Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. dayla

dayla Популарен член

Значи не сакаш да им се допаднеш, ама битно корпи-корпишта си јадел од нив. Форумов не ми се отвара од инцелскиве муабети, партал го направивте.

Gosh, Alisa22, RoseRain and 10 others like this.
  2. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Ако не ме сфати, игнорирај ме. Ако не сум јасен, игнорирај ме.

3. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Зошто на некои им е најважно материјалното?
    Не добил/а поклон каков што сакал/а или добил/а само едно нешто и тоа ситно... :rofl::rofl:
    Тоа е потрошливо,минливо.
    Убавите спомени од широки насмевки и растреперени срца од возбуда се вечни и само тие се вредни.
    Најубавиот поклон е самата појава на личноста пред вас и неговата/нејзината љубов кон вас.

4. WildMk

WildMk Форумски идол

Шо значи зборов?

5. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Не ми е јасно зошто некои членови се зачленуваат на широка онлајн платформа наменета за дискусии и после се бунат, жалат, фрустрираат кога некој ќе им реплицира, ќе има контра мислење што е природно да се има или нема да сфати што сакаат да кажат бидејќи цело време пишуваат скроз контрадикторни мислења на своите претходно напишани мислења/постирани линкови. :^)

Lella, lovestoneddd, Gosh and 13 others like this.
  6. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Incels, a portmanteau of "involuntary celibates", are members of an online subculture who define themselves as unable to find a romantic or sexual partner despite desiring one, a state they describe as inceldom.
    Sounds familiar? :D

Lella, lovestoneddd, Alisa22 and 5 others like this.
  7. piksooki

piksooki Популарен член

Мене не ми е битен да е скап поклон.Јас всушност морам да признаам дека воопшто не ценам скапи поклони.Мене ми се битни парите да но оние кои јас самата ќе си ги заработам или пр ќе ги добијам на лото.За поклон сакам да биде нешто од срце.Повеќе би ми паднало во срце да биде писмо во кое ми пишува за тоа дека ме сака отколку да ми купи златен накит.

8. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

Стандард тешење на nice guys, жените ги одбиваат оти сакаат или богаташи со јаки коли, станови, куп пари за патувања итн., или па наводно сакаат сељаци, сумљиви и насилни типови што не ги почитуваат како нив :D

СДК, ако имате некој тежок интроверт во животот кој никогаш не се покајал што излегол да помине време со вас, дури и притоа да оставил серија или книга за читање на топличко - сигурно сте супер личност и пријател :D :sun: :f:

9. Keanu_R.Wick

Сакам да кажам, не сака да ме сфати :)
    1. Кажуваш како ти удриле корпи неколку лепи брени, и:
    -NICE GUY, NIKOJ NE TI E KRIV, VAKOVTAKOVONAKOV SI, INCELS, BLBLBBLL,

2. Кажуваш колку би бил фин, каков би бил на дејт, дали е океј или не, или каков би бил во врска, и:
    -NICE GUY, NIKOJ NE TI E KRIV, VAKOVTAKOVONAKOV SI, INCELS, BLBLBBLL,

10. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Прашањето беше зашо уопште се пушташ на Лепи Брени кога ете не ни сакаш да им се допаѓаш на нив. :^)
    Али океј, може е и боље да не сфатам.

Alisa22, Madam-A and theowndemon like this.
  11. Keanu_R.Wick

Да.

Sejfullai likes this.
  12. prominent

prominent Форумски идол

Подарокот не мора да биде скап за да има вредност. Напротив, може и да е нешто многу ситно, со мала материјална вредност, а да значи цел свет:)

Но, не би рекла дека и скап поклон не значи ништо. Особено за некој што не располага со голема материјална моќ. Таа личност штедела долго, се лишувала од многу нешта, само за да го купи тој скап поклон за драга личност.

Не ми се допаѓа осудувањето на скапите подароци. Немаат тие секогаш лош контекст.

Тогаш не се чувствува глад, жед, единствено чувствувате глад за личноста, глад да видите радост во нејзините/неговите очи :l: И спремни сте да си скратите од вашето уживање, само за таа/тој да ужива:)

13. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Јас ќе ти поможам за ''nice guy'' зошто кога ќе ги пишиш тие двете реченици дирек паѓаш во та категорија:
    Зошто добиваш ваков „третман“ е пошто една жена научила да не верва на само прогласени добри момци. Најучивме добро дека ако некој сам се прогласва за најдобар, најчесто е замка. И поќето го научивме то на тешкиот начин. И со самото то кога ова ти го објаснуваме каде било низ форумов стануваш толку дефанзивен само ни објаснува дека да, не си толку добар колку шо сакаш да се претставиш. А, вервај, убај стила имаш, сакав да можам да ти вервам. Навистина.

Најсгај е тој шо ќе речи: оди со фраер место со мене, а јас сум подобар за неа. Ама нема врска ионака ја неќам курва/ лепа брена/ *стави било која навреда тука*, па после то дури глуми и незаинтересиран, ама при најпрва прилика пробва да ја оцрни пошто не го сакала.

@WildMk Ја доби дефиницијата за инцели шо се, сега ќе ти пуштам неколку примери. Овие слики од горе многу често се од членови кои уствари се инцели и само трујат по туѓи сабредитс и плукат отров наоколу, ама има и некои кои не се толку екстремисти како инцелите. Тие се ... посебни. Само то ќе речам. Најсгајс не се по дифолт инцели, ама инцелите се најсгајс. Најсгајс, исто како и инцелите, се жалат себеси, заслужувале подобро, таа некоја која го оставила била кучка. И океј е, јас не би сакала таков покрај мене и би го одбегнала, некоја можи сака - you do you муабетот. Инцелите од друга страна се психопати. Да можат сите права ќе му ги земат на жените. Ако излезиш на дејт? Му борџиш секс. Ако прајте 15 минути муабет и ти речи дека не е заинтересирана? Ти борџи дејт. А ако излезиш на дејт? Борџи секс. Најчесто се врџинс и имат страшни фрустрации ради то. Од таму, имаат и свој речник. Пример Chad е секси висок маж, најчесто плав и набилдан. Тој е „фраер“ и ги фаќа сите женски. Некогаш ќе помислиш сите инцели се педери пошто опседнати се со Chad, сакат да бидат како него и во многу наврати објаснуваат страсно какво тело имаат Chads во нивна околина. Во сликите подолу ќе сретниш и ''femoids'' то се жени инаку. Неќат да ги наречат жени, не вределе до толку. Меѓудругото живеат на self pity и се „нааајголемиии“ жртви.
    И пу пу скраја да е, да му речиш дека можи не можат да си фатат женска оти имат шит карактер. ТиЕ сЕ жРтВаТа, ViCtIm BlAmInG.
    upload_2019-10-6_18-57-39.png
    [​IMG] upload_2019-10-6_19-2-28.png

И така. Да е здрав и жив редит, научив „од далеку“ да распознавам некој шо можи да ми наштети.
    едит.
    Срам да ми е. Благодарам што присуствувавте на мојот TEDtalk.

Last edited: Oct 6, 2019
    Shelea, senjorita-v, Lella and 5 others like this.
  14. Stark

Stark Форумски идол

Тешко ми е...

15. piksooki

piksooki Популарен член

И мене:(

Да знаев дека ќе ми биде волкуу досадно ќе му го препуштев некому слободниот ден.Барем некој ќе си поминеше убаво.

What he said:
    Седи бе мирна, леле... :D

Last edited by a moderator: Oct 7, 2019
  16. IM.TMKQ

IM.TMKQ Форумски идол

Тешко таа што ќе излезе со тебе на дејт.
    Лепи Брени..|(
    Свашта.

Alisa22, Sejfullai and Shmizla94 like this.
  17. Shmizla94

Shmizla94 Активен член

Сакам да кажам сакам да бидам машко.. ;(

sjdgo and mileystar like this.
  18. WildMk

WildMk Форумски идол

Шо се 'Лепи Брени'? :rofl:
    Аман те со речников!
    Чоек не мој да ве прати :inlove:

Lella, Hellobeautiful, M&M and 9 others like this.
  19. Keanu_R.Wick

Ме познаваш?
    Фанови на ценетиот турбофолк стил.

20. WildMk

WildMk Форумски идол

Шо му фали па нив?
    И јас слушам турбо фолк... и електроника, и рок, и рап, и триста други чуда.

M&M, GirlLove and Keanu_R.Wick like this.