мора ли да постојат злобни луѓе за некој да гине заради нив па да биде херој за некого? Се бориш за човекови права, се бориш против загадувањето, помагаш на луѓе и животни, ама никогаш не ти профучел куршум пред нос па не вредиш ништо тогаш.
    И оние што загинале во војна се да, херои. Ама не треба така да биде. Не треба никој да страда.
    Одете служете војска, не ве држи никој. Ако избие војна? Јас ќе бегам, да, си кажувам ќе бегам. Оти мил ми е животот. Оти имам планови кои сакам да ги остварам. И никого нема да терам да гине за мене. Никој не треба да плаќа за тоа што постои злоба кај некои луѓе.

Последна измена: 18 август 2019
    На Purplelilac, Peperutce1115, JollyGirl и 7 други им се допаѓа ова.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.872
    Допаѓања:
    163.522
    Кога ќе дадеш шанса на луѓе кои со причина си сакал да ги отпишеш од животот, но простото човечко од внатре ќе со речеш - абе ај и ќе се заебеш.
    Ќе се заебеш ко ќе видиш без причина дека некои луѓе уживаат да се изживуваат врз други. Ќе им дадеш малку живост и светлина и ќе ти испијат се што носиш во себе.
    Говна.
    Идеме понатака, овој пат без назад.

На Gosh, Brinetka, +++ и 5 други им се допаѓа ова.
  15. marija305

marija305 Популарен член

Се зачлени на:
    3 декември 2014
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    8.004
    Ќе престане ова некогаш? Ќе престанат да ме притискаат сите од сите страни?

На Next, Blue.Sky и Sejfullai им се допаѓа ова.
  16. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Ви благодарам на сите за честитките, повелете на торта и шампањ :party:
    IMG_20190818_165456.jpg

На Peperutce1115, Next, Emilija97mk и 20 други им се допаѓа ова.
  17. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.161
    Еве ме , се прибрав и конечно го запознав лигушот мал. Знаете што ? Ко го видов такво мало, слабичко , невино, гревче, очи ми се насолзија.

Не, не го земав во раце, само од страна го гледав, му ги оставив поклоните и си поседов на гости и назад.

Сега сум 100 % сигурна дека не сакам да имам деца во мојот живот. Не се осеќам способна да чувам толку мало човече, мислам дека од толку што немам чувства во мене, спремна сум да го загушам во секој момент.

Значи , големо НЕ за имање мое дете.

Мака ми е што се нервира сестра ми оти не сака да цица малото, па мораат млеко во прав да му даваат од шише.

А тоа што е гласно и што се наоколу ечи кога плака, тоа е друг проблем што исто ми пречи и нема да можам да функционирам ако ми плака бебе нон стоп до мене.

Ништо, му реков на зетот нека ја научи прикаската за заспивање од Цацко, би требало да има ефект за малото да се смири.

Животот продолжува понатаму , утре е нов ден :)

На GirlRose, 1209, Gosh и 16 други им се допаѓа ова.
  18. Starlič

Starlič Популарен член

Се зачлени на:
    7 јуни 2017
    Пораки:
    1.604
    Допаѓања:
    9.289
    И да.. Ќе бидам безобразна.. ме фати инат внуци сте ми ама вие ќе ги трпите последиците затоа што мајка ми највеќе ради вас страда..
    Нема со прст да мрднам... Така ќе гледам од страна. Бидејќи татко ви за мене не мрдна со прст. Дојдов сама на 18 год.. во Ск да работам и ни еднаш не ме праша дали имам или немам, дали можам или не.. Цел живот со прст покажуваше кон мене и мама дека сме неспособни, дека сум курва и дека никогаш нема да се омажам и дете да имам.. Види сега си го чекам првото чедо.. И не нема да ти правам друштво да се запишеш на факултет, снајди се, јас како се снајдов. Мало е Скопјево во споредба со цел свет.. Се надевам ќе дојде ден ова во лице да ви го кажам.

На Next му/ѝ се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.436
    Допаѓања:
    16.893
    Некои насмевки се... Лажни. Само лажни.
    Ви се чудам како можете да глумете насмевка, а под неа маска.
    Џабе газда, џабе професор, џабе искуство кога културата ви е на дно.
    Жално што луѓето живеат за слава под маската на пријателство и лажни насмевки. Сето тоа испреплетено со финансии.
    Жално

На Tajnaotrovna, Herrera, Love 83 и 7 други им се допаѓа ова.
  20. Peperutce1115

Peperutce1115 Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јануари 2014
    Пораки:
    2.488
    Допаѓања:
    22.686
    Емоциите се дел од човечноста. Кога човекот е искрен, искрено излегуваат од него.

На mula, Tajnaotrovna, hermosa и 10 други им се допаѓа ова.