Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. piksooki

piksooki Популарен член

Дали некогаш сте размислиле дека премногу се извинуваме на форумов ?
    -Пишувам мислење кое го имам и до него ќе напишам се извинувам ако навредив некого.Вистината е дека не знам зошто се извинувам и дека ако ми било битно да не навредам некого не би ни пишала нешто што би ве навредило.
    -Се извинувам ако има ваква тема:)Зошто се извинуваш?Ако има само ќе ти ја шутнат во канта.
    :x

prominent, Keanu_R.Wick and Bruce10 like this.
  2. Bruce10

Bruce10 Истакнат член

Ептен сте ми го извртеле муабетот.
    Ќе ви се приклучам, овака размислувам и за разлики мажи жени, и за црнци белци и за албанци македонци.
    Едноставно е, нема дефиниција што го прави некого добар. Само затоа што припаѓа на една страна не подразбира добро или лошо. Има жени абе женишта, и знаат да сакаат и интелигентни и работливи и имаат и почит и се, има и жени да те чува господ, како што рековте избегава фини дечковци, ќутлив бил, немал пари, немал школо, па завршува да испаѓа со некој клошар па се жали, или ќе фане добар па иде малце настрана да види што има.
    Два типа се, на машкиве е да најдат тоа што бараат.
    Иста е ситуацијата и женските бараат исто кај партнерите, не е дека кај нив по дефиниција е дека сакаат серковци. И девојките бараат некој да ги сака да ги почитува, да биде тука за нив и да не му бидат избор да не го мислат он после збирање со екипата дали ќе и се јави на некоја и да иде вечерта поинтересна да си ја прави.
    90 проценти сигурен сум дека типката го откачила оној со празниот целофан од муабетот за поклоните.
    Луѓето не се по дефиниција добри или лоши, ќе испаѓаш ќе разговарате ќе видиш на што си, ти одговара карактер или не, ако не барај друга ако да, ќе вложиш повеќе време можеби ќе биде супер, може и по две години или повеќе да не биде ништо. Да постоеше формула за наоѓање супер дечко/девојка да ти одговара 100проценти тогаш ќе беше супер вака ќе дадеш максимум да го најдеш тоа што го бараш со многу измени и кај себе а ако сака девојката и кај неа. Компромиси...
    И не се остручавајте многу, пуштајте се, фаќајте корпи, ќе налета некоја што ќе се согласи да испаѓа со вас па преку нејзе покажете дека сте најс гај, нека зажалат овие што ви дале корпа кога ќе видат како знаете со девојка.

3. g8lQQk

g8lQQk Популарен член

Се изнагледав атлетика, атлетски градени момци, па и девојки.
    Пред малку поминувам покрај огледалото, како слоница да видов....тоа да сум ти била јас :rofl:, по волку гледање во мускули :envy:

4. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Ма ништо вајлд, само викам дека, корпи сум јадел од такви девојки, а и од поинакви од нив, за покасно не сите туку повеќето од нив, да се спојат со ропак во секоја смисла (камо да бил подобар од мене). Значи не сите, повеќето.
    Вајлд, имаш забележано дека ме "тепаат" неколкумина тука постојано, за сѐ? :) Дури и тогаш кога делиме мислења, абе еј, мора па мора да биде мм, не по нивно туку против моето :D
    Сакам да кажам дека не знам зошто толку енергија, несфаќање, присилно групирање кој каде припаѓал и слично.
    Сакам кажам не знам речам -_-

prominent likes this.
  5. piksooki

piksooki Популарен член

Колку што пратам по форумов не мислам дека @WildMk ќе те теши за ова:)

WildMk, prominent and DAngel like this.
  6. WildMk

WildMk Форумски идол

Проблемот е што другите ги наоѓаш виновни за твојот 'неуспех'.
    Затоа ти се с'ртат.
    Не чини да се потценува човек, ама не чини ни да се преценува.

Имав една другарка, што коментираше за девојката на еден, кој нејзе ја одби.. Глупава била девојкава, грда била... не знам каква била.. другарка ми, била поарна од нејзе.. Зошто тој 'глупиот' ја одбрал онаа, а не нејзе?
    Епа извини.. ама тебе ако тие глупа, и грда и не знам каква, не значи дека и нему му е.
    Очигледно дека таа, повеќе му се допаѓа од тебе.
    И после.. глупав бил тој.
    Оти бил глупав?
    Оти тебе не те сака?

Ете и ти.. викаш дека со 'ропак' после се спојат.
    Може тебе ти е ропак, а нејзе не и' е.
    А и да е ропак... не е твоја работа.. ниту пак е таа глупава или не знам каква, затоа што ти не ја привлекуваш..
    Сенкир па тебе, секоја една те привлекува.
    Секој си има право да си одбери со кого сака да биде.. и немаш ти право да ги навредуваш за нивниот избор.

7. nightingale

nightingale Истакнат член

Во контекст на муабетов за мажи/жени/пари/скапи поклони, СДК дека не ми смета партнер кој нема пари, ист степен на образование или што и да е.

Ама тоа не значи дека би била со партнер без никаква амбиција и кој не вложува никаков труд да направи нешто во животот или да си ја подобри ситуацијата. И јас сум немала, ама богами сум се испомачила да дојдам до негде.

Има разлика од моментална состојба и прилики, до неправење ништо и денгубење.

Во суштина верувам дека никој self respecting маж/жена не би сакал таков партнер.

prominent, Blue.Sky, Summer16 and 2 others like this.
  8. DAngel

DAngel Форумски идол

Вчера исчистив еден куп одвратни луѓе од животот.
    Синоќа се изнасмеав, изнапеав, се изнаиграв. Нема ништо поубаво од тоа да си опкружен само со луѓе кои знаеш дека ти мислат добро.
    Од друга страна, имам повеќе луѓе во животот од што било кога сум имала. И имам кому да се доверам, да се искажам, да се изнеасмеам. And oh, the things I have said :D
    Животот е убав :sun:

9. Keanu_R.Wick

@WildMk е по зрела од мене и и те како ми значи секој збор од позрели луѓе.

source.gif

Last edited by a moderator: Oct 7, 2019
    Bruce10 and piksooki like this.
  10. Summer16

Summer16 Истакнат член

СДК дека што и да направиш пак не можиш да им угодиш на луѓето.. Никогаш нема да си доволно добар, никогаш нема да ти кажат "фала" иако во секој проблем им помагаш, никогаш нема да ти кажат "извини" кога ќе те повредат, туку вината ќе ја бараат во тебе.. Но, се ќе помине, само џабе кога секој ден ќе се полниш со нервози...

stetoskop and Ugly Duckling like this.
  11. Anabelle.Amorette

Anabelle.Amorette Форумски идол

Две работи што во секое време од такт ме вадат:
    1. Имаш ставено слушалки, а баш тогаш некому му текнува да зборува/прашува, после ако не си чул- крив си.
    2. Намерно не излегуваш од соба кога доаѓаат некои гости, поентата е да изгледа како воопшто да не си дома, а на твоите токму во тој момент им текнува на Миленче од тетка Соња и викаат од другата соба за да те прашаат што завршила и кај работи сега.

А инаку, во период кога го намалив бројот на луѓе што сакам да се околу мене, поисполнета сум.
    Случајност или не, ама баш тогаш убави работи ми се случија.

12. Shalitra

Shalitra Популарен член

Нема повеќе да дозволам да ме искористуват некои луѓе,тоа што ќутам и толерирам не значи дека сум будала и не размислувам со своја глава.
    Неблагодарноста е нешто што не можам да го простам и надминам.

Bruce10, GirlLove and Keanu_R.Wick like this.
  13. Keanu_R.Wick

Толку ли е тешко да бидеме подобри? Да бидеме пријателски настроени?

Толку е тешко да помагаме, да не сме егоистични?

Да не се перчиме напаѓајќи ги сите наоколу?

Толку е тешко да сме човечни?

Shalitra, Cinnamon Bun and Bruce10 like this.
  14. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Не знам како вие ја доживувате љубовта али јас ја доживувам како свето нешто, благословено дадено, подарено. Да сакаш некој и да знаеш дека ти е возвратено е нешто што не може да се опише со зборови. Нема поголема среќа од тоа. Само сакајте ИСКРЕНО, и бидете си искрени према човекот што го сакате.

prominent, joy1, Bitter-Sweet and 2 others like this.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Нема ништо полошо од лош филм, лоша книга и лош секс.

Се трудиш да ги завршиш до крај, а не иде, и не иде. Се чувствуваш лошо да ги прекинеш, а како времето минува се каеш се повеќе и повеќе што не си.

Вечерва искусив едно.
    Лош филм.
    Најмалото зло. :whew:

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Колку можите да бидете болни во мозок кога некој ви кажува дека ви паѓа притисок сакате да седнете и влезете внатре, тој ви вели, зар не можеш да издржам уште 15 мин? И онака да си продолжи да си прај муабет?

17. Keanu_R.Wick

Две златни правила:

1. Не прави ништо за да те сакаат;
    2. Не прави ништо за да не те сакаат.

Едноставно е, многу.

18. joy1

joy1 Форумски идол

Кога ќе посакаш некој да те спаси,само погледни се во огледало...

19. poenta

poenta Форумски идол

Тоа што одиш до крај значи дека нешто те задржува.
    Јас би рекла дека лошото е производ на различни очекувања и интереси кое треба да се прифати како позитивно искуство зашто и во тој момент има нешто што значи полезност.

20. Alisa22

Alisa22 Популарен член

Ах баш ова ми требаше да го прочитам да ме мотивира :l: