Сакам да кажам...

Discussion in 'Кафе-муабети' started by k.i.m, Jan 30, 2014.

1. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ако се собрале помалце пари за бебето на ромката, јас ќе дадев повеќе да беше се еднакво и да нема дискриминации. Нема изговор, таква е работата.

Milobebence likes this.
  2. 1992g

1992g Популарен член

Во парк имав многу немил настан денес, и цел ден ми е руиниран заради тоа.
    Имам 8 месечен доберман, од работна крвна линија, веќе средно-големо куче, околу 40 килограми веќе. Одлучивме денов да го поминеме у парк, и да поработиме на социјализацијата која што е супер сега за сега.
    Поради застапеноста на агресија кон луѓе што одеднаш ќе пристапат или кон невоспитани деришта што без прашање скокаат да го жгњават, си носи маска и си е на поводник. Отидовме кај паркот за миленици, и внатре имаше 3-4 групички на луѓе и воглавно големи раси на кучиња. Нормално, оставив првин адаптација период преку жица да се душнат, два пати обиколувајќи го заграденото место. Скоро сите дојдоа да се душнат, немаше реакции лоши а мојот едвај чекаше да го пуштам зошто се намирисаа со еден млад боксер дека се ќор зелени тикви и сакаа да си играат.
    И така, му ја симнувам маската, отварам врата и он почнува да си игра со боксерот, доаѓаат кучиња да се душнат, и одеднаш акита куче му скокнува да го дави, и тоа се бутнуваат у мои нозе, јас паѓам и почнувам да пискам, што мислам дека го испровоцира моево куче силно да ја фати, па кога ги раскачивме исплука парче кожа од делот меѓу ушите на главата. Па тука, ми се пуштија како сум смеела одеднаш да влагам така, не сум била нормална, па им се распиздив едно убаво, а една жена ме подржа велејќи им дека првин сум кружела да се запознаат после сум го пуштила кучето.
    Е сега, еднава пријателка на оваа со акитата, видов дека има фемина зошто и беше отворено на форумов, па уште еднаш да нагласам :
    ПАРКОТ Е ЗА СИТЕ! НА НЕГО ИМАМ ПРАВО И ЈАС, И ТИ, И СИТЕ! ТОА ШТО ТИ Е НЕВОСПИТАНО КУЧЕТО, НЕ Е МОЈА КРИВИЦА!

FallenAngell, Gosh, Amellie13 and 8 others like this.
  3. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Акита е агресивна раса. Да, агресивна пак ќе кажам. Треба баеги вежбање за да се социјализирани.
    Добро е што си се нашла во таква ситуација донекаде, ете кучето учи како да те брани кога ќе го намириса твојот страв. Што е во ред. Тоа му е работа.

FallenAngell and Miss666 like this.
  4. Nigredo Odor

Nigredo Odor Популарен член

^
    Во иднина не ја вади маската на кучето. За твоја лична безбедност и за безбедноста на другите.

buba4e89, ЕденЧлен and joy1 like this.
  5. LiliBoz

LiliBoz Форумски идол

Аа да. И никад не пуштај куче меѓу миленици со маска. Баш за ако го нападне некој да може да се брани. Патем парк за миленици е место каде е дозволено да се без поводник и маска.

FallenAngell, sierra and Miss666 like this.
  6. piksooki

piksooki Популарен член

Она кога од инстаграм се уклучуваш на фемина и ти се допаѓа нешто и притиснуваш два пати за да лајкнеш :x:bandit:

7. piksooki

piksooki Популарен член

Добра ноќ или добро утро?:x:|:nod::D:bandit:

8. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Полусвесно бев будна од 7 сигурно, сега и се расонив скроз..
    Цела недела прва смена и премалку спиев и чекав викенд да наспијам.
    Зашо станав бе:drunk: :headbang:

Rama, nextredstyle, Brinetka and 5 others like this.
  9. irrelevant

irrelevant Популарен член

Може ќе додадеше ако имаш повеќе и земаш лесна пара па не ти значи ништо, во спротивно глупости тресиш зошто секој си знае како си заработува и колку му значат парите, јас може со минимална плата издржувам 7 членови дома и денар не ми останува, а тука демек ме срамиш јас да бев ко тебе ќе додадев. Да сигурно ќе додадеше иљадарче, ти верувам.

10. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Ќе додадам, зошто да не.
    Да не ќе ме осиромашат нешто?
    Да не ќе ме пропадне светот ако се скратам еднаш од сопствените каприци?
    Колку сте себични, за 1000че цела драма.
    Многу е битна честа и почитта кон другиот, парите и се друго не се ни битни.

Очигледно те погодија спротивните реакции на твојот пост па сметаш дека тресеме глупости. Интересно.

Miiaaa98 and ЕденЧлен like this.
  11. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Војник во кумановската касарна извршил обид за силување над колешка исто припадничка на армијата и ова се дел од коментарите… мнозински: Screenshot_20191123_102530.jpg
    Screenshot_20191123_102546.jpg
    Screenshot_20191123_102618.jpg
    Screenshot_20191123_102629.jpg
    Screenshot_20191123_102648.jpg

Намерно ги оставив со име и презиме, џганот да не остане анонимен. Пичка ли ви материна олошка, психопатска, на живо би ве дерела без око да ми трепне, откако претходно ќе ве силувам со греда во смрдливиот ви газ.
    Олоши !!!

12. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Staff Member

Дур и лајкој имат копиљаците. @lovestoneddd И јас имам потреба да извршам некој експеримент на нив. Потреба е. Не сум јас крива шо сакам да правам грозен и не етички експеримент на нив. Природата е, потребата во мене.

Ебате гнидите.

13. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

^ И замислете сите овие се со жени и деца дома. Овие татковци ќе воспитуваат деца.
    Проста раја. :puke:

14. Chopard

Chopard Истакнат член

Не е проста раја за на фб, исто како што не е фб за прости и малоумни луѓе. Кога на јавен пост од некој портал ќе видам коментари од вакви луѓе ми се повраќа и сфаќам зошто луѓето си одат.
    Грам мозок да се немало, кај неписмени па си земаат за право да коментираат. Истите овие ги има на секој пост. Простите луѓе не можат да се воздржат. Колку им е поголема желбата за коментар на објави, толку им е пониско IQ. За ваквите мислам треба казни и да им се забрани секаков пристап до социјални мрежи. Опинци смрдени, ќе кажувале тие дали жена смеела или не да биде припадничка на армија. Стрелање бе, јавно на плоштад, да ви е*** простите глупаци ццц.

15. lovestoneddd

lovestoneddd Форумски идол

Немам зборови да опишам колку ме тригернуваат вакви ствари, од кожа ми се иде да излетам од бес и немоќ.
    Тоа се предатори кои шетаат меѓу нас, на кои им кажуваме здраво, им посакуваме убав ден. Профилите им блескаат со слики од сопругите, женски роднини меѓу кои и нивни сопствени ќерки. Одвратно, не знам што да кажам, подобро да не бев видела, ми отиде расположението у курац.

16. Chopard

Chopard Истакнат член

Гледајте им ги профилните само, очигледно е дека станува збор за дегени, им фали нешто на ваквите луѓе. Психопати се ли социопати тоа треба да се дијагностицира. Ставил профилна слика од пушката, а тие каде што се означени им се од по слави и пред кооперација.
    Јас не би дозволувала социјални мрежи да ги користат луѓе со четврто одделние и луѓе постари од 50 години со второ. Фб би бил само за едуцирани луѓе со воздржани мислења.

FallenAngell, Gosh, Bratot and 10 others like this.
  17. piksooki

piksooki Популарен член

И јас би сакала да додадам и би додадала.Но во право е членката.Некои луѓе не можат да додат.И некогаш тоа 1000 е многу за некои семејства и не можат да дозволат да се скратат.А и тоа не е проблемот во постот,проблемот е тоа што сме ѓубриња од луѓе и се делиме меѓусебно а сите сме едно.

18. piksooki

piksooki Популарен член

Еј кои се бе вие????????Јао простииииииииииии ужасно:puke:

19. Keanu_R.Wick

Keanu_R.Wick Истакнат член

Ноември ли е, пролет ли е :sun:

20. Mrs.Precious

Mrs.Precious Форумски идол

Добро утро:)

nextredstyle, Blue.Sky and Ostaveniot like this.