@theowndemon @Peperutce1115 Јас уште благо го пијам не можам да се одвикнам. Со две полни лажичиња шеќер. И имам пробано многу пати ама никако ме ми оди горко кафе. Уште да пробувам? Либе го пие со едно неполно лажиче и ми вели да пробам постепено ако не можам наеднаш. Вчера ми вели: "Пробај 5 кафиња испи ги горки макар и сосила, па ќе видиш после дека благо воопшто нема да го сакаш". Ама не знам сепак. Убаво ми е вака.
Јас сама почнав да осеќам потреба да намалам благото, едноставно многу го осеќав и не ми беше по ќеф. Со едно лајче шеќер уште ми е океј, ама океј ми е и горко. Онака сеедно ми е кога ќе се напијам каков вкус ќе добијам. Битно да не е ретко туку убо концентрирано со кафе да е.
Седам на нет и си скролам на инстаграм. Малку здодевен ден ама се надевам дека брзо ќе помине... Со мајка дискутираме за некои видеа што ги има гледано па се обидувам да и објаснам дека е монтажа ама не можам да и докажам, сепак интересно ми е што имам заедничка тема со неа. Кога сме веќе кај кафето го пијам благо Две коцки шеќер, еднаш имам пробано горко, црева ќе истурев. Убав ден.
Мислиш дека е 11:30 часот и дека за 15 минути треба да излезеш, ѕидниот часовник во дневна се уште е по старо време. Па која среќа е кога сфаќаш дека имаш уште цел час слободно време. Камо секој ден вака да се враќаше времето наназад.
На ум имав да направам љубовна бајадера со малини за со кафенце. Ама се намачкав путер од лимета на стапалата и кога ми текна,доцна беше. Се разочарав како секогаш кога нешто планирам а други сили ме спречуваат Сега имам кафе, смути, бајадера не, али, може и тоа ќе бидне ако уште еден слој ставам Што сум се замарала, ни јас не знам . Сега чекам перничиња за на грб и под нозе
Сдк дека е многу лошо времето во кое живееме. Дали сум јас таква па очекувам истото добро да ми се врати,или пак ако некој ми е приоритет и јас нему,а не опција? Дали сум само јас таква будала? Се се нема време да се видиме за добро... За лошо воопшто не ми треба никој
ама 250 денари за една мала тегличка? е не давам. Имам купувано, ама не повеќе. А домашно е домашно ))
Познавам доста луѓе,кој даваат 300 денари за голема тегла Мамас,и тоа си купуваат едно 20-30 тегли во текот на зимото.Едноставно несакаат да си трошат време,работа,си купуваат и си свиркаат цела зима. Кај секој е различно,јас оваа год не правам,реков ке си купувам кога ке има голема желба за ајвар и готово,немаме веќе дома математика да правиме ајвар,а ни па некој посебно од кај мене јаде ајвар освен јас.Треба луѓе за правење,а поголемиот дел одбегнуваат веќе да прават ајвар,си купуваат секакви видови. Секој со своите потреби,секој со џебот колку му е долг,си ги организира работите,така и зимниците.
И јас како тебе преферирам голема шоља кафе, од тие за млеко. On the other hand, кога ќе си дојдам дома слушам лекции колку тоа не било здраво и кафето се сервира во мали филџанчиња, бидејќи така се пиело правилно . Па до некаде може и јас сум како мајка ти ... и три зрнца шеќер да ми стават во кафето го осеќам и не можам да го пијам, нема шанси. Што се однесува до болдираното, целосно се согласувам. Кафето треба да е убаво концентрирано, а не ретко и разредено со вода. И за тоа имав мака дома, ама ги научив на мерката .
Дечко ми има тетка која што е околу 55-6 години и не е мажена и нема деца. Денес ни купила карти за на кино да сме оделе ние двајцата. Нонстоп не носи некаде, не вика кај неа, сака да е блиска со нас. Можам да ѝ ја видам осаменоста во очите и тагата зошто нема свои деца. Затоа дм го сака како нејзин син, а тој нејзе како мајка, а исто и мене. Секогаш кога ќе ме види ме крши во прегратки, си зборуваме како да сум и ќерка и се радува на моите успеси. Многу ја сакам. Прв пат да почувствувам мајчинска и искрена љубов од човек кој не ми е крв.
Како сте народе ? Како ве држи расположение ? Кај мене пуштено филмска музика до даска. За оние мамурливите , најдов рецепт За крај на постов, само едно потсетување на добро познатата мисла НИКОГАШ НЕ ВЕЛИ НИКОГАШ Продолжуваме со филмска музика #epic_music п.с. Морав да изгуглам кој е Ivan Torrent , мммммм симпатичен маж Секоја чест мајсторе за музиката што ја создаваш
Кога веќе темата е за јадење, мртва гладна сум денес. И ми студи многу, ама ептен многу. Летово кукав како ми е жешко, сега како ми студи, крај не ми се наоѓа.
Спомна некој благо кафе? Искрено, не верувам дека некој го пие поблаго од мене. Порано со две лажички, сега почнав со три Како поминува времето си зголемувам. Па плус и млеко додавам, а плус и јако кафе пијам, две лажички полни Кој и да го пробал, правел чудни фаци... На една другарка за малку ќе и се слошеше кога се нафати да го проба. Ама така ми е убаво и не планирам да менувам. Барем во кафето треба да се ужива