Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Во Битола, во социјалните згради живеат три сестри со слепа мајка. Живеат во ептен бедни услови, во празна соба, спијат на стари каучи што некој им ги дал, празни ѕидови, ладно... Јас еве веќе цела година малце по малце им помагам, им бојадисавме розева боја во нивниот стан, им купив неколку работи што сакаа да ги имаат, а јас имав можност да ги купам, им дадовме некои шкафчиња, масички, обувки и алишта, обожаваат да се дотеруваат, да се облекуваат, да бидат како сите млади, знам и гарантирам дека ако нешто им се даде ќе бидат преблагодарни и пресреќни и затоа ве молам ако сте од Битола и имате алишта С величина или обувки 36 бр, или завеси, некои патеки или теписонче за да им ја уредиме собата или да се израдуваат со дотерување со алиштата, или можеби нешто шминки, козметика, се за млади што вас не ви користи, пишете ми одма јас ќе земам или ќе платам такси, ептен се срцки и сакам да им помагам.

На cresa-jagoda, M&M, piglet1 и 39 други им се допаѓа ова.
  2. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    Е да, конечно сфатив дека јас сум си најважна и никој друг.
    Единствено што ми недостига се баба ми и дедо ми, кои се одамна починати, некои 6 ипол години.
    Со нив гледав и фудбал, го обожаваа Роналдо, и мојот омилен клуб, со нив гледав Касандра и Есмералда, со нив јадев палачинки, му бев омилена внука на дедо ми, а имаше толку многу внуци, и правнуци.
    Тие беа првите на кои им зборував за мојата прва љубов, прв бакнеж, прво разочарување.
    Уште не можам да се навикнам дека ги нема, постојано мислам дека ќе се појават на врата и ќе ми донесат скара или сладолед.
    О, и да.. денес сум исполнета, после долго време мене ми е убаво, многу убаво, не размислувам за ништо, прв пат денес делувам директно без да размислам претходно за последиците.
    Колку малку било потребно за среќа.
    Ми се насолзија очите пак, овој пат од среќа, не од тага.

На cresa-jagoda, piglet1, IM.TMKQ и 12 други им се допаѓа ова.
  3. Oscar Lady

Oscar Lady Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2015
    Пораки:
    1.211
    Допаѓања:
    6.399
    Денес брат ми ме направи нааааајсреќна и најгорда сестра на свеееетоов!:inlove:
    Од денес, тој е анестезиолог:l:
    Ти честитам единствен мој :sun:

На mime87, cresa-jagoda, piglet1 и 32 други им се допаѓа ова.
  4. JollyGirl

JollyGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    15 јуни 2012
    Пораки:
    6.108
    Допаѓања:
    75.391
    Некогаш некои ќе ти скршат/уништат битно предметче и ти даваат пари за да надоместат штета, без да се свесни дека штетата со пари не се надоместува.

Си го чувл, си се грижел со години и премногу ти значи нештото, а некој ќе ти рече еве ти пари и купи си ново...ех чудо големо...

Кога милион пати ти е потенцирано дека е битно предметчето, тогаш доволно е човечки да се извиниш и да покажеш мала емпатија кога веќе си го скршил, отколку да се расфрлаш со пари и да викаш чудо големо.
    Штом некој го чува толку долго, значи е чудо големо и не му се потребни твоите посрани пари.

Спомени и поклончиња дадени од личности кои не се помеѓу живите, не се враќаат со пари.
    Ебати сочувството. Тешко е едно извини да се рече.

На cresa-jagoda, Dadusicka, Purplelilac и 18 други им се допаѓа ова.
  5. hermosa

hermosa Популарен член

Се зачлени на:
    7 декември 2011
    Пораки:
    3.706
    Допаѓања:
    9.424
    Како после тебе бабо најмила:u:;(

На cresa-jagoda, piglet1, GoodGirl45 и 14 други им се допаѓа ова.
  6. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.110
    Ден ли е, ноќ ли е.
    FB_IMG_1572276195302.jpg

На mime87, cresa-jagoda, M&M и 30 други им се допаѓа ова.
  7. Sejfullai

Sejfullai Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2019
    Пораки:
    1.008
    Допаѓања:
    14.789
    Звучам клише, али сѐ е до она како вие ќе се ментално поставите кон било каков предизвик/пречка/проблем.
    Еве најпрост пример, денес планинарев. И качувајќи се, видов ептен убаво местенце за седење, ама беше прееемногу стрмно надолу, па не ни помислев навистина да се симнам и да уживам во тој поглед кој го нудеше тоа место. Продолжив понатака, иако имав потреба да седнам.
    На враќање поминав кај стрмната удолница. Си велам, ајде ќе се спуштам, ама како ќе се качам после нагоре? Полека, со страв и несигурност, но сепак се спуштив и уживав неколку минути во апсолутната тишина и погледот.
    За качување нагоре, не ни помислев како ќе се качам и дали ќе се качам успешно. Единственото нешто кое го мислев е “Знам дека можам и дека ќе се качам, не е ништо страшно ова за мене”. За помалку од една минута ја искачив угорницата со самоуверени цврсти чекори.
    Веќе ништо не може да ме убеди дека не можам да направам нешто ако имам самодоверба, која доаѓа одвнатре и не зависи од туѓа валидација.

На cresa-jagoda, LittlePinky, Dadusicka и 17 други им се допаѓа ова.
  8. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.215
    Допаѓања:
    57.148
    Она кога навистина не ти се оди на предавање следниот ден и доаѓа известување дека утрешното предавање нема да се одржи. :D
    На мали нешта како ова знам најмногу да се радувам. :lol:
    Ќе се наспијам утре за сите пари. :rock:

На cresa-jagoda, M&M, piglet1 и 30 други им се допаѓа ова.
  9. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Си купив многу убав комбинезон:inlove:
    Едвај чекам да го облечам на мојот роденден и да бидам најубава:emo:

На cresa-jagoda, piglet1, GoodGirl45 и 17 други им се допаѓа ова.
  10. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Среќна сум. Вљубена:inlove:
    Не барам ништо друго. Животот е прекрасен вака.

Имајте убава вечер. И сакајте без да се штедите :d:

На cresa-jagoda, piglet1, senjorita-v и 31 други им се допаѓа ова.
  11. Ginger^

Ginger^ Форумски идол

Се зачлени на:
    16 март 2015
    Пораки:
    4.320
    Допаѓања:
    55.367
    Вчерашниот ден го поминав во барање на мандала, барање на клучеви, правење карти и се едно нешто....во кое барам одговор. Барам, барам и денес. До толку што не знам ни што барам или очекувам. Дали -Не?! Да!? или Што? Се шекнав, со пророштвата, а одвнатре беснеам тивко.:(

Абе muddy water is best cleared by leaving it alone бе, требаше ли да го прочитам за да ми текне?
    Ок, прифаќам.:nod:

Нека се генерира...во процес Zz.z.zzz...z.z:^)

На poenta, prominent, ElProfesore и 5 други им се допаѓа ова.
  12. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Викендов идејќи си накај дома во 1 саат навечер по тоа темните улички без жива душа, ми се пушта на слушалки "I was made for loving you baby". Така ми се погоди песнава што Вуду направи цел концерт идејќи си накај дома со пеење, со шизење, со све! Ако ме видел некој сигурно му било многу забавно. :dance: (poolparty)

На cresa-jagoda, GoodGirl45, Purplelilac и 17 други им се допаѓа ова.
  13. A_star

A_star Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2019
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    1.591
    IMG_20191028_220207_256.jpg СДК

Е НЕ МОЖАМ ДА СЕ СМИРАМ ОД СМЕА

На M&M, KateKane, prominent и 4 други им се допаѓа ова.
  14. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јуни 2019
    Пораки:
    3.424
    Допаѓања:
    20.932
    Овие денови имам мн. обврски и почнав да го запоставува форумот, но... Се ќе си дојде во ред;)

Добра ноќ:o

На prominent и ElProfesore им се допаѓа ова.
  15. Billy Idol

Billy Idol Форумски идол

Се зачлени на:
    10 септември 2018
    Пораки:
    5.425
    Допаѓања:
    40.888
    Мајка ми наполни пиперки и се изнајадовме како прв пат да јадеме во живот. Добро, она и прв пат пробува македонски полнети пиперки, а јас прв пат по цела година. ^_^
    Одиме така пренајадени в кревет да гледаме филм. Пуштаме некој трилер на лап топот и јас легнувам на стомак ама како што сум потапанет осеќам притисок како балон да имам под мене, округол како земјава (цркнете рамноземјаши) си се клацкам лево-десно и дишам тешко. (tumbleweed)

Изгледавме можда 5-10 минути и ете ја госпожата: "Мене ми се мочка. Паузирај". :D
    Речено-сторено.
    И зема така мрзеливо да се префрли преку мене за да стане од кревет (ја забарикадирав до ѕид) и си легна на мене надолж со цела снага, а богами и си ја има. :D
    А јас едно тешко коа почнав да осеќам... Се пуфкам, се туфкам...стомаков само што не експлодирал.
    И и викам дека ми е тешка, да го мрдне г'зот побрзо и да ме олабај, да се издишам, ќе пукнам.
    "Аа тешка сум ти? :D Сеа ќе видиш ти... :P "
    И коа почна да ме скокотка. А јас...еден скокотлив што сум. Чоек да покуша да ме допре се клештам. :D

Хи хи хи, ха ха ха, ху ху ху, застани, нееее, ха ха ха. Пррррп. :shake:
    Завладеа едно 10 секунди тишина. А јас црвен, црвен ко пиперките.. :$
    А она... Прдна ли? Хахаххахаахахахахаха. Прднаааа :rofl::rofl::rofl::devil::devil::devil:

Стана, отиде во WC. Се врати, легна на мене и пак почна да ме скокотка. Пак почнавме да се смееме колку што не држи гласот. :rofl:

Иии. Прднав. Пак. По втор пат. :$:$:$

Зорт. :(

Којзнае што ќе беше ако гравче-тавче јадев(ме)...

На MagsDestiny, cresa-jagoda, M&M и 17 други им се допаѓа ова.
  16. Herrera

Herrera Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.035
    Допаѓања:
    11.160
    Станав да мочам и толку од спиењето .Втора смена сум оваа недела, место да се наспијам ко човек, станала она |(

Ви текнува ли на филмот Каспер со тоа убавото машко ? :$

Епа сега ќе си го пуштам тој филм и ќе си лежам на топличко во кревет :*:

Убав ден на сите :coffee:

На ElProfesore, cresa-jagoda, M&M и 28 други им се допаѓа ова.
  17. BoyL

BoyL Популарен член

Се зачлени на:
    1 март 2015
    Пораки:
    1.345
    Допаѓања:
    7.290
    Среќата не е отсуство на проблеми, туку способност да се соочиме со нив.

На ElProfesore, cresa-jagoda, Dadusicka и 5 други им се допаѓа ова.
  18. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2018
    Пораки:
    4.250
    Допаѓања:
    39.631
    Околу врски и установување у кој правец се движи истата, дали сте на стаклени нозе или сериозно зацапани, мислам дека треба да обрнеме внимание на една од најпотценетите појави а тоа се прдежите, драги мои. :D
    Не знаете дали партнерот е сериозен, ве мачи мислата дали е опуштен со вас, едноставно обрнете внимание на прдежот. :!:Ако не го слушате да прди е ред флег, ако испушта звук како комарец пред умирање циу циу - значи не е сосема опуштен ама на добар пат е, и охохо последната етапа, брзосмртки во вид на пувежи, се знак дека се е беспрекорно меѓу вас и личноста пред вас е wifey/hubby material.
    Во учебниците да се уведе, амин.(mooning)

На ElProfesore, cresa-jagoda, M&M и 13 други им се допаѓа ова.
  19. CrazyOne

CrazyOne Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    1 ноември 2010
    Пораки:
    2.097
    Допаѓања:
    19.947
    СДК дека ми требаат промени. Ме убива монотоност. Работа-дома, дома-работа.
    Не ми е тешка работата, колку што е досадна.
    Има нешто ново на видику, ама само нека биде.

На ElProfesore, cresa-jagoda, Billy Idol и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. Lilit

Lilit Форумски идол

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    12.772
    Допаѓања:
    162.909
    Унфлуенсери ака го обожавам тоа што го работам зошто не работам во суштина ака не работам реална работа ака за некоја година ќе завршам без пари и никаква друга вештина.

На ElProfesore, senjorita-v и Alisa22 им се допаѓа ова.