Сакам да кажам...

Дискусија во 'Кафе-муабети' започната од k.i.m, 30 јануари 2014.

1. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    3.431
    Допаѓања:
    42.642
    Па извини, али не ми е јасен баш тој другарски потег да испратиш гола слика од дечко ти само за да прашаш дали е згоден, иако одите година и другарка ти очигледно го видела и го знае.

Не е баш дека си и пратила слика да процени дали грутката под левото маде му е тумор или СПБ, додека да стигнат на термин на куролог.

А и покласичен пример за несигурност, комплекси и билдање его од тоа да си лечиш комплекси и да ја правиш другарка ти демек ,, љубоморна ,, не сум видела одамна.

На FallenAngell, Lella, cresa-jagoda и 11 други им се допаѓа ова.
  2. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Мене самото испраќање на сликата ми е кринџ, не знам како би реагирала да добијам јас таква слика од другарка. Еднаш на една и замина мажот во странство на работа неколку месеци и купила вибратор и ме отече од праќање слики од вибраторот, закачен на када, на плочки, па на ламинат, на работа отварам вибер и гледам патлак, среќа што немаше никој до мене. И и реков аман жити се мене ми е гадно одма слика ми се прави за тебе како рипаш на него и ми се гади и не сакам да ми праќаш, и озбилно така замислував и непријатно ми беше после да пиеме кафе, не знам ни како да објаснам ама ете така се осеќав.

Во ни еден момент не си помислив дека не ми е другарка и ми праќа со смисла види јас што имам а немаш ти, само помислив колку сме различни, јас не би и кажала дека имам такво нешто од што ми е непријатно, а таа си нема проблем. Сега слика од вакво и голо вистинско тело не е исто, ама сепак можееееби има мала шанса да се работи за нешто друго освен недругарка. А дека се работи за несигурност и комплекси тоа со две раце потпишувам.

На cresa-jagoda, prominent, Роберт 7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Не знам како ќе одам на работа денеска, премногу сум расположена за да работам ефективно, како што треба:D
    Не ме сфаќајте погрешно, не пијам јас ни капка алхокол :!:
    Пијана сум од љубов:D

На tamche995, Lella, cresa-jagoda и 18 други им се допаѓа ова.
  4. Ambitious

Ambitious Популарен член

Се зачлени на:
    25 јануари 2015
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    11.772
    СДК, не само во Македонија има вработени на шалтер кои се крајно дрски, арогантни и безобразни. Тоа што си бил еднаш во Бугарија за пасош, си завршил брзо и си налетал на пријатни личности не е вистинската слика. Вистина е дека еве веќе пета година сум овде и повеќето се биле пријатни и љубезни, но ги има и оние другите. Како оваа денес, толку безобразно однесување со дерење, останав запрепастена.
    Се изнервира што не можеше човекот да ја разбере, искрено не можев и јас. Среќа дојде колешката на другиот шалтер и објасни се смирено.

СДК2, пак се однесува за работници на шалтер. Како може бе да не знаете 2 збора англиски? И тоа личност што работи со клиенти од други држави. 80% од тие клиенти не разбираат бугарски.
    Точно дека беше возрасна личност но сепак, да не знаеш да кажеш fifteen minutes. :x

СДК3 поточно да прашам.
    Зошто пешаците на пешачки им се извинуваат на возачите? :?:Разбирам ако си претрчал улица без пешачки и семафор ама оваа?

На Herrera, FallenAngell, cresa-jagoda и 12 други им се допаѓа ова.
  5. irrelevant

irrelevant Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2012
    Пораки:
    708
    Допаѓања:
    8.328
    Мајки дали знаете дека доколку сте самохрани мајки или сте семејство со ниски примања ви следува детски додаток, а со него и додаток за образование? 4 члено семејство кое има примања до 13 800, 5 члено семејство кое има примања до 15 000 денари, 6 члено семејство кое има примања до 15 600 и нелогично и 3 члено семејство кое има примања до 11 400 денари нелогично во однос на минималната плата ама ете тоа е и самохрани родители со едно дете со примања до 16 200, самохрани родители со две деца со примања до 18 600 и самохрани родители со 3 деца со приход до 21 000. Ако не знаевте а се препознаете во групиве, имате право на образовен додаток плус детскиот, 2100 денари секој трет месец за дете кое е во основно и 3 000 денари секој трет месец за дете кое е средно и единствен услов е детето да не повторува година и да присуствува на 85 посто од наставата.

Доколку познавате некој со недоволен стаж за пензија а има над 60 години, нема приходи или приходите му се до 5 000 денари, има право на државна пензија од 6 000 денари или надополнување на приходот до 6 000 денари ако има приход помал од 5 000 денари.

Доколку сте или знаете некој што до своите 18 год има статус на дете без родители и родителска грижа и има до 26 години, има право да зема додаток за студирање од 20 000 денари ако не користи социјален стан под закуп, односно 12 000 ако користи социјален стан под закуп. Условот е редовно запишан студент на државните факултети.

Последна измена: 12 ноември 2019
    На Lella, Biljarkata, Oxymoron и 8 други им се допаѓа ова.
  6. Lavica 344

Lavica 344 Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јули 2019
    Пораки:
    212
    Допаѓања:
    585
    Zdravo sakam da prasam koja je najdobra klinika privatna za lekarsko za produzuvanje dozvola koje broj tel i da e privatna???

Последна измена: 12 ноември 2019
    На Lavica344@ и prominent им се допаѓа ова.
  7. Annora

Annora Популарен член

Се зачлени на:
    5 март 2015
    Пораки:
    1.358
    Допаѓања:
    6.838
    Не ми е јасно зошто другарките со деца очекуваат да им го чувам детето кога ќе ме викнат на кафе :)?
    Баш би сакала и да отворам ваква тема но немам идеја како би се викала, па ако сте поинспирирани од мене слободно направете го тоа, ќе ми биде мило да бидам дел од дискусијата.
    Конкретно се работи за тоа што ќе ме викнат на кафе за да се видиме и наеднаш ми тупкаат дете во раце и не го земаат назад доколку сама не им речам. Знам дека им е смачено и дека едвај чекаат некој барем на кратко да ги замени, ама мене лично ова не ми е океј. Има луѓе кои воопшто немаат ќеф да занимаваат туѓо дете. Има луѓе како мене, кои сакаат да го видат и да си поиграат со него, ама не за целото време додека се таму. Ми се случило раце да ме болат, а ми било непријатно да им речам. Се случило да им го вратам и за помалку од 5 мин да ми го дадат повторно.
    Би сакала да слушнам ваши мислења.

На cresa-jagoda, Avery, Ugly Duckling и 19 други им се допаѓа ова.
  8. piksooki

piksooki Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2015
    Пораки:
    1.812
    Допаѓања:
    10.931
    Чувството кога си одиш дома и во својата соба те чека изненадување односно...Мало кученцеее:inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::inlove::l::l::l::l::l::l::l::l:

На Yowannty, tamche995, Lella и 22 други им се допаѓа ова.
  9. Oxymoron

Oxymoron Популарен член

Се зачлени на:
    19 октомври 2011
    Пораки:
    1.394
    Допаѓања:
    12.261
    Ти од кога толку загрижена за чувствата на другите? :?:

На cresa-jagoda, prominent, Alisa22 и 6 други им се допаѓа ова.
  10. poenta

poenta Форумски идол

Се зачлени на:
    29 ноември 2013
    Пораки:
    5.028
    Допаѓања:
    36.092
    Го делам мислењето. Ако нив им е пријатно таквото однесување, тебе воопшто не треба да ти биде непријатно.

На prominent, teaiva, piksooki и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. referentka

referentka Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    13 ноември 2012
    Пораки:
    14.786
    Допаѓања:
    323.718
    Некои луѓе едноставно имаат вкус.
    Знаат како.

Некои и пари ќе платат и пак имаат fake-look

На tamche995, Biljarkata, GoodGirl45 и 10 други им се допаѓа ова.
  12. Berguzar

Berguzar Популарен член

Се зачлени на:
    22 јули 2012
    Пораки:
    394
    Допаѓања:
    7.742
    За лицата над 60год.-да така пишува по закон но реално освен што конкретно таа личност не треба да има примања над 5000ден. Не треба да има ниту лицето со кое живее во заедница, згора на тоа не треба да има никаков имот на свое име. Од ова следува дека само некој бездомник кој ништо не работел во животот може да земе, да не зборувам кое разочарување беше за близкиот ова кога конечно се понадева дека ќе зазема пензија. (Работела преку 20г. но не и бил платен стажот).
    Лично јас бев во социјалното каде дотичната уште и ни се развика дека не ги читаме законите и само и отвораме работа со нас да си го губи времето.
    Дно од држава.

13. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Гош брате..Не е она љубоморна. Само е многу повлечено и несигурно девојче со планина комплекси кои ѝ ги набиле од дома. Како нас кога ќе ни речат ,,здебелена си" ,,носот ти е дебел" ,,косата ти е метла". Oна ептен става при срце. А фраеров бута каде ќе стигне додека неа и продава причи од типот абе не си ти дебела, јас сум ружен, затоа никоја ме нејќе. И сега она кај несигурна во себе, почнува да сомнева и во него и неговата лепота. Сега и он не чини. Затоа цела фрка. Не ѝ е неа страв од преземање, зошто точно знае каков тип на момци сакам, со кого сум била и слично. Милион посто не е тоа, ама пак - ми пречи, од причина што ми става слики во глава кои не сакам да ги имам. Ме става во искушение. Не, никако нема да го пипнам ни со прст, само не сакам да имам девијантни мисли во главата зошто е стварно бомбона. :D

На Biljarkata, cresa-jagoda, theowndemon и 2 други им се допаѓа ова.
  14. Purplelilac

Purplelilac Форумски идол

Се зачлени на:
    3 септември 2016
    Пораки:
    2.417
    Допаѓања:
    34.778
    Не само што е другарка без осет, туку и партнерка без почит.
    Јас не верувам дека тој знае дека таа праќа негови слики кај другарки.
    Не знам каков е дечкото по карактер, но ако и карактерно е фин како и физички, тогаш таа не го ни заслужува него.
    Сори вака на забелешкава, знам дека си ја водиш како другарка, но ете само сакав да споделам мислење.
    Се надевам не се лутиш. :)

На cresa-jagoda и Peperutce1115 им се допаѓа ова.
  15. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

Се зачлени на:
    17 јануари 2016
    Пораки:
    3.549
    Допаѓања:
    19.469
    Не го секирај кутриот. Само уште мене и на уште три девојки од Скопје не им пратил nudes. Неговите слики се толку јавни, ала знаме Македонија. Не тиндер, сите можни апликации ги има, уште за насловна не се сликал гол. Ич не е ни добар ни невин.

На cresa-jagoda, DAngel и Purplelilac им се допаѓа ова.
  16. VoodooGirl

VoodooGirl Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2014
    Пораки:
    514
    Допаѓања:
    4.180
    Ај малку релаксација. :music:(poolparty):sun:

На hermosa, Rock\m/girl, lovestoneddd и 5 други им се допаѓа ова.
  17. Chopard

Chopard Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2016
    Пораки:
    230
    Допаѓања:
    625
    Есен е кога ги гледам видеата на инфлуенсерките на јутуб за нега или утрински и вечерни рутини. Обично почнуваат со нивното совршено будење, додека капки дожд се слеваат на прозорците, а во позадина е запалена свеќа со мирис на тиква и цимет или ванила. Ја гледам нивната рутина и како становите им се средени до најситен детал.
    Домашните миленици едвај чекаат да бидат фатени во кадар, како јадат или се стуткани покрај нозете на домаќинката. Секако живеат со дечковците.
    Видеото завршува и секогаш си помислувам дека е лесно да глумиш среќа и спокој кога некој ти плаќа да му ги спонзорираш органските козметички производи, кои прв пат доаѓаат во допир со твојата кожа,
    Ниту си чула, ниту си видела за што и дали ќе ја иритира кожата, важно е да кажеш дека се супер.
    Профит од реклами, а што навистина се крие зад таквиот живот. Комплекси, ниска самодоверба и фрустрација, анксиозност и немир.
    После гледаш објавила видео како имала паничен напад во јавност и некои драми неосновани.

На tamche995, sierra, piglet1 и 6 други им се допаѓа ова.
  18. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2019
    Пораки:
    576
    Допаѓања:
    1.235
    Сеа си весел сеа си канта.

Ситници креваат ситници те туркаат.

На Marijana93, sjdgo, Brinetka и 2 други им се допаѓа ова.
  19. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    16.918
    Допаѓања:
    130.176
    Му вика убав куци,убав тој,а после 2 саати му се дере на кучето оти фатило нешто што не треба и оно иде накај улицата.Таа се чуди зошто кучето бега.
    Па и животните се осетливи.
    Плус не ѝ оно криво што го размазува како мало дете.

На hermosa му/ѝ се допаѓа ова.
  20. prominent

prominent Форумски идол

Се зачлени на:
    8 март 2014
    Пораки:
    5.399
    Допаѓања:
    61.236
    Не знам како го издржав денот на работа. Воопшто не сум сконцентрирана деновиве, но за убаво е:l::wasntme:

На piglet1, cresa-jagoda, Hellobeautiful и 7 други им се допаѓа ова.