Јас па само среде лето не носам чорапи. Сега почна сезоната на чорапи и не можам без нив. Најмногу заради тоа што стапалава би ми биле камен ладни, без разлика дали е топла просторијата или сум убаво покриена за спиење. И ич не можам да поднесам ладни стапала. Зиморливка. А општо сум голем обожавател на чорапи. Најубав филинг ми е сега кога ги ставам долните пижами в чорапи, горната пижама во долните и се стуткам така под ќебе да си се топлам. Какво спиење гола, или без чорапи, вака ми е најубаво.
Шо ако ти кажам дека ни прслук не носам? Надвор од дома само спортски градници, а ако ептен мора, чипкани бралети без жици, потпуки, ништо... Дома нит под разно.
Да се отвори билтенот на МВР само и само за политички функционери, директори, менаџери итн, ќе произлезе дека од сите нив, НАЈ ИСКРЕНО, прекршоци скандали и криминали имаат направено околу 80% мажи и 20% жени. Потоа со закон да се даде, минимум две третини од функционерите да бидат жени, чисто од дисциплински и етички димензии, да се одведе лудолово од Македонија. Додека не дојде женска рака до законот, овие мангупи од власт и опозиција мамицата ќе му .....на цел систем, народ и цело општество.
Мило ми е што слушам вакво мислење од спротивен пол(мислев вие мажиштава нѐ нејќите), иако мислам дека на човек ако му дадеш власт, моќ, позиција - збеснува и секогаш ќе си ја претвори позицијата како шанса за да се збогати самиот. А, исклучоци постојат, такви на кои не им светнуваат парите при секое зелено знаменце да украдат од сиромав народ. Само што тука не игра улога полот, карактерот, самосвеста и моралот it is.
Човек ко човек да, се расипува од моќ. Ама мислам дека жени политичари ќе ги доведат работите во ред и те како. Оние, т.н. "жени со јајца", што нема да подлегнат на уцени, на швалери, на криминалци. Тоа е единствен и последен спас за Македонија, посебно за менаџирање со работна сила и намалување на имиграција.
Мило ми е многу што ова го мислиш, јас многу надеж влевам во способноста на жената, дај боже тоа да е спасот.
И тебе ли ти пишуваше тој со фут фетишот? Се нервирам, само мене ли ме има прескокнато? Да ти ги лиже стапалата и да ти плати, а ти само седиш и ништо не правиш, тоа ли е дилот? Не звучи толку лошо Додека сме тука може и да ми подзачисти дома, да ме служи, и да ми плати секако, ако сака такви субмисивни игри. Бидете опортунисти дечки
не е секогаш до немиењето. Кај маж ми работи младо дете на ден којзнае можеби 5-6 пати се тушира и пак на работа до него не е да се доближиш. Не туш не парфеми џабе. Ама таква кожата. И на сестра ми кожата чудно и мириса. Не неубо или на нечисто на пот... Ама некој неспецифичен мирис е. Поднослив. А исто има и луѓе кои не многу често се капат па ме шират никаква тешка ареа. Се е до кожата. Воедно и хормоните и процесот на излачување. видете... Секој со свои навики а и зависно од време ама па заби да не измиеш?? вистина. Чудна работа. Јас па се така малку на шала разговарам,отворено си кажувам ме знаат сите дека можам и многу да се нашалам и никогаш не се навредиле или да ми замерат а и јас прифаќам шала и колку што сум отворена толку сакам да се отворени и спрема мене. Дали овде на форумов или општо во жовч исто ми е . Ама овде шала нема,се се некои озбилни немаат време за шала,на некои " не им стои на годинитие" некое се премногу сериозни палата за нив е детска работа... Или ќе се навредат ќе се налутат. Или едвај чекаат да се зафатат за кавги.... Страша работа. оставаат трауми ваквите случаеви. И јас имам неколку ама не сакам да се потсетувам на нив. Доколку е можно се надевам дека некогаш целосно ќе заборавам и ќе се избришат од мојата меморија. Сакам да ги дочитам уште неколкуте страни ама веќе одамна ми се спие па конечно заспа бебето и да искористам да спијам и јас. Многу сум ограничена во спиењето
Будна во 3 и 53...уз икање и жед. По некој глупав сон со авиони, стари турчинки, бизнисмени и изневерувачи, се заедно..прајслес
Туширање наутро, чист долен веш, туширање пред спиење, чист долен веш. Утрото исто да се направи, дефинитивно нема да смрдат толку. За заби, лакалут актив. Нит хербал нит гратис, само актив.
Добро утро... Не знам ни јас зошто толку рано станав. Сум се стуткала во ќебиња. Синоќа беше многу ладно. А и сега е. Не можам ич да поднесувам студ. Не сум навикната. Затоа ја мразам зимата. Како и да е, имајте пријатен ден
Пери алишта со Ленор и носи парфеми со себе и обавезно мастики. Нека е мирисот на чистота поинтензивен малце смешно е ама па вистински сериозна е работата не е зафрканција
Блокирање, игнорирање и нечитање на токсични луѓе на интернет треба да ви биде рутина за зачувување на менталното здравје. Исто како миењето заби.
Домашно воспитување најчесто може да се забележи при анонимна комуникација - форум, твитер и слично. Тука освен школата од дома, се прикажува вистинското светло кој каков е и колкава вредност има.
Ја најде...Таа паста не вреди ни 5 пари,а чини над 100... Има далеку поевтини,а поефикасни пасти за заби. За однесувањето... Ако не ги познаваш членовите во реалниот живот,не можеш да знаеш какви се на форумов.
Другарка ми се породи, не вистинска ама станав тетка на една мала преслатка лепотица. Денес требаше да си одиме на одмор дома ама ни се расипаа плановите и не летнавме, многу бев тажна ама ова ме развесли. Доцнеше со терминот и и реков Ана ме чека мене да си дојдам па да се роди и стварно така бидна иако јас не си дојдов. Многу сум среќна зошто другарка ми имаше многу тежок живот, среќна сум за оваа радост која и ја подари животот. Ви посакувам на сите кои сакате ваква среќа да си начекате.
Многу ми се допаѓа како самиот си го издаваш оригиналното размислување со само еден респонс на некој/а форумџија/ка.