Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Leroy

Leroy Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2019
    Пораки:
    83
    Допаѓања:
    94
    Denes slucajno na rabota dojde drugar na brat mi . Dolgo vreme go nemav videno . Nekako mi deluvase deka ima nekoja iskra od negova strana. A bogami i od moja .
    Ama sepak toa e drugar na brat mi . Bi bilo glupavo da bide nesto poveke .

На Rama и Bubba-Hubba им се допаѓа ова.
  2. +++

+++ Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2017
    Пораки:
    1.752
    Допаѓања:
    8.069
    “You can build something beautiful from stones that are put in your way.”

― Erich Kästner

Еден од цитатите од кои црпам секој ден енергија за да не пропаднам во сивилото на денешното општество.

На smooch, piglet1, RosettaStone и 16 други им се допаѓа ова.
  3. Anonymous996

Anonymous996 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    755
    Да си совршен во своето несовршенство, веројатно е подобро отколку да создадеш импресија дека си совршен во своето совршенство.
    Hо, свесноста за своите неуспеси не не` прави поголеми, само можеби потрезвени, порационални, и со врамени очекувања.

На Glossy-girl, Rama, LittleChili и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Tan4ence

Tan4ence Форумски идол

Се зачлени на:
    12 октомври 2011
    Пораки:
    5.083
    Допаѓања:
    27.334
    На паркинг или на споредна улица со коли паркирани од страна во населено место се вози со намалена брзина и се гледа внимателно да не некој сака да помине или да истрча дете. Не се лета со максимална ако немаш убава прегледност околу тебе.
    Исто така, мотор/скутер/веспа или како и да се вика е моторно возило и не се вози било каде и со било која брзина.
    И да, пред пешачки се застанува ако некој поминува. :nod:
    Џабе е строго при полагање градска кога после не ги боли таквото за несовесни возачи

На piglet1, Brinetka, RosettaStone и 22 други им се допаѓа ова.
  5. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.541
    Допаѓања:
    11.735
    Кога возач на автобус во 7 сабајле си го мрази животот, обично ја сум крива.

На piglet1, Brinetka, buba4e89 и 12 други им се допаѓа ова.
  6. ninja35

ninja35 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 декември 2011
    Пораки:
    2.682
    Допаѓања:
    88.176
    Почивај во мир Мете... легендо...
    ќе фалиш... без тебе ништо нема да е исто

На poppie, M&M, buba4e89 и 3 други им се допаѓа ова.
  7. Glossy-girl

Glossy-girl Популарен член

Се зачлени на:
    4 март 2012
    Пораки:
    3.196
    Допаѓања:
    8.926
    Немам ништо лично против поранешно ВИП(на него сум уште кога почнав фа користам телефон), ниту против блогеркиве македонски.
    Само која е поентава да даваш бесплатен телефон на некој што има и телефони и апарати, а ги запоставуваш долгорочните корисници на ВИП, пардон ми, А1.
    Не дека им дошло до телефон ваш и на тие и на тие, ама скрос е неправедно и безврска овој ваш гест. За нас, за обичните смртници. :)
    А, да не зборам дека некој и не може да си го дозволи тој телефон, единствено и не може да си дозволи да се слика и да биде блогер. За него: no gifts. :)

Последна измена: 3 септември 2019
    На M&M, Dennings, elvittta и 13 други им се допаѓа ова.
  8. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.067
    Е,да ви се плукнам во паметот што го имате.
    Долго време работите со човекот,а сè уште не знаете дека презимето му е без буквата „в“,а јас го познавам само неколку месеци,а одма му го запамтив презимето,научив што сака и на што се радува...
    Го оговарате,а тој е предобар кон вас.
    Немате ни грам од неговата добрина.Треба да се засрамите!
    Можеш да направиш милијарда добрини,но не очекувај дека сите ќе те ценат.
    Светов е за никаде,пресуров!

На poppie, JoanaS, hermosa и 6 други им се допаѓа ова.
  9. MarianaBT

MarianaBT Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2013
    Пораки:
    360
    Допаѓања:
    1.109
    кога си мртов ти не знаеш дека си мртов,, само другите страдаат поради тебе... Истото се случува и кога си глупав...
    И како "добронамерно" да му кажеш на ограничениот(глупавиот),,, дека е тоа што е... да сфати ,,и да почне да работи на себе... наместо да се противи и спори .. :@

На poppie, Billy Idol, Rama и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. ЕденЧлен

ЕденЧлен Форумски идол

Се зачлени на:
    31 октомври 2016
    Пораки:
    4.556
    Допаѓања:
    78.316
    Штета и голема загуба,легенда беше и така ке остане.Нека почива во мир...

На dayla, nextredstyle, Rama и 3 други им се допаѓа ова.
  11. Rebecca_R

Rebecca_R Форумски идол

Се зачлени на:
    3 октомври 2016
    Пораки:
    3.083
    Допаѓања:
    55.715
    Има мобилен од 40 000 денари а не може да ми се изначуди како тоа сум дала 3000 за преглед.

:|

Приоритет ми е здравјето, храната која ја јадам, производи за нега и хигиена, а за луксузи колку имам - толку. Ако скап мобилен не е оптоварување за џебот - супер, ама ако скап мобилен значи да се маткам по државно здравство, никад нема да го купам.

На sparklie, M&M, poenta и 15 други им се допаѓа ова.
  12. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.142
    Допаѓања:
    11.786
    За два дена имам испит и СДК дека немам чувство дека треба да полагам. Секогаш сум била прилично смирена личност, без претерани стресови и паника, но сепак имав некаква трема пред испит. Дали оваа на крај ќе излезе добро или лошо, останува да видиме. :?::lol:

На Brinetka, SnowWhite8, Billy Idol и 3 други им се допаѓа ова.
  13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Што е поентата да криеш од најблиските дека започнуваш нешто ново во животот, убаво пред се не е за лошо?

Се работи за мојата најдобра другарка, старосватици сме инаку. Од дечко ми дознавам дека утре стартува со работа бизнисот кој го започнува. Слушнав и претходно дека можеби ке започнува нешто, ама ништо сигурно. Си молчев најнормално, ако бидне работата за кажување ке каже. Видувања често, муабети отворени за се и сешто, ама за ова ни збор. Ја прашувам што има ново старо, ништо пак.
    И сега стварно не знам како да изреаирам, баш сакам да и честитам и се, ама како?
    Сакам да ја прашам зошто крие и не кажува, ептен без врска од нејзина страна, баш глупо се осетив.

Како би реагирале вие?

На M&M, JoanaS, hermosa и 9 други им се допаѓа ова.
  14. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    ^
    Ме потсети на мојата најдобра другарка од средно и слични дешавки. И купија стан во градов, и не кажуваше до последно, криеше. Разбравме преку сосема трет некој.Поентава инаку беше дека ние неколку најдобри другарки, цимерки ќе сме. На крај излезе, сама ќе седи и не викна никој.

Настаниве се за частење, не за криење.:)

На TutiFuti, JoanaS, Brinetka и 10 други им се допаѓа ова.
  15. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.564
    После премногу кажување предвреме работи, сфатив дека колку потајно, толку потрајно и посигурно дека сè ќе биде како што треба, според планираното. Од премногу зборење предвреме како да се избаксузирував, па после криво ми беше кога нешто ќе се случеше и ќе ми пропаднеше планот. :doh:

На Ena05, gjoker4e, poenta и 23 други им се допаѓа ова.
  16. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.369
    Ептен се согласувам, само што не е таков случајот. Веќе на свршен чин, кога сите знаат, се зборува за тоа , се части......Тоа не е само план или идеја.

На Glossy-girl, Someonespecial, nextredstyle и 3 други им се допаѓа ова.
  17. Rama

Rama Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2011
    Пораки:
    5.533
    Допаѓања:
    55.283
    Облаче, јас да сум на твое место би ја прашала зошто крие, би и честитала предвреме, би и рекла слушам и од други зборуваат, само јас не знам, велиш дека сте ептен блиски, а таа започнува свој бизнис и не ти кажува, ептен е глупаво и нема потреба од криење. Велиш дека си слушнала и претходно, а таа значи абер немала да ти каже, ептен неубаво од нејзина страна, и што ќе прави утре, да не случајно ти се јави и од нигде никаде те викне на частење.
    Таа со месеци планирала и дошла до свршен чин и не сака да сподели со најблиската другарка, како да ти ќе и ја расипеш работата, Бог да чува еј, ама ништо веќе не е за чудење:^)

На nextredstyle, cresa-jagoda и oblace1 им се допаѓа ова.
  18. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.424
    Допаѓања:
    8.592
    Цреша се согласувам со тебе сосема и јас го имам истото искуство како тебе, ама ова не е таква ситуација. Повеке од месец дена се знае работата дека е сигурна, а утре стартува дуќанот со работа. И толку блиска личност да не ми се пофали е стварно глупо.
    @Rama Ке ја прашам и ке и кажам секако, со блиски луѓе не сакам премолчувања на муабети и зад грб работи, сакам да си кажеме што имаме. Е баш така се чувствувам како сите блиски да знаат само јас не.

На M&M, Amellie13, Ginger^ и 5 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    17.058
    Допаѓања:
    131.067
    Би ѝ честитала и би ја прашала зошто други знаат,а не го споделила тоа со мене.Нели најдобрите другарки си споделуваат речиси сè?
    Ајде да крие вакво нешто недела-две би разбрала,ама подолго...
    Да се работеше за бременост,би го разбрала и она 3-месечно криење,ама за ова не требало да крие од тебе.

На cresa-jagoda, Rama и oblace1 им се допаѓа ова.
  20. СуперДевојка

СуперДевојка Популарен член

Се зачлени на:
    28 март 2017
    Пораки:
    2.849
    Допаѓања:
    17.198
    И јас си ќутев до последно за бизнисот. Само кажав утредента да повелат на пијачка неколку души откако отворив и тоа е тоа.
    Живееме во средина кај што наместо “со среќа” наидуваш на “овде ли ќе отвораш фирма, сите бегаат ти ќе работиш, кој ќе го купи/користи тоа твоето” итн, а ти само си се трудиш да обезбедиш иднина за себеси и да не зависиш од некој работодавец. Затоа ќути си-дупи си е најубаво.

На Rama, Milobebence, gjoker4e и 5 други им се допаѓа ова.