1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Да би можела да се вратам во минатото да исправам некои грешки во мојот живот.

На cresa-jagoda, Glossy-girl, Love 83 и 6 други им се допаѓа ова.
  2. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180

До кога со ваков хејт на етничка база со наши и ваши?
    Какви и да сме иститете гомнарии ги живееме и сите не крадат подеднакво, додека ние тука очи си вадиме меѓу себе.

И ако толку те потресло ситуацијава наместо на Фемина да куцаш и да шириш омраза на наши и ваши, си можела во живо да изреагираш и да прашаш поради која причина и е одземена картицата. Доколку нема валидна причина ги пријавуваш контролорите во ЈСП или полиција и завршена приказна.

На ElenaOfRivendell, piglet1, lovestoneddd и 6 други им се допаѓа ова.
  3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.062
    Несакајќи буткаш украсна фолија која е во кутија која нестабилно стои и тргаш да бараш вработен во маркетот за да му кажеш,па ти се избацува човек кој не е ни вработен во маркетот,ни газда,туку обичен муштерија.Ти се дере дрско да го викнеш шефот.Наоѓаш вработени,им се извинуваш затоа што несакајќи си бутнала украсна фолија,а тие не ти замеруваат.
    Што се замислуваат некои луѓе...

На cresa-jagoda, Glossy-girl, Rama и 2 други им се допаѓа ова.
  4. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.265
    Денес секој еден е професооналец на форумов за професија која е толку непозната за него. Патетична е и хуманоста ако за истата морате да кажете на стотина луѓе, очаен е и вашиот изглед ако сте се спремале со саати само да напрвите стотина слики со нагласувања на одредени делови од телото. Вашиот стил, финансии, облека, раса не ве прават големи луѓе, туку тоа што во душата го носите. Никој не одлучува КАДЕ и КАКОВ ќе се роди, но секој може да одлучи да биде човек.

На LittleChili, Glossy-girl, Rama и 12 други им се допаѓа ова.
  5. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Да се надоврзам на муабетов значи Малта би била последна земја која би отишла да живеам и работам,за 800 до 900евра и во Севрна се вадат,сепак би работала во Сад,Шведска,Норвешка и Германија.

На cresa-jagoda, Love 83, Rama и 4 други им се допаѓа ова.
  6. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Се зачлени на:
    13 јули 2017
    Пораки:
    18.295
    Допаѓања:
    226.871
    :bow: имаме уште вакви нели?
    Што кога јадат во ресторан не сликаат
    Што кога ќе купат нешто не гледаат да се испофалат
    Што кога ќе отидат на одмор не се чекираат
    Што побитно им е детето неголи колку скап телефон имаат
    Што иако заработуваат повеќе од многумина сепак тоа само они си го знаат..
    Е тие знаат да живеат.

На LittleChili, Milobebence, zuto и 12 други им се допаѓа ова.
  7. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Другарка заработува 900 евра во Германија.
    Администрација овде месечно зимаат по 4000 евра.
    Секој бира кај да оди.

8. M&M

M&M Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2015
    Пораки:
    7.062
    Допаѓања:
    154.488
    Зошто срам, секаде се гледа да се намали на кеси за една употреба а кај нас срам. Ајде овие од маркет ќе се употребат и за фрлање ѓубре па да речеме имаат повеќе од една употреба ама пак овие маливе од аптеките, дм и слично од што корист се. Баш ми е мило што барем некаде почнуваат да ги укинуваат, не може пластиката сосема да се искорени ама може да се намали користењето колку толку.

На Herrera, Feminka192, Angie1432 и 11 други им се допаѓа ова.
  9. Harper

Harper Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2018
    Пораки:
    667
    Допаѓања:
    7.913
    Сакам да им го имам паметот на некои луѓе бар на еден ден, да се одморам :drunk:

На sweet-cherry, cresa-jagoda, Purplelilac и 13 други им се допаѓа ова.
  10. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    14.208
    Допаѓања:
    175.953
    Сакам да кажам дека денес на мојот TEDtalk ќе зборам за нешто многу важно: gatekeeping. Прво мора да знајме шо е! Состојба при која ние „чуваме“ нешто од другите луѓе зошто тоа нешто е резервирано само за одредена маса на луѓе.

Па многу често се среќаваат фрази:
    ТИ ТОА ГО ВИКАШ ДЕПРЕСИЈА? Дали знаеш низ кој пекол бев лани? ТО е депресија!“ - пошто знајте, сите исто ја искусуваме депресијата, зошто мојата депресија е поважна од твојата итн. Тотален недостаток на емпатија и премногу самобендисаност и себе- величење. Болката не се мери, сите луѓе се различни, сите луѓе различно разбираат и доживуваат болка. Ништо не е исто.
    Ова ми е омилено, кога во склоп на група фанови има хиерархија на тоа кој е поголем фан „Као ти мислиш дека си фан на Мјуз? Кога го откри бендот пред три недели? Јас ги слушам година и пол, од претпоследниот албум и ту. Имам и маичка од локален т шрт шоп купено, а шо имаш ти? Ништо, ништо немаш.“ пошто знајш, ако купиш маичка од локален т шрт шоп место од продавници од каде тие прават профит - те прави најголем фан. Усвари нема најголем и најмал фан. Сите љубители на одредена музика ете, се викаат фанови и на свој одреден начин ја доживуваат музиката. Никој нема право нели, да го оспори тоа. Ама луѓе ... ооо тие го оспоруваат пошто имаат потреба да се осеќаат супериорно над другите, тоа е таа гнасна човекова карактеристика. Земјава ако не истреби, во право ќе е.
    Јас учев толку многу и некој друг да се запиши на факултет макар и во приватна квота! Нека пцојса копилето без факултет не смеј секој да има факултет пошто ЈАС учев и ЈАС се мачев и не ми е гајле за НИКОЈ друг“ еј ... вака звучите. Друго се си кажав во друга тема зошто сте зли и саможивци. Прочитајте нетуку само ме цитирајте без прво убо да прочитате. Хехе.
    ШО друго е gatekeeping?
    Само вистински мажи можи да знат за ова
    На ова ќе се насмеат само вистински жени
    Ова ќе го разберат само вистински фанови
    Да ти се слоши од муабетот бе. Оти не смејш нешто да сакаш едноставно или да си дел од нешто ако не си целосно дел од нешто. Две хобиња? Шо е ова? 2368ма? Едно хоби, знајш се за него и се бориш со другите од истото хоби да бидиш најдобар и дека тие околу тебе не се толку добри како тебе. Мора да се покажи доминантност и дека си уствари ти алфа.

И за крај, неќите да знајте за хиерархијата во аниме вијабу светот. Страшно.

За заинтересираните, еве нешто повеќе во слики:
    upload_2019-8-28_17-1-4.png
    upload_2019-8-28_17-2-21.png
    upload_2019-8-28_17-2-58.png
    upload_2019-8-28_17-3-24.png
    upload_2019-8-28_17-3-54.png
    upload_2019-8-28_17-5-15.png

За оние кои си имаа слатка насмевка:
    upload_2019-8-28_17-8-38.png

За оние кои се навредија:
    Ех ... пријави мислење преспецифично е и мојот тед так не вервам долго да поживеј. Мене битно ми олесна, ако на некој друг му отежна ... тоенемомнаситедамисламлол.

Останете ми поздравени и благодарам што присуствувавте на мојот TEDtalk.

На Angie1432, sweet-cherry, smooch и 21 други им се допаѓа ова.
  11. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    СКД не е хејт и не делам имам комшии си соживуваме ама тоа се ЛУЃЕ а ова НЕ ЛУЃЕ..не е фер и за твоја информација станав и изреагирав веднаш ама неможам јас со мажиште од 2м да се справам нели? си мислела бабава има уште 1 вожња и ја помина ама не видела дека немала а албанкиве немаа воопшто куцнато си седнаа така да...реално кога се работи за македонец сите реагираат а да е албанец никој ништо не прави

На cresa-jagoda, Harper, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  12. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Супер одговор.

13. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Не си прави филм.

14. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.062
    Јас не видов хејт во твојот пост.
    Верувале или не,често се случува Албанец контролор да не казни Албански патник,а сите други да.
    Ма да и Македонските контролори не се цвеќиња за мирисање.

На cresa-jagoda, Rama, Gosh и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  15. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Која карма треба да ја имаш во животов па сите дечковци уште барем минимално да чуствуваат нешто за бившата.
    Охх божее...

На Feminka192 му/ѝ се допаѓа ова.
  16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.437
    Допаѓања:
    16.897
    Понекогаш се прашувам дали и јас навистина ќе составувам долги ппстови за моите деца на фб и ќе ставам милон слики.
    Денес, тоа ми излгеда толку патетично.

На Feminka192, Ladybug98, piglet1 и 6 други им се допаѓа ова.
  17. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.029
    Допаѓања:
    36.100
    Јас сум од тие ендемски видови...
    Верувај, многу ми е убаво;)

На zuto, Love 83, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  18. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Знам клише ќе звучам, ама стварно ниту денар не кошта да бидете фини!
    Не знаете колку некому може да значи мал знак на внимание, насмевка кога ќе ви се извини некој кога несакајќи ви ја згазнал чевлата, или пак да кажете “убав ден” на касиерката која е утепана од работа цел ден и се расправа со секакви. Само примери ова.
    Почнав да практикувам финоќа наместо рамнодушност, и ем мене ми е поубаво, ем изнудувам насмевки на луѓе околу мене, без разлика дали ги знам или не.

На Feminka192, cresa-jagoda, Sexybaby86 и 16 други им се допаѓа ова.
  19. veteruska

veteruska Популарен член

Се зачлени на:
    27 мај 2014
    Пораки:
    1.977
    Допаѓања:
    5.800
    Ако гледаме инвидуални случаеви и тука во Северна заработуваат милиони евра,немој да ми кажеш дека Малта е подобра финансиски од Германија!Многу ти е
    лоша споредбата.

На Rama, LiliBoz и SanelaS им се допаѓа ова.
  20. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.520
    Допаѓања:
    43.655
    Албанците нивните ги возат без пари, може и пари им даваат да се возат.
    Али затоа на нашите платата ја вадат.

Од друга страна па, Маќедончето оти нели е јак патриота, на албанци по службена должност нели мора да им ќути, па затоа си ги лечи комплексите на своите сопатриоти.

Кој се возел со бус, знае.
    Од коа вистината е говор на омраза, да ми е да знам.

Шо никој не ми скока дека мрзам Маќедончиња шо секој ден бубрези им јадам, и за една ќеса тоа?

Ајт.

На sparklie, mileystar, cresa-jagoda и 21 други им се допаѓа ова.