Сакам да кажам дека моментално најголема помош за пожарите во Амазон е да прекинат. Камо сите држави со доволен капацитет да се соединат и прво да ги изгаснат. И после ние како луѓе, со донации, ако не можиме физички, да пошумиме Амазон. А, и не само Амазон туку и блиската околина околу нас. One tree planted имаш опција да кажиш за колку дрва сакаш и можиш да си наместиш период на кој сакаш автоматски да прајш донација за одредената локација.
Јас прочитав дека е намерно започнат, со тоа што Бразилската власт ја искористи шумата во своите игри за пари итн.
Гореше Нотр Дам, уште истиот ден цел свет се крена на нозе. Веста беше пренесена по сите медиуми. Билионери донираа многу повеќе отколку што треба. Гори Амазон, местото од каде иди 20% од кислородот на Земјата, дознаваме дури по факинг три недели. И да, природното секогаш ќе биде далеку поважно од некој објект изграден од луѓе. Не дека второво ич не беше важно, ама приоритетите ни се многу многу погрешни. Ја уништуваме планетата, природата. Но ќе ни возврати многу силно, ќе видите. Природата може совршено да функционира без луѓето. Луѓето се тие кои не можат без природата. Луѓето се најнебитни кога тоа е во прашање. А да, ние сме единствениот вид кој свесно ја уништува средината во која живее. Природо, го имаш секое право да го истребиш човечкиот вид од Земјата.
Сакам да кажам , се загледав клипови на Youtube каде деца на мала возраст се јавуваат во амбуланта за помош. Искрено, многу ме фасцинираат добро воспитани, одговорни деца, види ги бе, кога ѕвонат на 911 смирено одговараат на сите прашања Па јас да сум, ќе паничам цело време. Се прашувам дали и нашите во Македонија така ги учат уште на мала возраст (зборувам за 4, 5, 6, 7 годишна возраст) да знаат да повикаат брза помош ЕДИТ Морам да го додадам легендарното видео
Многу се согласувам со ова.Толку внимание за Нотр дам а сега со ова не само ние туку колку животни патат.Замислете ја само таа слика.Јас цел ден сум нервозна за ова незнам за вас.Навистина заслужуваме да бидеме истребени и животните да си живеат на раат.Доста ги уништувавме и ги мачевме и нив и природата.Заслужуваме казна.
Не ми е добро, ќе се онесвестам. Денес дознав дека го загубив бебето. Сите толку го чекавме, толку се радувавме. Стомаков е празен веќе. Што ќе правам? Како ќе го пребродам ова? Како ќе кажам на мм? На децата? Како?
Омг само што го реков тоа за пожарот и сега гледам блиско до мојата куќа бидејќи до мене има шуми гледам пожар.
Жал ми е искрено ,знам како се чуствуваш .Ти посакувам што побрзо да собереш сила и да си го пребродиш ова .Имаш и со кого
Тешко е, болно е, ама мора да издржиш, за децата. Има љубов меѓу вас, има и време за трето дете, за момче како што сакате. Само биди силна
Sto pravite koga ke ve razocaraat lugeto za koi nekogas ste davale se. Drugarka mi, koja mi bese ko sestra, ja sakav poveke od se me unisti. Bukvalno. Se prasuvam kako e mozno da e covek tolku zol, tolku bescustvitelen, tolku nikakov. Cel zivot go pominav so nea. Pri prvata sansa me otkaci, pri prva sansa bese izmanipulirana. Kako gi nadminuvate ovie raboti.. Jas sum izmorena od takvi luge. Kako da prodolzam natamu, kako da veruvam deka covek mi posakuva dobro. Edno znam, vreme e da stavam kraj na site toksicni vrski.
Прво, мора да прифатиш дека тоа е реалноста. Луѓе со кои си се дружела од мали нозе и со кои се си споделувала, можат да ти закачат нож во грбот. Тоа и мене ми се случи со друштвото, цел живот со нив и сега немам друштво. Имам една поблиска другарка, но се гледаме многу ретко (таа е на факс во друг град). И ме болеше многу. Сеуште боли. Но сега сум скроз оладена со нив, и гледам да ги избегнувам да не се дружам многу. Еден ден се надевам ќе можам без нималку да ми е криво да речам дека не ги сакам повеќе во животот. Долг процес е, но ќе биде. Никој не заслужува токсични луѓе во животот кои само ќе те спуштаат надолу.
Не вреди да се замараш за другарки... Не вреди да трошеш солзи, нервози за некој небитен. Познато ми е чувството, сум била извисена од дтугарка со која имам речиси се делено и заедно бевме од пелени, сега "нема време" да одвои 5 минути за мене, ко небаре и барам да ми биде жирант. Гледај себе да си погодиш. Стави се на прво место, другите кој ги е*е. Боље сама отколку опколена со лицемерие.