Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Да споделам мислење како личност која неодамна имаше загуба, а комшиите баш во многу скоро време после тоа правеа свадба.

Не, не се почувствував навредено од нивната прослава, ниту пак си помислив „Еј кај им е паметот на овие што прават прослава додека мене ми е тешко и неубаво.“. Секој има право да биде среќен и да слави во кој миг и да посака. Кратко е времето во кое успеваме да ја задржиме насмевката на лице, па уште кај би ни бил крајот ако толку се ограничуваме поради х причини.

Всушност во тие мигови убаво е да се види дека среќа сѐ уште постои и барем кај мене делуваше така што ми беше нешто како wake up call дека јас сум сѐ уште жива и треба да си ја вратам радоста назад. За мене музиката отсекогаш претставува живот, така што ако нешто може да ме врати назад од депресивни мисли тогаш тоа е дефинитивно музиката.

На Little Star 12, Feminka22, dayla и 17 други им се допаѓа ова.
  2. DAngel

DAngel Форумски идол

Се зачлени на:
    19 март 2011
    Пораки:
    11.211
    Допаѓања:
    56.939
    Браво Димн.
    Браво :clap:
    Многу пати луѓето се збунуваат кога им речам дека не сакам еднаквост.
    Каква еднаквост бе? Во што?
    И жените еднакво да ги силуваат мажите? И жените еднакво да војуваат? И жените еднакво да експлоатираат други жени/мажи?
    Затоа што кога бираш еднаквост, како избираш да бидеп еднаков само во доброто?
    Не е поентата во едкавоста. Поентата е во рушење на предрасудите, на стереотипите, и на опресијата.
    Оти со еднакво право да носат штикли и миничи и двата пола ништо не направивме, пак ќе се знае која е жената и дека местото и е во кујна.

На Glossy-girl и theowndemon им се допаѓа ова.
  3. VDT2906

VDT2906 Популарен член

Се зачлени на:
    4 август 2017
    Пораки:
    4.338
    Допаѓања:
    19.812
    Луѓето ќе си жалат безразлика дали имало музика во близина или не. Што ако живеат близу кафич, дискотека, ресторан ако има постојано музика, ќе им кажат откажете се ние жалиме? Ќе кажам еден пример, стрина на маж ми почина и баш на погребот во близина на гробиштата каде што има куќи некој правеше веселба. Музика се слушаше буквално како да е на гробиштата. Ама што се криви луѓето што ете така се паднало или треба зошто живеат близу гробишта да не прават веселби и музика да пуштаат, случајно погреб да не има...

На lovestoneddd, Alisa22 и Amellie13 им се допаѓа ова.
  4. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    4.535
    Допаѓања:
    37.506
    Неделна генералка завршена. Обожавам кога куќата мириса на чистота и свежина.
    Сега можам слободно да одморам со овошје, испружена на двосед. :mm:

СДК 2: Пред некој ден случајно кај другарка забележав дека ги има избришано сликите со дечко и со кој доста време беше заедно.
    Пред неколку години доста се дружевме но откако ја започна врската се повлече од нашето друштво, не и бевме интересни повеќе.
    Сега не се дружиме многу само краток муабет кога ќе се видиме. Како и да е, не знам што се случило помеѓу нив двајца, но жал ми падна и се надевам добро е.

На Rama, GirlLove, Brinetka и 5 други им се допаѓа ова.
  5. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.908
    Допаѓања:
    163.808
    Ако може летото да почне сега, оти ми беше зима до сега.

На SnowWhite8, Love 83, Florenсе и 7 други им се допаѓа ова.
  6. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.238
    Продуктивен, исполнет неделен ден за мене е многу подобар отколку мрзлива недела.
    Сакам да ми биде ваква секоја недела. Има време и за одмор, има време и за работа, а истовремено го искористив и сончевото, пријатно време.
    И кафето ми е повкусно кога знам дека сум го заслужила.

:sun:

На Peperutce1115, Rama, Purplelilac и 8 други им се допаѓа ова.
  7. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    СДК не и е местото само на жената во кујна...повеке знам светски готвачи мажи него жени така да хахах :D

На Peperutce1115, Rama, Feminka192 и 4 други им се допаѓа ова.
  8. Black girl

Black girl Форумски идол

Се зачлени на:
    4 октомври 2015
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    13.789
    Татко ми почина пред еден месец, па наши први комшии не отидоа на одмор како што планирале оти бевме блиски и не им беше до одење, а не пак да ти пуштат музика. Ај на денот на свадбата ок, ама пред тој ден било зорт да има гласна музика? Како бе можете да бидете такви ладни не ми е јасно. Срамота.

На Rama, sjdgo и cresa-jagoda им се допаѓа ова.
  9. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Можеби тие не биле блиски.А и животот не застанува.Музиката не променува ништо.Нека почива во мир:l:

На Gosh му/ѝ се допаѓа ова.
  10. marija.980

marija.980 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    197
    Допаѓања:
    663
    На Rama, cresa-jagoda, Slatkata00 и 2 други им се допаѓа ова.
  11. Ostaveniot

Ostaveniot Истакнат член

Се зачлени на:
    3 декември 2018
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    1.907
    Ова ме потсети на еден настан пред две години. Бев искочен и се враќав накај дома. И во една уличка меѓу згради имаше една девојка 18 години и двајца момци, викаа, ја удираа, ја трескаа од земја буквално. Им свикав и одма разбегаа. Се силат на девојка, а трчанката ја фатија малку што викнав. Девојката беше цела расплакана, искубана, и искинале алиштата...
    Ја прашувам што е работата и ми рече едниот и бил дечко и му раскинала пред еден месец. И сега сакал секс со неа, но го одбила, и со другаров се здружиле еднаш пробале да ја силуваат и сега ја тепаа. Рече ќе оди кај некоја другарка да се среди да не оди таква кај нејзините. Ја испратив до таму и од тогаш ја немам видено. Да знаев кој се ќе ги скршев од ќотек и ќе ги пријавев, немаше така да поминат.
    Ова се е од домашно воспитание. И се повеќе такви има, па сега и девојки. Родителите дома што не се залагаат и не им е гајле за децата ете после каква младина искача. Катастрофа.

На Herrera, Love 83, Rama и 11 други им се допаѓа ова.
  12. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Она кога одиш по улица и свесен си дека може секој да те види но неможеш да си ги собереш солзите.Едноставно неможеш,затоа што те боли душата.:u:

На WarriorAngel, Dadusicka, mareane и 19 други им се допаѓа ова.
  13. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.558
    Цццц страшни работи

На Ostaveniot му/ѝ се допаѓа ова.
  14. MysteriousQueen

MysteriousQueen Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2018
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    465
    Срамота...:x:x:xовие не се за во училиште туку за во поправен дом. Или се со тешка дијагноза или се уште поагресивно третирани од дома и од мали гледале насилство. Овие што снимале не се ништо поразлични. Жал ми е за девојчето, а фактот што децата се мали а толку насилни е уште пожалосен.

На Rama, oblace1, Peperutce1115 и 4 други им се допаѓа ова.
  15. Tokyo.

Tokyo. Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    1.962
    Чудно е колку животот не е фер.. Ти се случуваат некои работи како помал си викаш океј јас го сакам спротивното од ова а животот ти дава се освен тоа.. Изгледа љубовта и пријателството е веќе лукзус за да ги бараш од луѓето..

На Rama, Peperutce1115, Tea678 и 6 други им се допаѓа ова.
  16. Slatkata00

Slatkata00 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2019
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    1.558
    Учиш да живееш со болката од загубата... смртта значи загуба... кога ќе научиш да живееш со болката остануваат спомените...

На Love 83, Rama, Brinetka и 4 други им се допаѓа ова.
  17. Disconnected

Disconnected Активен член

Се зачлени на:
    28 мај 2019
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    49
    Abe ovie planiraat u EU da vlezeme ili djabe go menjavme imeto? Ne znam kako idat proceduri i sve toa ali gledam deka ni pregovori ima ni nisto kako sto vetuvaa :shake:

18. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.908
    Допаѓања:
    163.808
    Претерувате.
    Животот продолжува.
    Дедо ми викаше со радосните радувај се со тажните тагувај.
    Така да...оставете ги луѓето да слават.
    Премногу морализирате за релативни работи.

На WildMk, Dadusicka, hermosa и 12 други им се допаѓа ова.
  19. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.451
    Допаѓања:
    16.917
    Пред да заминам од оваа фирма, ма*е ќе му е**м на газдата, за сите нервози, психички тортури што ни ги вршеше.
    Нека ви звучам колку сакате негативна, но не дозволувам никој да си игра со мене и моето психичко здравје и благосостојба. Како и општо здравје.
    Најпрво ќе почнам со фини прашања :)
    Доста ми е од сите незаконски ср**.
    Една инспекција и ајт....

На Rama, Amellie13, hermosa и 4 други им се допаѓа ова.
  20. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Те подржувам.:d::d:

На Rama и GirlLove им се допаѓа ова.