za toa da mackata se gali da ama jas cuvam macka 10 godini taka da gi znam pomili zivotni nemam videno koa sum raspolozena se gali igra i koa sum nervozna ide prede pocustvitelni se od kucinjata spored mene
Секој си е различен. Едноставно не сакам мачки и никој не може да ме натера да сакам ,желудникот ми се превртувс кога некој ќе ми рече ама како може да не сакаш мачки види колку е слатко погали го . Не не е слатко и не не сакам да го погалам .
За актуелните ,,муабети” овде: -Обожавам и мачки и кучиња, би чувала и тоа и тоа.И мачката и кучето се паметни и препредени животни. -За цигарите.Татко ми цел живот пушеше дома и нѐ труеше со мајка ми.Надвор пушеше само зимно време или во вц. Кога се они дома ја не пушам внатре, а кога не се пушам само што отварам бар 3 прозори во дневна да има промаја ем да не смрди ем пошто им смета веќе чадот (не пуши татко ми веќе). Кај мене во соба коа ќе ми дојдат другарки, пушиме со отворен прозор because my room my rules. Ако имам непушачи дома на гости пак си пушам дома ама отварам бар 1 до 2 прозори дома да има ваздух малце. Кога идам кај некој што знам дека СЕ пуши внатре и притоа и самиот другар/ка е пушач, пушам и јас внатре. Ако не се пуши фино лепо си искачам на тераса/прозор и таму си пушам. Знам отприлика кому од моите роднини/другари им сметаат цигарите и гледам што е можно помалце да ги трујам.Ама да ми дојде некој дома што не пуши да кажеме и да ми рече ,,не пуши внатре” многу ќе се наљутам. У близина на мали деца/бебиња не ми паѓа на крај памет да запалам цигара и да им го уништувам животот, бегам со цигарата што подалеку. За мачките/кучињата и гостите не можам да кажам ништо бидејќи не чувам ништо.Ја не се плашам па кога одам кај некој на гости што има милениче, нема потреба да го затвараат по соби, освен ако не е агресивно и не сум му позната па да ми рипне случајно. Мајка ми сите ја знаат дека се плаши и од најмалото маче, па кога одиме кај братучедка ми мачката не ја симнуваат доле ради мајка ми, а сите ја обожаваме татко ми поготово.Па кога сакаме со татко ми да ја галиме ќе ја симнеме, мајка ми конечно сфати дека ништо нема да и направи ама уште се кринџа. И така..
Никој не може да ме убеди дека мачките се одвратни и ладни животни додека моето најмило секогаш трчка накај мене со мјаукање кога ќе си дојдам дома и одма се гали. Како денес што ме пречека. Па човек не се има толку радувано кога ќе ме види колку што се радува мачорот и кучето додека беше живо. Колку што животните можат да понудат безусловна љубов друг никој не може. Најмили ми се. А мачки обожавам најмногу на свет. Искрено малку језиво ми е кога некој вели дека мрази одредено животно, било кое. Сфаќам да не сакаш/да не ти е омилено/да ти е страв/алергичен да си... Ама да мразиш? Тоа е веќе too much и би требало да седниш и да се замислиш зошто суштества кои ти немаат никогаш намерно згрешено (бидејќи не се свесни) ти предизвикуваат една од најгрдите емоции.
Темите за Љубовни проблеми и Мислење и совети слободно нека се преименуваат во „тури му/ѝ пепел“. Ако некој имаше намера да раскинува, немаше да размисли ни 1%, туку веднаш ќе ставеше крај. Штом прашува за совет и мислење, има нешто. Кога веќе немате конструктивен совет, што пишувате воопшто?
Модераторите можат да бришат мислења и да ги средуваат темите но се додека има вакви таленти од членови кои си земаат за право да коментираат работи кои btw се: оф топик, затуцани, шовинистички мислења и совети кои не се на место; во никој случај не можеш да останеш имун и да не коментираш. Оф топици се создаваат, но само бришење на коментари мислам дека не е доволно. Очигледно на некои не им е местото на ваков форум а богами и на никој друг со таквиот мозок.
Живо ме занима дали некој некад купил производ изрекламиран од јавна фацка од Балканов? Демек кремава за лице е чудотворна, кожата ми е џоа бебешко газе, обавезно да ја купите и слично. Исто, ме занима, зашо инста ми е преплавен со реклами од Гоца Тржан а не ја следам?
Ја направивте работава небаре за 20 годишен брак некој бара совет, па не е најпаметна опција развод. Еве баш зачитав една тема за совети, дел од девојките или се игнорирани после прв дејт затоа што или не испаднало по ќејф на дечкото (читај не биднал секс), или некој по два месеци пишење, на уште невидено, почнал да ја ремети кај одела, шо праела, зошто доцнела... Нормално дека во таков случај советот ќе биде батали го. И бегај. Што подалеку. А има еден член што коментира по тие теми, во стил не оставајте ги, сироти тие мажиња, сите се добри полни со љубов и разбирање и гомцето на лаванда им мириса, (не го именувам, може ќе се препознае), е ама стварно боде очи. Пошто советите што ги дава со здрав разум се косат. И ако "остави го" не е конструктивен совет, ова "трпи го, златен тој, од љубов така ти прави" уште помалку.
Прееска читам на ФБ на страната на шепасти ентузијасти дека го вдомиле Коко и го прекрстиле во Киану..и одма ми текна на @Keanu_R.Wick .. си викам замисли тој да го посвоил и го прекрстил кучето по никот од форумот Колку некогаш си ги поврзуваме работите од реалниот живот со форумов, чудо е
Тоа само по Фемина солат памет како "идеално решение", in real life којзнае таквите преку што не поминале/би поминале за да ја задржат нивната врска.
Се решив да излезам, толку фамозен го правеа отворањето на makeup store, ама ништо не избрав. Имаше advent calendar на Есенц, Револушн, Техник и уште некои други,внатре полни со шминки. Не беа скапи ама мене тоа не ми треба дека имам, а баш дека мерак ми правеше дека убави кутии имаа на крај завршив во Мек и си резервирав пудра. Заминав до маркет, пазарев нешто и дома. Нарочито кажано СМРЗНАВ! Некои уште одат по кратки, јас во зимска јакна бев и пак ладно ми беше. Еве сега се топлам под ќебе.
ne se Jas mislam tuka na femina nee za resavanje na ljubovni ili bilo kakvi problemi ono e ubavo da pobaras sovet nevikam ne mozam da zamislam so ke bide da ni se doznaeme koj sme i so sme megju sebe na forumov ke ima vojna ahahhahaha
Ми теќиње коа у темана шо си купивте се потресовте оти некои гаќи, дилда и улошки стаиле, ко у шеријат да живееме, а никоја не црка сеа оти очајници лајкови собираат оти купиле факинг лекови... Изглеа оти другарките ви се, па затоа. Па стајте и дијагнозата, маме му ебам. Пролазно ли е или за свекрвата е, да не се секираме за џабе, хе хе хе... Еве чекам која прва ќе биде Дијазепам шо ќе стаи или Канестен вагиналетки...