Ако инсталирам тогаш не можам да си ги гледам серии и филмови онлајн. Ми бара да го тргнам адблокерот за да можам да ја пуштам епизодата.
Знам дека државата е катастрофа ама колега, зошто ми набиваш негативна енергија од сабалје? Едноставно не сакам да се замарам со тоа, од сабалје.
Издава гарсоњера за 10000 денари месечно, плаќање шест месеци однапред, пишал во огласот. Ќе си пукнам, да има некој 1000 евра во кеш, баш тебе ќе ти ги даде за под кирија да живее.
Сакам мирис на печени пиперки во маало, крцкави лисја под нозе, комбинирање аутфити со кожните јакни и мантили, рандом еуфорија со тикви за Халоуин... Не знам со кој памет и енергија сум сакала лето како помала, ама ми требаат сега тие „дроги“ на кои сум била Само есен може да ме опраи...
Овдека е 500е кирија included bills + уште толку депозит. А ако сакаш да седиш во луксузен стан во најнов амбиент цената е 1100е замисли депозит уште толку. Само странец може да му даде толку.
Бубаче ти кај што си не е Македонија. Повисоки се платите и тоа се реални цени за кириите. А со македонска плата дека некој ќе му плати шест месеци унапред, тешко.
Многу ме нервира што кај нас никаде не смееш да влезеш со куче. Освен во 2-3 кафичи каде што не прават проблем. Вчера бев во парк со кучето и ми требаше нешто на брзина да земам од Сити мол. Ми е жал и страв да го оставам само во кола, а не смеам ни да го земам со мене во ташна. Не зборувам тука за Шарпланинец, туку за прцле од едвај 3 кила. Толку ми се чини дека ми е ограничено движењето и дружењето со него... Во соседна Србија скоро секаде можеш да одиш со куче, единствено на некои места мора да ти е во торба или во раце, односно да не се движи по објектот. Да не зборувам низ светот, каде што во музеи влезот со куче е дозволен. Може да ме просветли некој кои места во Скопје се pet friendly? Освен кафичи има други места?
Не се баш високи, повисоки се цените на становите. Нешто што не знаеш не го пишувај. Дадов пример да ти укажам дека тој маркетинг тука е направен така што депозитот што го бараат плус е за 12тиот месец така што ако останеш 12тиот месец не плаќаш. Всушност кај нас таа политика е за океј според мене. 6 месеци однапред си ослободен од давање кирија месечно што е всушност депозит. Така да, како што кажав за странци кои сакаат подолго да опстанат во Македонија таа варијанта е поисплатлива неголи да плаќа 250 евра кирија секој месец.
За Македонија убаво знам, 4 години плаќам кирија. За Малта не знам, ама минималец плата сигурно не е 200 евра.
Има разлика меѓу 10.000 денари и 30.000 денари секој месец, само малку да се сфати колку е поисплатлива 6месечниот аванс од овој нашиот каде што минимална плата изнесува од 800 до 900 евра за пониски позиции.
Па апсолутно не е поисплатлив затоа што од кога дадеш пари за 6 месеци некој може да си дрка со тебе, а ти немаш како да го напуштиш станот затоа што ти отидоа парите.
Не можам да опишам колку ми се исполни душава кога гледам дека постојат луѓе со толку големо срце. Браво Марче. Со искрена детска желба на тринаесетгодишник, а цврста волја, храброст и сила на јунак. Би сакала сите да земеме пример од овој мал херој.
Сакам да кажам дека моментално видов како од јсп контрола албанци на наша жена скоро баба и ја земаа картичката а таа едвај стои додека на 2 албанки ништо не им кажа на едната ја зема картичката и пак и ја врати СРАМОТИЛАЦИ да не пцујам да бидам вулгарна...