Мoрa хaјлaјт нa битните ствaри. Oнa уствaри мисли декa битниoт дел е дa нaпрaви јaс дa сум oнaa штo се исмевa нa девoјки сo aкни, иaкo никaде aкни, лузни и хoрмoнaлни диaбaлaнси не спoмнaв, пa дa сме нa чистo кoј зa штo збoрувa.
Денес ми тргна со дешавки, некогаш досадата ме убива, денес фул ден иако не можам да се пофалам на добро дека е. Пред некој ден ни пукна олук баш од мојата страна на зградата и мојата дијагонала решивме да платиме да се поправи. 4 станови сме, не кошташе 8 000, сите по 2 000 да дадеме. Се собравме и јас викам во ред, само на 15ти земам плата тогаш да ја викнеме фирмата што ќе го санира проблемот, сега баш не сум во можност да се опрчам 2 иљадарки. И комшивкиве во ред разбираме нема проблем. Неколку дена се во прашање воопшто не е страшно. Прееска идам до веро, ми се пријаде тост и си купив кашкавал и сечен леб. А сабајле купував сок, тоалет и нешто неопходно што немав дома. А пред тоа пак бев. И си идам накај влез и комшивкава од под мене свртена со грб не ме гледа дека сум позади, седи со тие другиве и ова го вели: Демек немала пари за олукот а денес три пати во веро беше и сто пати на кафе. Човек што нема пари нема да скита само него дома ќе седи едвај ќе чека плата. И госпожа и велам јас зошто не ми кажеш мене во лице него вака се избламира сега пред сите да те фатам како оговараш? И очекував кавга и ќе се карав искрено и ќе се спуштав на такво ниво, ама само онака се попаре, стана од пред влез и замина. Лицемерие лицемерие одамна се немавме сретнато.
Уште не ми е јасно како некој рандом лик од форум, што не го ни познавате, може да ви го расипе денот.. Мене колега шо раб 10 год со него не успеа не па некој од овде..
Затоа што мислиш на мене ќе одговорам. Да може да ми го расипе денот.Затоа што ме нервират постојани коментари од други луѓе кои сум ги претрпела премногу во животот и сега секој глуп коментар може да ми расипе ден.Посебно ако не е кажан директно во лице туку со обид да бидам исмејувана од другите.
Ох ти безгрешнице низаедна, ај препрочитај дека тоа сум го мислела пред едно бајаги години, кога сум била мрсулава тинејџерка, и од денешна гледна точка се срамам да. Друго нешто?! Вау, арно ти кажав, па сега со моите камења удирај ме по глава
Се будам од дремка во фазон wtf . Сонувам како сум излезена со бивша другарка меќу останати(не сме во лоши односи само оддалечени но небитно) При крај идам јас до негде (тоалет ваљда) и ми ѕвони другачкава, кога името на бројот ник од форумов. Се будам со помисла па можда она е(со споменатава форумџика никогаш не сме биле во зедничка дискусија btw. ) При кратко сталкање, во поранешен пост има напишано колку години е, заклучувам дека не е она(неколку години е помлада од мене како и другаркава )И сеа што сакал авторот(психата ) да каже со ова?
Ај жити се, не ми прави психолошки профил тука Не манипулирам никого, само сум искрена, и ако немаш да ми кажеш нешто паметно заобиколи ме, и не ми ставај зборови во уста како погоре дека јас сум правела да испаѓа како ти да исмеваш Уште со мене остана неискарана од цел форум, мислам дај, си пишав тоа што имав, која си ти од едно да правиш 1001, јес да е форум ама не ми треба твоето да се засрамам за нешто што и сама сум свесна
Нема ништо повредно за мене од тие две најсакани очи со боја на ведро, пролетно небо. Нема ништо помило од тој глас што секогаш ме охрабрува. Светот е мој кога те држам за рака и знам дека ништо не е невозможно. И кој што сака нека збори, од љубовта нема нешто поубаво. За ова чувство вреди да се живее
, Само ти пишувај и биди си заљубена ни требате и на нас скептиците вие заљубени души, допираш до душа жено ќе ме натераш дечко да си фатам, а таман бев решена дека раскрстив со љубов за цел живот
Може да ми се праќаат секакви слики. Имам дадено дозвола. Слика од вселената, слика од вишок кожа, стрии, алкохол, видеа од пијанки, повратената крофна, разно разни операции, чак и пржени бубашваби. Имам желудник и екстремно ретко се гадам од било што. Немам ништо против ни на форумот што споделувате слики од долен веш и таблети росфера за маснотии. Стварно не ми пречи, и ако споделувањето вам ви прави ќеф на душата - нема проблем. Ништо невообичаено и чудно, зошто слобода на изразување е во прашање. Ама другарка да ми прати гола слика од нејзиниот дечко преку смс и да ме праша дали е доволно убав (а е екстра убав)..е тука ми е границата. Тоа ми пречи! Ако сум либерална, и немам ништо против вашиот лајфстајл (каков год да е), не значи дека треба да ми се качите на глава. Не, нема никогаш да ја препратам или злоупотребам сликата, бел ден нема да види, ама ќе ја избришам и следен пат aко уште еднаш се обидеш да направиш такво нешто нема да ти зборам. Бар предупредување да дадеше, или макар да прашаше дали е во ред. Лута сум и не враќам, а кога ќе ѕвониш утре немој да се изненадиш што не кревам. Ако после толку годишна врска не утврди дали ти е згоден фраерот, кој фактор е мојот суд? Бар ,,ружен" да беше па да имаше doubts.
Тоа се типични low life тактики да се пофали демек он неа ја ебе, а не тебе, оти ваљда мисли дека си и љубоморна. Не ти е некоја другарка, знаеш...
И секој ден по 10 различни ликови да ми делат комплименти нема да ме направат среќна како што може само еден твој збор. Штета што доцна сфатив.
Ставиле слика од медицински отпад. Празна амбалажа од трансфузирана крв у куп други отпадоци, меѓу кои канче од мало јогуртче од Битолска Млекара, од кој знае чија болничка соба или од доручекот на одделенската сестра... И мене ми се отвара прашањето - за кого била наменета, дали се спасил човекот, што му било, можда е од моите (од 10 такви, можда навистина е некоја од тие), која крвна група е, чија ли била крвта... И така за све у животот... може ли у пм еднаш да не поставувам прашања?! Абе шамар ќе си опалам, шамааар.
Мене па една ми се налути зошто не сакав да и го сликам вибраторот што ми го купил типот. Ние сме биле другарки и таа била навредена. Изгледа требало и половиот орган за да одобри дека сме бфф. Немаат осет луѓето веќе, а ако си среќна со некој и заљубена те манипулира гарант.
Не мора да значи. Може е ептен несигурна во себе и за секој избор и треба додатно признание. Може така си билда его, што ќе и е само до неа да е ако од време на време нема овации и аплаузи од страна за изборот. Може одела пред тоа само со просеци и подпросеци па мерак и сега да си се пофали кај најблиските. Знаеш ко кога имаш некој тула мобилен и наеднаш добиваш поклон ајфон и почнуваш ми ѕвони ајфонот, ајфонот ова ајфонот она. Може тоа е знак дека ја осеќа преблиска, чуден некој начин, ама може тоа кажува. Можно е се, не мора да значи одма дека не и е некоја другарка. Јас не би сакала некој мој потез без да се размисли да ми се класицифира како недругарски.