Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.892
    Допаѓања:
    163.652
    Колку би било убаво ако сите зборуваме за своите грешки... искрено и отворено.
    Би се осеќале така повеќе како луѓе, како живи суштества...
    Но не... воспитани од нарцистичко комунистичка ладна, наводно работничка, но пасивизирана генерација... каде грешки биле недозволени како иронија сама по себе.
    Јеботе колку сме факд ап.
    Ако ти не си сјебан од твоите ако не биле такви, ќе те сјебе притисокот од околината која била воспитана од такви.
    Ова самозаљубено и егоистичко општество е логична последица на сето тоа...
    Особено кога све доаѓа од луѓе кои како деца увек ределе 3ки и биле тепани по глава...
    А едноставно... нема човек без грешки и најреално - најчесто се ненамерни, најчесто се чесни, најчесто се од добра намера. Не зборуваме на тредичи, медичи, бла бла, се гледа свесната интенција во некои работи, но претежно... стварно се од немукает, незнаење, добра намера... ама затоа тука се оние кои ќе ги искористат за да те заебат врз основа на твоите грешки зошто се побратими со оние со интенции во грешките, па дури и тие со намерните грешки се почесни од овие што ловат туѓи ненамерни за да некого заебат.

Последна измена: 24 септември 2019
    На Oxymoron, flower30, 1209 и 17 други им се допаѓа ова.
  2. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Деинсталирав сите социјални мрежи, утре ќе си го посветам денот на себе.
    Ќе се вратам од работа, ќе готвам, читам книги, гледам серии, навечер ќе се дотерам и ќе излезам, ќе шетам по бутиците, ќе потрошам некој денар, ќе им кажам на моите дека ги сакам иако некогаш ме вадат од такт, мои се, мобилниот ќе биде turn off.
    Пред легнување, тивка музика, вино црвено и многу чоколада.

На Oxymoron, Herrera, Ingvild и 25 други им се допаѓа ова.
  3. Ava.84

Ava.84 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2015
    Пораки:
    4.901
    Допаѓања:
    34.109
    Утрово прочитав за нов поим Plogging.Поимот Plogging потекнува од зборот џогинг плус шветскиот збор Plocka upp- присобере.Поточно новиот тренд во Шветска започнал во Стохлом од страна на спортистите кои се занимаваат со трчање.Трендот се состои од трчање и собирање на ѓубрето.При тоа покрај што е здрава самата активност за спортистот здрава е и животната средина.За примена на овој спорт покрај стандардните ранерс патики потребни се и ракавици.Преку трчањето се собираат чаши од кафе и пикавци.Убава акција само да биде прифатена од повеќе луѓе.

На Brinetka, poenta, Billy Idol и 5 други им се допаѓа ова.
  4. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Мммм ова звучи како прекрасен ден:inlove:

На A_star и Next им се допаѓа ова.
  5. FallenAngell

FallenAngell Истакнат член

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    1.633
    СДК старци остајте ме на мира еднаш и засекогаш кога гледаш дека не ти станувам не ме напињај...Од домашна култура би требало да станам нели "постар" човек АМА ако ми КАЖЕШ ДА СТАНАМ не ти станувам па незнам што да е....
    стара била ало што ако сум млада бе ? моиве нозе цел ден се отечени од стоење на работа кој ме прашува? и јас ја плаќам таа карта како и вие и јас имам право да седам и + бремена сум и треба ли бе јас да ги доживеам тие ваши "стари години" ? хормоните од сабајле не ми се нај нај не ме чепкајте ке ве изедам..:whew:

На cresa-jagoda, christinnn, Gosh и 8 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    What do you think? - ме прашуваат од агенција.
    А јас велам: "Заборавив да се нашминкам денес." :lol:

На cresa-jagoda, senjorita-v, GoodGirl45 и 5 други им се допаѓа ова.
  7. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.903
    Допаѓања:
    24.179
    Она прајслес чувство кога ќе си ја видиш последната оценка во индексот.
    :sun::sun::sun::inlove::inlove::inlove:

На Oxymoron, cresa-jagoda, crazylady и 35 други им се допаѓа ова.
  8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.938
    Се согласувам.Мислиш ако е некој млад и се му е супер,може да стои цело време а не е така.

На cresa-jagoda, crazylady, Alisa22 и 3 други им се допаѓа ова.
  9. Cinnamon Bun

Cinnamon Bun Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2017
    Пораки:
    595
    Допаѓања:
    6.154
    Сдк дека секој има барем 30 секунди време од денот да врати на порака едно чао, поздрав или зафатен/а сум, треба да одам, не можам да зборувам. А не да исчезне како дух..

Не си само ти таа личност што има брз живот и кнап време. Али во друго е работата...

На Emy867, Amellie13, FallenAngell и 16 други им се допаѓа ова.
  10. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.252
    Допаѓања:
    39.635
    Уште се опоравувам од малограѓански муабети на кои сведочев преѓес, за жал се најдов на тоа место и време. Колеги, исмејуваа друг колега зошто на работа ишол со точак, на што личело толкав маж да врти педаљи, не му личело, слушај брат од бугарија ќе земеш некое бонбонче 2 3 иљади евра, бог да те види, брат хехе, брат брат брат, секој втор збор, иако поголема е веројатноста точакот боље да му врши работа од таа крнтија од 2000 евра само колку да се нарече кола. А паметникот, најгласниот во исмејувањето, да биде иронијата уште поголема вози крш од мерцедес од факинг 1998 + - , ја остава на див паркинг и станува на 5 минути да види дали е земена од пајак пошто му е тешко на господинот административец да плати паркинг.
    Битно он нашол некој за исмејување. Испод чест е на овие простори превозно средство да ти е точак, што разбираат политичарите од скандинавските држави, со илјадници евра плата, што до работа вртат педаљи, а може да се возат у џип со темни стакла на пример, не умеат да живеат. Бе брат.

На Herrera, Oxymoron, sparklie и 46 други им се допаѓа ова.
  11. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.115
    Ми се крцка ручекот, слушам нешто од рерната. (fingers)
    Направив салатичка и знам дека додека го читате ова ќе очекувате да прочитате и ракиичка си ставив, ама јас не пијам тоа, си сипав сок од портокал. :D
    И чекам, повикот од рерната де. :drunk:

На Oxymoron, cresa-jagoda, Nigredo Odor и 4 други им се допаѓа ова.
  12. Tokyo.

Tokyo. Истакнат член

Се зачлени на:
    20 април 2019
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    1.962
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=433464213957429&id=206734873297032

Кај ке им оди душата на ваквите бе.. Да го видам ова со свои очи ми се чини дека жив ке го запалам...
    Поради вакви работи треба да се пазиме со кого се зближуваме и колку само ги знаеме..
    Пс видеото не е за сите.. Ми се згади животот кога го видов..

На Сама Дома и "Zoki" им се допаѓа ова.
  13. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.470
    Допаѓања:
    41.095
    Ви го претставувам најстрашното животно на светот. Гледате во него. Во животното кое успеало да избрише цели животински родови комплетно, кое е способно да го избрише цел жив свет од планетата, вклучувајќи го и својот.

Не плашете се од ѕверови. Плашете се од себе си.

Зоолошка, Њу Јорк, 1963.

На cresa-jagoda, christinnn, Amellie13 и 17 други им се допаѓа ова.
  14. John Snow

John Snow Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2016
    Пораки:
    4.940
    Допаѓања:
    53.170
    И официјално почнува периодот. Let the games begin:rock:
    20190924_153951.jpg

На GoodGirl45, Oxymoron, M&M и 16 други им се допаѓа ова.
  15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Се зачлени на:
    17 ноември 2012
    Пораки:
    13.119
    Допаѓања:
    163.768
    12234-ти Марфиев закон: кога полека стигнуваш на ред на шалтер, службеникот/службеничката мора да стане, излезе некаде и да се задржи со нешто... :doh: |-)

На GoodGirl45, Oxymoron, cresa-jagoda и 22 други им се допаѓа ова.
  16. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.236
    Син на пратеник нападнал девојка а и нејзиниот другар кој ја бранел, во Прилеп.

Не знам колку е точна информацијата но, се надевам дека не би ме обесиле јавно доколку пред мои очи фатам таков напаѓач и насилник, па да му ја отсечам главата и да чекам да го сликаат ѓубрето додека дојдат пандури. Мажиште бе еј! Мрсулко!

https://lider.com.mk/hronika/eksklu...ec-seksualno-napadnal-devojka-potoa-ja-tepal/

17. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Денес добив потреба за mating call. После дооолго време. 8)

Помлад дечко ,,провокативно" облечен во маичка на прерамки и тесни фармерки на кои перфектно му се оцртуваше задникот, стоеше пред мене на штанд. Абе бомба дечко! Уште кога се заврте и ми се обрати со тој пресекси глас и бледо - еротски тен, инстантно со поглед го измеркав и соблеков скроС.

Го исперципирав од глава до пети ултра манијачки, и уопште ама уопште не чув што ме праша. На крај мораше да интервенира другарот до мене со одговор, зошто дечково засрамено се почеша на главата симнувајќи го погледот надолу. Браво Одор, life goal си пеер. (fingers)

Другаров знае што стока сум и вика - аман бе говедо, се примети апла, среди се..
    Во некои ситуации стварно се чудам на понашање, ама беше момент, i can't help it. Добро ме вади оваа
    женска енергија која ја презентирам иначе...ехехе, ај ќе премолчам за доброто на форумот, пошто ме поштуваат луѓе од тука. :makeup:

И така ви викам, убав ден нешто денес..

Последна измена: 24 септември 2019
    На Oxymoron, M&M, buba4e89 и 23 други им се допаѓа ова.
  18. KateKane

KateKane Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јули 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    63.271
    Кај го најде на дождов и денов ладен мори по прерамки таков некој со расипан центар за терморегулација? Некој Енглез да не бил? 8)

Meh... Debatable :P
    Ела да те бубнам, знаеш дека те сакам :punch:(poolparty):bug:

На Oxymoron, 1209, lovestoneddd и 6 други им се допаѓа ова.
  19. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Па тоа беше turn - on во цела ситуација бре. Да беше умотан како зимски кромид мислиш ќе ми фатеше око? Не. :D

Буб back. :l:

На Oxymoron, x.Daisy.x, senjorita-v и 3 други им се допаѓа ова.
  20. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се зачлени на:
    28 мај 2018
    Пораки:
    2.179
    Допаѓања:
    14.264
    Ме потресе многу емотивната реакција на младата Грета Тунберг.
    Жални се потсмевањата на некои кон нејзината еколошка борба за подобра иднината на младите генерации.

Навистина треба да се засрамат светските лидери и на тоа како не се справуваат со алармантните климатските промени.

На Amellie13, FallenAngell, dayla и 11 други им се допаѓа ова.