Сдк дека денеска , после нервен слом,решив да ги избришам сите друштвени мрежи, односно профили. Се избришав,деинсталирав итн. Што ќе ми се толку " пријатели" кога ви реалноста сум проклето сама...
Има денови кога ништо не може да ме изнервира и денеска е таков ден. Никаква негативност не допира до мене. Затоа нека го искористат денов сите што имаат во план да ми одат на нерви, нема да успеат
Сдк дека ве сакам дечки на поддршката што ми ја пруживте преку лп или преку цитати..на на секој начин. Барем тука најдов утеха во овој хаотичен период низ кој минувам
Толку ме погодува кога ќе чујам за срушени објекти од каде со години луѓе купувале убаво јадење, а од друга страна изградени толку многу казина.
Колку само фали летото кога со виделина си одев дома.Сега со темново, возење по регионален пат ми е како хорор.Не можам да сватам ,автобуси ,камиони,покрај колите им е тешко да сменат долго светло.Па добро толку ли не сваќаат дека доколку го осветлат(заслепат) оној со кој се разминуваат дека тој може во нив да удри.Буквално кога се разминувам е на жими мајка,на слепо...ништо не гледам..толку од нашата сообраќајна култура. Не знам дали ова само мене ми пречи ?
Луѓе, има некој што живее во Кисела Вода, во близина на Жито, Томи, Оса...? Што се случува со воздухов да не знае некој? Не се стои надвор подолго од 2 минути.
Моментално на локацијата што ја спомнав, буквално не се излага надвор. Ужасно смрди на ѓубре изгорено.
Изгледа конечно и јас се приврзав за еден аватар да ми е препознатлив тука - која друга слика и да ставам освен оваа старо-новава, не ми е тоа-тоа... ***** Зимиве во Македонија станаа време во кое доаѓа до израз еволутивната предност на нас асоцијалните интроверти, што помалку излегуваш - толку помалку загаден воздух вдишуваш, ха, who's laughing now *мемето со црнецот што си става прст на чело*? Да си направиме некое #хехенце на своја сметка и мака, де...
Е од вакви размислувања ми иде да се пукам. Зашо мора да се плука по апсолутно сѐ бе? Да, на државно и глобално ниво Стефани може нема да смени многу, ама за разлика од сељаков што го напишал твитов она прави многу повеќе. Стефани што е веган и не користи пластика најверојатно и шири свест за екологија, оди на протести и потпишува петиции, макар што ништо не може да не’ спаси од загадениот воздух периодов кој штотуку дојде. Барем убаво се осеќа за себе со тоа што прави минимална разлика. Сите да бевме Стефани немаше планетава да иде у неповрат. Само да се дремело у подрумот на мама и да се жалело и плукало по сѐ што е различно од нив.
Сте ја виделе ли снимката што кружи денес на фб како "татко" го удира шлаканици малото дете на автобуската станица во Штип.Се згрозив,уфф... Не ми се верува како никој ништо не презема,каде се институциите... никојј ама баш никој не може да се однесува вака кон било кое дете... немам зборови...
Мене ми падна жал искрено. Ама почудно е зошто мајката молчи. И зошто воопшто никој не реагирал. Јас колку што разбрав овие се тие на кои Боки13 им дал стан. Овие "родители" треба да се однесат во служби и да им се земе и стан и се.
Лани на вчерашен ден падна првиот снег у Дојчландија, барем кај мене у тој дел. Денес беше околу 12 степени ,а до пред недела дена 20 степени и сонце секој ден. Јбг, уше греење немаат пуштено, а ја седам гола со отворен прозор и го пишуем мислењево... Климатски промени шо?!
комотно нека прогласат канцер епидемија.Над 3000 ново заболени имаме .Без детска клиника и без приватниве клиники е оваа бројка.Све да им е*ам ...