Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. lunicka

lunicka Форумски идол

Се зачлени на:
    29 јануари 2010
    Пораки:
    3.854
    Допаѓања:
    101.612
    Едно видување,еден век!
    Еден збор,еден алтан!
    Човек умира со полно срце а не со полни џебови.Кога би биле ваквите денови почести!
    Убавина денов луѓе,убавина!
    [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG] [​IMG]

На bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, LittlePinky и 24 други им се допаѓа ова.
  2. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
  3. Elissa

Elissa Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јануари 2014
    Пораки:
    3.310
    Допаѓања:
    22.609
    Ќе испушти душа кај и да е бабата а тој ќе наследи некоја куќа и пари. Што ли се не прават некои луѓе за да стекнат богатство, патетика.

На LittlePinky и WaffleGirl им се допаѓа ова.
  4. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.173
    Пред.малку.изедов.пола.кило.сладолед.
    Ви.кажувам.чисто.за.да.ми.олесни.[​IMG]

Иначе.на.диета.сум.

Пак.не.ми.работи.спејсот.не.ми.замерувајте.

На Mahidevranfan, jjoovvaannaa, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr и 12 други им се допаѓа ова.
  5. Dvolicen

Dvolicen Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2012
    Пораки:
    1.431
    Допаѓања:
    3.485
    :o

Што рекламира-л ? :wasntme:

6. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.009
    Во топлите месеци од годината, најдобриот начин на кој можам да го искористам времето, е да излезам со фотоапаратот. Кога сум зад објективот, секогаш губам ориентација за време. Фаќам парчиња од природата и секојдневието, а истовремено си да го одморам мозокот и се дружам со кутрето.

Во маало расцветаа и првите сончогледи. Најубави ми се од сите цветови.
    Па го прашувам вујко ми: Како може сончогледиве да се толку убави и големи, кога нема сонце. Види ги облациве, сиви и тмурни.
    Тој: Еее, ама позади тие облаци има сонце.
    А сончогледите можат да го најдат секој мал, навидум невидлив зрак.

И ете така. Човек може да научи нешто и од цвеќињата.

Прикачени фајлови:

• 31.jpg
      31.jpg
      Големина на фајлот:
      137,3 KB
      Прегледи:
      312
    На bittersweet, rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, anuskaNESTLE и 23 други им се допаѓа ова.
  7. kala21

kala21 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2013
    Пораки:
    1.896
    Допаѓања:
    15.406
    Многу одамна не сум слушнала искрено ТЕ САКАМ... :inlove:
    Ти благодарам што постоиш :l:
    Убавини,убавини,убавини...Уживајте и останете ми со здравје :hug:

На Silver.E му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Silver.E

Silver.E Популарен член

Се зачлени на:
    14 февруари 2013
    Пораки:
    2.226
    Допаѓања:
    5.276
    Првиот пат беше страшно, потоа се премина во навика и беше лесно... :|

9. cresa-jagoda

cresa-jagoda Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    8.262
    Допаѓања:
    34.565
    :o :o :o :x

http://fokus.mk/fizika-i-hemija-k-e-se- ... oddelenie/

Ај со уште нешто нека ги измалтретираат децата уште од прво одделение. :^)

Пред две недели случајно дознав дека децата уште од прво одделение освен што знаев дека учат англиски, дознав и дека учат германски, па тие се толку мали што македонскиот јазик не го знаат како што треба, па уште и два странски јазици од прво одделение им наметнале. :fubar:

Па јас англискиот јазик почнав од 4 оддление да го учам, а германскиот од 6 одделение.

А сега читам дека физика и хемија ќе им вовеле и од прво до трето одделение, па јас тие предмети ги учев првпат во седмо одделение, па пак за мене беа тешки и бараа учење, како ќе научи некое толку мало дете толку тешки лекции. :x

На LittlePinky, Lella, eliesaab и 2 други им се допаѓа ова.
  10. Summerlover

Summerlover Форумски идол

Се зачлени на:
    5 август 2010
    Пораки:
    5.531
    Допаѓања:
    34.908
    Сакаат да се направат како божем Македонија да е европска земја. Мислат дека ако им воведат астрономија уште пред да научат да се потпишуваат, готово сите ќе ги примаат во МЕНСА. А не разбираат дека образованието го уништуваат, и децата не можат веќе да бидат деца.

На LittlePinky, Lella, Barbie20 и 3 други им се допаѓа ова.
  11. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.795
    Допаѓања:
    145.359
    Незнам од каде ви е оваа информација и се извинувам што се мешам, но децата од прво одделенио учат англиски , но не и германски.
    Што според мене е во ред, учат по слики, бајки , цртат. Мојот првооделенец својата учителка по англиски ја викаше учителка по ликовно. :lol:
    Значи повеќе им е забавно, отколку што е заморно.
    Јас сум ЗА учење на англискиот уште од прво, па сега без основни познавања никаде неможеш да се вработиш.

На Mama25 и LittlePinky им се допаѓа ова.
  12. Lepaaa

Lepaaa Популарен член

Се зачлени на:
    5 февруари 2011
    Пораки:
    2.069
    Допаѓања:
    8.098
    Еве сум и јас конечно во темава, после долго време... :)
    Овој пат, со сите положени испити, на чекор до магистратура која ми ја закажаа не на било кој датум, туку на мојот роденден... Среќата е голема, немам зборови со кои би ја искажала и би ја претставила баш толкава колку што е. Конечно, ја постигнав целта, или барем сум блиску до неа... :D Малце збунета, незнам што ме чека ама си викам ќе се среди се полека.
    И не! - Сега нема да мислам за ништо, баш ништо, сега ќе одмарам и психички и физички (повеќе психички), се спремам за одмор и за најубави денови поминати со љубовта моја и со нашето омилено друштво, уште еден пар со кој ги делиме сите посебни моменти.

Со мојот А. радости сум... Како и секогаш! И тој имаше успешна недела и конечно понуда каква што чекаше цел живот, далеку од нашава земјичка ама ако... битно ќе напредува, ќе напредуваме и тоа пак Заедно! Верувам и се надевам на тоа...
    Убавини луѓе, убавини, среќава што ја чуствувам никогаш не била поголема! И во мој стил кажано, нека потрае, заслуживме. :d: :l:

На senza.parole, bittersweet, The.Crab и 41 други им се допаѓа ова.
  13. nevermet18

nevermet18 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 мај 2014
    Пораки:
    5.230
    Допаѓања:
    13.243
    Само вие мислете си дека мене сама ми е досадно или сум осамена. Е НЕ! Баш кога сум сама имам огромна желба за вежбање. Ќе се видиме во Септември бичес и бичачос. Mwa. :* :)

На Heartbeat и l0vE...-love им се допаѓа ова.
  14. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Се прашувам дали ова што трчам цел ден да помагам на другарки еден ден ќе ми се врати? Колку услуги сум направила и јас незнам ни на колку другарки, незнам дали на крај тоа се ќе се исплати и тие дали го заслужуваат тоа? :? Веќе не сум сигурна во ништо затоа што по сто пати се изгорев на вакви работи .

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    А ти помагаш за да ти се исплати на крајот? Чекаш да ти вратат за тоа? Ако помагаш, помагај без да очекуваш нешто. Ако сметаш дека личноста која ти бара услуга не заслужува помош, тогаш не помагај воопшто.

Всушност јас за тие што мислам дека не ја заслужуваат мојата помош за било што, не се ни дружам со нив.

16. SnowWhite8

SnowWhite8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 јули 2012
    Пораки:
    1.275
    Допаѓања:
    1.620
    Многу пати ми се има случувнао да помагам и кога еднаш не ќе можам некоја работа да завршам одма се лутат, и се понашаат како никогаш да не си им помогнал, те отргнуваат од својот живот и се странци за тебе. Затоа веќе не сум сигурна во ништо. Денес сепак решив да помогнам иако личноста што побара помош од мене воопшто не беше заинтересирана за НЕЈЗИНАТА работа па јас морав по 100 пати да вртам на 100 броја а што ќе и беше тешко кога ми го прати документот и да ми напише нејзин матичен број и број на лична карта затоа што тоа се бараше во документот, најтрагично беше ми кажа добро ќе ти пратам на фб информации и ја немаше па јас и се јавив да ми ги каже тие податоци... :@

17. Daydream

Daydream Популарен член

Се зачлени на:
    31 мај 2013
    Пораки:
    1.682
    Допаѓања:
    6.472
    Епа според ова јас единствено што можам да заклучам е дека ти си премногу наивна и треба да си свесна дека само те искористуваат. Тука нема другарство и помош по своја слободна волја. Не ја барај вината во другите туку во себе. Тебе никој не те тера со сила ништо да правиш. Ти треба да ја поставиш границата.

18. Nausicaa

Nausicaa Форумски идол

Се зачлени на:
    1 декември 2013
    Пораки:
    3.452
    Допаѓања:
    20.085
    Проклет Вип, да ти се плукнам во мрежата!!! Два реда муабет да не може да се направат, да не може човек за една најобична работа да се договори од постојаното сецкање :@ Зошто ја плаќам тарифата кога треба преку вибер да се договарам што, како :swear:

На LittlePinky му/ѝ се допаѓа ова.
  19. natemila

natemila Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.533
    Допаѓања:
    8.444
    Лесно е да ги соблечеш сите алишта од себе си, и да водиш љубов, луѓето постојано тоа го прават, но да ја отвориш вратата на својата душа некому, да му ги отвориш вратите на својот дух, мисли, стравови, иднина, надежи и соништа, е тоа значи да бидеш целосно гол.
    Се во животот можеш да створиш, баш се освен душа. Со неа мораш да се родиш..

На rrrrrrrrrrrrrrrrrrrr, julie77, leighton23 и 10 други им се допаѓа ова.
  20. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575
    Нели дојдени се кинезите за да го градот патот до Скопје.Со еден од нив се допишувам, човекот ми даде дури и број. :D И седиме на клупа со другарка ми и решивме да му ѕвониме.Го сецнавме и тој се јави, ама ништо не бидна од разговорот бидејќи ни беше страв од него, ни го знаеме, ни ништо, којзнае каков човек е.Инаку си го видов симпатијата, личен како и секогаш. :lol: Ама готово кажав дека ќе го заборавам, така и ќе биде. :)